RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Сиділи на підлозі і цілу ніч говорили»: чернівчани згадують, якою людиною був Кузьма Скрябін

Сьогодні виповнилося два роки з дня смерті лідера відомого українського гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка.

Чернівчани, які особисто знали Кузьму, поділилися спогадами про співака у коментарях коресподенту molbuk.ua

Лідер гурту "Скрябін" часто бував у Чернівцях. Окрім запланованих виступів, які були у музиканта на Буковині, він часто приїжджав до Чернівців до своїх друзів, з якими разом навчався у Львові на стоматолога. Всі, хто знав Андрія особисто кажуть, що він був надзвичайно простою людиною, яка "не мала зіркової хвороби".

-Я добре пам`ятаю свою першу зустріч з Кузьмою. Це було у другій половині 90-х років. Тоді ще були дуже популярними різні фан-клуби. Я поїхав до Києва до офісу Таврійських ігор, там і знаходилася студія гурту. Ми дуже добре посиділи із музикантами, хлопці пригостили кавою, ми класно поговорили. В кінці вони навіть подарували диски "Скрябіна" проекту "Спатанка". Згодом ми почали співпрацювати, коли я організовував у Чернівцях концерти. Пам`ятаю, якось в червні виступ був запланований у Літньому театрі, а на дворі почалася така страшна злива, що люди приїжджали на таксі до самого входу у театр. Тоді концерт вийшов не дуже вдалим з комерційної точки зору, адже багато хто не прийшов через погоду. Та емоційно Андрій тоді підірвав публіку. Було холодно, і він сказав присутнім: "Я тут трохи постою собі на сцені, а ви підіть в магазинчик і купіть собі коньячку, зігрійтеся, а потім будемо танцювати", - пригадує чернівчанин Ігор КРАВЦІВ. – Взагалі він був дуже мобільною людиною, і довго в одному місті не затримувався. Та після концертів він постійно збирався із друзями на "посиденьках". Якось ми цілу ніч просиділи в його готельному номері. Людей зібралося багато, тоді сіли всі на підлогу і говорили. А ще пам`ятаю, також після одного із концертів, весь гурт зібрався у холі готелю. Андрій розповідав анекдоти, всі луснули від сміху, він ще й демонстрував свої акробатичні вміння, ледь телевізор ногою не задів (сміється.- авт). Андрій дуже любив слухати польську музику. Він був дуже простою людиною, не мав зіркової хвороби, і йому завжди була цікава думка людей. Перед його концертом у Чернівцях, коли він виступав на Соборній площі, він запитав мене, яка пісня у Чернівцях є найпопулярнішою. Я жартома відповів, що пісня про дівчинку Кончіту. Він вийшов на сцені, потягнув і мене з собою за руку і сказав присутнім, що я порадив йому заспівати для всіх цю пісню. І він заспівав. Таких позитивних людей дуже мало. Він був у житті такий, як і на екранах. Він дуже хвилювався за Україну, потім розчарувався у політиці і сказав, що туди він більше "ні ногою". Ще не віриться, що він так помер. До речі, я знаю його як дуже порядного водія. Часто був у машині з ним. Так, він міг "ганяти", але дуже обережно. На концерти постійно їхав з міста у місто на своїх машині. Тому я здивувався, коли дізнався, що він загинув в автокатастрофі.

-Я з ним працював 8 років. Приблизно 15 разів організовував як його концерти, так і корпоративні виступи у Чернівцях. Попри свою зайнятість він любив прогулятися містом і попити каву у хорошому закладі. Він був прекрасною людиною із дуже цікавим почуттям гумору. В спілкування був досить простим, не намагався показати свою зірковість. Пам`ятаю, якось ризикнув запропонувати йому знятися у приватный рекламі. То він охоче погодився, і навіть від гонорару відмовився. Всі його виступи були особливі. Та особливо запам`ятався його корпоративний виступ для однієї чернівецької компанії. Всі співробітники заводи танцювали і співали разом із ним, а Андрій цьому так тішився… У нього можна і треба було навчитися ставитися до всього легко. Він не любив витрачати свою енергію на негативні емоції. Енергію він віддавав своїм слухачам. В якому б він не був настрою, навіть хворий, якщо його концерт був анонсований – він обов`язково відбувався, - розповів організатор концертів Олег САНДУЛЯК.

- Тільки два рази мені пощасливилося поспілкуватися із Кузьмою тет-а-тет. Одного разу я підійшов до нього безпосередньо після концерту. Він залюбки присвячував фанатам свій час, фотографувався і роздавав автографи. Я був членом фан-клубу гурту "Скрябін" у Чернівцях. Ми наважилися запросити його на невимушену зустріч із нами, і він прийшов. Видно було, що він цілу ніч не спав, сказав, що заговорився із чернівецьким другом. До речі, він сказав, що любить ночувати у своїх друзях більше, ніж у готелях. Тоді він просто сів біля нас, ми пили пиво і спілкувалися про все. На всі запитання відповідав відверто, всім приділяв увагу. Такий життєрадісний, балакучийй і простий чоловік, який створив геніальну музику, - розповів чернівчанин Михайло ШУМИЛЯК.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
2-02-2017, 17:44
Коментарів 0 Переглядів 2 179

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.