RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)

Чернівецьке подружжя поділилося досвідом про те, як відкривали у Чернівцях популярну у всьому світі розвагу.

Ніна та Степан Малімон відпочивали з друзями у Києві. Їм захотілося чогось нестандартного, нових емоцій та вражень, і вони поїхали у квест-кімнату. Після того, як вони звідти вийшли, у них "визрів" бізнес-план…


– Після таких розваг у Києві ми подумали, "от якби у Чернівцях було щось схоже…". Приїхали додому, почали цікавитися, чи є в нашому місті кімнати з квестами. Знайшли тільки одне місце. Вирішили спробувати і порівняти із тим, що ми бачили в столиці: це небо і земля. Загадки були нецікавими, атмосфера квесту не відчувалася, не було нічого містичного.

Про ідею. Ніна та Степан вирішили запропонувати чернівчанам новий вид розваг.
– Квести стали популярними по всьому світу 2-3 роки тому. У Чернівцях, на жаль, багато людей навіть не розуміють, що це таке…. Ми дуже сподіваємося, що в нас вийде популяризувати цей тип відпочинку на Буковині, – каже Ніна Малімон, власниця "X-cod".

Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)
Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)
Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)

– Ми не були впевнені, що відкриємо щось подібне. Але коли випробували цю розвагу "на власній шкурі", зрозуміли, що чернівчани не мають де проводити так час. Тоді ми збагнули, що це був би непоганий бізнес. Три місяці думали над тим, який квест запропонувати місту. Це було найважче. Ми дивилися цікаві фільми із таємницями й випробовуваннями. Потім почали шукати, де в Україні вже є квести, і випробували їх на собі. Коли зрозуміли, як саме працює квест, які емоції викликає, – ми написали сценарій "Заручника". Це була перша квест-кімната, яку ми відкрили у Чернівцях. Її суть полягає у тому, що протягом години потрібно звільнити свої руки від наручників, це все відбувається у темноті. Після цього дозволяється ввімкнути світло, і команда має знайти вихід.

Про початок бізнесу. Тільки після того, як подружжя написали перший сценарій, вони почали думати над тим, як його втілювати у життя.
Нам не було складно все це узаконити, бо ми з чоловіком вже були підприємцями. Степан займається ремонтом автомобілів. Додати у підприємницьку діяльність ще один вид набагато легше, ніж оформити документацію з початку. Більше часу зайняло пошук приміщення, яке можна було облаштувати під квести.

Ми всьому вчилися, адже погано розумілися у фізиці, у техніці. Як встановити в предметах магніт, як працює лазер, і як всі ці речі поєднати з нашим сценарієм. Стартовий капітал у нашій справі не дуже великий, адже це мікро-бізнес. На облаштування однієї квест-кімнати потрібно кілька десятків тисяч гривень. Поки що цей бізнес не приносить таких коштів, як хотілося б. Та все ж буде, я впевнена. Зараз це більше хобі. З часом ми вивчимо побажання молоді, які квести треба вигадувати, – розповідає Ніна.

Про плани. Зараз в "X-cod" є три квест-кімнати. Ціна квесту від 200 до 500 гривень. Час для всіх ігор – година. Команда орендує в Чернівцях два приміщення: в одному квести "Лабораторія" та "Заручник", в іншій – організували нову кімнату "Шаман". Суть гри –знайти серед містичних елементів свою ляльку-вуду. До літа подружжя планує відкрити ще дві дитячі кімнати та організувати квести по місту або ж на природі.
Що таке квест? Це аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, під час якого команда виконує заздалегідь підготовлені завдання.

Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)
Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)

Що в кімнаті?
Лабораторія. На екскурсії відомим університетом твоя група потрапила в лабораторію дивакуватого вченого. Ваша цікавість перемагає, і ви починаєте розглядати все навколо. Хтось робить один необережний рух – і ви зачиняєтесь у приміщенні, а навколо – невідомі речовини, прилади, сейфи. Вам треба вибратися з кімнати до того, як повернеться професор. Можуть грати 1-3 людей. Ціна: 200 гривень у будні, 300 – після 18.00 та у вихідні.

Заручник. Вас викрали і помістили у темну кімнату. На кожного гравця вашої команди одягають наручники. Ви маєте знайти ключ, який допоможе вам звільнити руки. Тільки після цього дозволяється увімкнути світло. Далі ваша команда має знайти ще один ключ, який відкриє двері від кімнати. У команді 2-6 людей. Ціна: 300 гривень у будні, 400 після 18.00 та у вихідні.

Шаман. В одній екзотичній країні абориген запропонував вам придбати амулети та ляльки вуду. Із цими речами слід було прийти до місцевого шамана і отримати заклинання-оберіг. Один із вас знехтував порадою і висміював його здібності. Тієї ж миті компанія опинилася у хатині шамана. У вас – година, аби переконати шамана не чинити вам зла та врятувати свою ляльку. Ціна: 400 гривень у будні, 500 після 18.00 та у вихідні.

Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)
Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)
Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)
Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)


Поради:
– Займайтеся тільки тим, що вам подобається, інакше результату не буде.
– Все, що ви плануєте пропонувати клієнту, – спочатку випробуйте на собі.
– Будьте наполегливими і не сумнівайтеся у своїх силах.

Бліц-анкета
Ніна та Степан Малімони
Вік: 30 років
Освіта: ЧНУ, інженерно-технічний факультет
Девіз: "Займаємося тим, що нам близьке".


Діана ВАТАМАН

Фото Ігоря Павчака
Редактор: diana_vataman
19-03-2017, 11:30
Коментарів 0 Переглядів 12 902


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги