RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Три госпітальні округи в Чернівецькій області - найбільш оптимальний варіант, але МОЗ наполягає лише на двох, - Андрієць


Зважаючи на кількість населення та географічні особливості, а саме протяжність найменшої області України - Чернівецької, Департамент охорони здоров'я ОДА подав до Міністерства охорони здоров'я України проект про створення у нас трьох госпітальних округів.

Натомість МОЗ наполягає зупинитись тільки на двох - зазначила на брифінгу директор департаменту охорони здоров'я ОДА Оксана Андрієць передає кореспондент molbuk.ua. І хоча остаточне рішення приймає облдержадміністрація, проект мають затвердити у Києві.

"Три округи є найбільш оптимальними, оскільки така їх кількість дозволяє рівномірно розподілити ресурси, потенціал галузі та якнайкраще забезпечити доступ до медичної допомоги мешканцям області, - зазначила посадовець. - Міністерство охорони здоров`я України вважає, що для невеликої Чернівецької області три округи - занадто багато, і пропонує об`єднати в один госпітальний округ Кельменецький, Сокирянський, Хотинський райони з центром у м.Кельменці, а з усіх інших районів утворити другий госпітальний округ із центром у місті Чернівці. Проте ми переконані, що такий поділ є нефункціональним. Більше того, центром для Кельменецького, Сокирянського і Хотинського районів повинен бути саме Хотин, бо там потужніша і значно краще обладнана районна лікарня. Крім того, транспортне сполучення з Хотином краще, ніж з Кельменцями. Керівництво Департаменту охорони здоров`я Чернівецької ОДА написало з цього приводу звернення в усі можливі інстанції: і до МОЗ, і до Верховної Ради, і до народних депутатів. Досі питання знаходиться на розгляді.".

Відповідно до пропозицій Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, в області заплановано три госпітальні округи - Західний (Вижницький, Глибоцький, Путильський, Сторожинецький райони з центром у м. Сторожинець), Центральний(м. Чернівці, Герцаївський, Заставнівський та Кіцманський райони з центром у м. Чернівці) та Східний (Хотинський, Новоселицький, Кельменецький, Сокирянський райони та м. Новодністровськ з центром у м. Хотин).

У свою чергу заступник директора департаменту охорони здоров'я ОДА Марія Поліщук зауважила, що та схема організації госпітальних округів, яка пропонується фахівцями Департаменту, передбачає створення одного в міру потужного округу, і двох менш потужних.

"За рекомендаціями Міністерства у нас мав би бути один дуже потужний округ, а один дуже не потужний, що спричиняє дисбаланс. Оптимальність своєї точки зору аргументуємо тим, що Чернівецька область має хоч і найменшу в Україні, зате витягнену площу. Крім того, маємо дороги міжнародного значення і віддаленні важкодоступні гірські райони, - додала заступник директора профільного департаменту. – Всі розуміють важливість питання створення госпітальних округів, тож підходять до нього виважено. Маємо можливість проводити перемовини на всіх рівнях, відтак, сподіваємось на порозуміння. Тим паче, для госпітальних округів передбачено хороше дорожнє покриття, якого в нас немає, а особливості віддалених районів не дозволять швидко надавати допомогу їхнім мешканцям".

Наразі проект щодо створення на Буковині трьох госпітальних округів знаходиться на розгляді в Міністерстві охорони здоров’я. Опісля його мають подати на затвердження Кабміну. Раніше влада говорила про запуск створення госпітальних округів в лютому цього року однак поки що рішення не ухвалене остаточно.

Крім цього в департаменті зазначили: для людей нічого не зміниться, реформи відбуваються на рівні зв'язків між лікувальними установами. Тож поліклініки та районні лікарні залишаються, але райлікарні не матимуть відділення невідкладної допомоги та всіх необхідних відділень, які обов'язково будуть у лікарнях інтенсивного лікування 2-го рівня, що запрацюють у центрах кожного з госпітальних округів.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Марина Кавкало
25-01-2017, 12:14
Коментарів 0 Переглядів 3 293


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!