RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Відома телеведуча розповіла, де в Чернівцях можна скуштувати смачного кролика в сметані

Ведуча програми "Ранок у великому місті", яка виходить на телеканалі ICTV, Юлія Зорій, запропонувала добірку найкращих туристичних маршрутів у Чернівцях.

Про це розповіла у коментарі сайту ICTV, пише molbuk.ua

"Про Чернівці я можу говорити годинами, адже це моє рідне місто і я його щиро люблю. Люблю сюди приїжджати, гуляти його красивими затишними вуличками, сидіти в маленьких вишуканих кафешках і спостерігати за людьми", - розповіла вона.

Транспорт

"До Чернівців можна доїхати поїздом, автобусом або на власному автомобілі - вибирайте будь-який зручний для себе спосіб пересування. Я в основному користуюся поїздом або автобусом (Київ-Чернівці). Автобус довезе вас за 7-8 годин (300 грн), поїзд - за ніч (250-280 грн). З авто- або залізничного вокзалу до центральних вулиць міста довозить громадський транспорт (4 грн). Тому 7-10 хвилин на тролейбусі або маршрутці - і ви в центрі", - розповіла телеведуча.

Житло

"Я раджу вибирати готелі, які знаходяться на околицях міста. Хоча і в центрі ви зможете знайти досить хороші готелі. В середньому ціна номера в такому готелі коливається від 450 гривень і вище. Трохи дешевше можна орендувати квартиру (250-300 грн за одну ніч)", - додала вона.

Читайте також: Відома телеведуча з Чернівців розповіла, як їй доводилось працювати офіціанткою

Архітектура

"Оскільки місто компактне і має зручну забудову, вам вистачить двох днів, щоб розглянути всі його красу і пам'ятки. Для цього можна як замовити екскурсію, так і, взявши карту, відправитися на прогулянку самостійно. Якщо ви приїхали на поїзді, рекомендую з вокзалу відразу відправитися на площу Турецької криниці. На неї потрапляємо, доходячи до Турецького мосту, з якого відкривається захоплююча панорама всієї площі. Зверніть увагу на квітковий годинник. Їх діаметр становить вісім метрів, а стрілки важать 10 кілограмів. Є на площі і величезний залізний велосипед, "забутий Гуллівером", фонтан на зразок давньоримських руїн і ще багато цікавого. Звідти прямуємо до перехрестя вулиць Головної та Шолом-Алейхема - це одне найчарівніших місць в Чернівцях. Тут розташований будинок-корабель і костел Воздвиження Святого Хреста. Саме це місце часто зображують на картинах і листівках з Чернівців. Сухопутний корабель, який без вітрил "пливе" по хвилях бруківки старовинними вулицями міста, вже давно став візитною карткою Чернівців і родзинкою серед його архітектурних пам'яток", - розповіла Юлія Зорій.

Гастрономічний рай

"Щоразу, коли приїжджаю до Чернівців всім своїм знайомим раджу прогулятися по центральній вулиці Ольги Кобилянської. Раніше вона називалася Панською. Це вулиця, де немає транспорту і не можна палити. Вона наповнена різноманітними ресторанчиками і я б сказала, що це місце гастрономічного раю. Історично склалося, що Чернівці мультинаціональне місто, є багато ресторанів з різноманітною кухнею. Але за що я найбільше люблю вулицю Кобилянської, так це за те, що там багато кафе і смачною випічки. Найбільше мені подобається Віденська кав'ярня. Це знакове місце і заклад для естетів.
Тут кожен вечір на роялі грає класичну музику піаніст. (Середній чек: 200-300 грн). Також люблю ресторан української кухні Гопачок. Він, можливо, не дуже примітний, проте знаходиться недалеко від Соборної площі. Такий смакоти ви ще ніде не пробували: кролик в сметані, крученики, борщ в скоринці, гуцульський бануш. (Середній чек 200 -250 грн) Якщо ви любите рибу, рекомендую вам заклад Мілена. Неподалік від Чернівців ставок в якому розводять рибу саме для цього закладу. Ми туди часто їздимо, щоб поїсти риби і ще беремо її з собою додому. (Середній чек: 200-300 грн). Також в Чернівцях велика кількість італійських ресторанчиків. Свого часу багато жителів Чернівців їздили на заробітки в Італію, а потім через 10-15 років повернулися і відкрили власні заклади. Тому зустріти хорошу італійську піцу і купити італійські продукти можна легко", - додала вона.

"П'яна" церква

"Завершити ваш вікенд можна, спустившись по вулиці М. Ломоносова на вулицю Руську, де знаходиться Собор Святого Миколи Чудотворця, або так звана "п'яна" церква. Вона була побудована в Чернівцях в румунський період Буковини (1919-1940). "Гвинтові" купола Миколаївської церкви створюють враження, ніби будівля гойдається і ось-ось впаде, або стоїть на нерівному місці. Цікаво, що Собор Святого Миколая - єдина православна церква Чернівців, в якої не переривалося богослужіння. Її фасади дуже вражають і захоплюють. Неодмінно раджу відвідати це місце", - розповіла телеведуча.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
26-03-2017, 10:38
Коментарів 0 Переглядів 10 414

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.