RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

800 гривень на день. Перед Пасхою буковинці заробляють, копаючи хрін

Напередодні Великодня у селах Чернівецької області популярним є "хрінний" бізнес. Ця рослина не вельми потрібний продукт на городах, бо дуже швидко розростається і "забиває" інші насадження.

Натомість, хрін є одним із головних атрибутів великоднього столу та важливим продуктом у кошиках вірян. Тож, є чимало підприємливих людей, які викопують хрін на присадибних ділянках та здають його підприємцям, котрі готують тертий хрін із столовим буряком.

– Нещодавно зустрів кількох хлопців із нашого села, які йшли з лопатами, загорнутими в ганчірку. Виявилося, йшли копати хрін у сусіднє село. Знайшли підприємство, яке приймає хрін, тож вони ходять господарствами й просять господарів викопати його, – розповідає сільський голова Ставчан Кіцманського району Іван ТОДОРОВИЧ.

За словами пана Івана, у Кіцманському районі чимало господарів пускають копачів хрону до себе. Таким чином у день хлопці заробляють до 800 гривень.
На ринках міста півлітрова банка перетертого та готового до споживання хріну, змішаного з буряком, у середньому коштує 20 гривень.

Натомість садівник Анатолій САВЧУК хрін зі свого городу не викопує. Він вважає цей продукт дуже корисним, багатим на вітаміни та таким, що має антисептичні властивості. Чоловік навіть знезаражує ним воду в колодязі.

За його словами, для приготування півлітрової банки хріну перетертого з буряком, потрібно приблизно два-три корінці. Продавець ринку "Нижній" Галина каже, що перед Великоднем на хрін у банках – справжній ажіотаж.

– Люди беруть, аби посвятити в церкві. Дехто з покупців мені каже, що після посту завдяки хріну "важка" їжа, від якої вони відвикли за кілька тижнів, краще перетравляюється. А от після Великодня я, певно, і забуду, де саме на розкладці в мене лежить хрін, – каже продавець.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Sasha_Yu
13-04-2017, 19:15
Коментарів 0 Переглядів 4 134

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.