RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Свободівець» Ілюк вважає, що ініціювати розпуск міськради має не Фищук, а мер Чернівців

Депутат Чернівецької міськради Андрій Ілюк досі не звернувся до голови Чернівецької ОДА з проханням ініціювати подання до парламенту з вимогою розпустити Чернівецьку міськраду та оголосити дострокові вибори.

Про це кореспондентові molbuk.ua повідомив керівник фракції “Свобода” у Чернівецькій міській раді Андрій ІЛЮК.

Зокрема він сказав, що у випадку, якщо на наступному пленарному засіданні міської ради депутати не підтримають ініціативу фракції "Свобода" щодо встановлення мораторію на підвищення вартості проїзду у громадському транспорті, то фракція звернеться до міського голови Олексія Каспрука з вимогою звернутися до Верховної Ради щодо розпуску міської ради Чернівців.

"Мої плани не змінилися. Я впевнений, якщо опитати чернівчан, усі висловляться проти підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті. Міський голова і частина депутатів відстоюють бізнес-інтереси приватних перевізників, а не чернівчан. Звичайно, така міська рада не потрібна чернівчанам. У такому разі вона має бути розпущена і мають бути перевибори. Тобто якщо міська рада не встановить цю заборону чи до квітня, чи до кінця лютого, то, звичайно, в мене плани не міняються. Я буду звертатися з такою вимогою. Тільки, можливо, не до губернатора. Оскільки в законі прописано, що таке подання до Верховної Ради щодо розпуску може подавати як голова ОДА, так і голова цієї відповідної міської ради, тобто мер Олексій Каспрук. Є заява міського голови про те, що він так само підтримує цей розпуск. Тож нехай він візьме на себе відповідальність. І якщо все ж таки міська рада не підтримає цю заборону, я звернуся до міського голови і впевнений, що він тоді вже мусить звертатися до Верховної Ради".

Андрій Ілюк пообіцяв, що рішення про заборону підвищувати тариф на проїзд буде одним із першочергових на наступній сесії.

"Щойно буде продовження сесії, буду відразу наполягати на розгляді цього питання. Наш останній вихід на останньому пленарному засіданні - для того, щоби змусити раду все ж таки не відволікатися на інші питання, менш важливі, поки не буде вирішено це надзвичайно важливе питання, яке стосується тисяч чернівчан. Як тільки буде наступне пленарне засідання, ми одразу зберемо погоджувальну раду і вирішимо, в якому форматі краще повертатися до цього питання", - додав депутат.

Він також наголосив, що фракція не відмовляється від розгляду питання про підвищення тарифу на проїзд.

"Мораторій — на кілька місяців, і він спрямовний передусім на те, щоби перевізники не могли шантажувати міську владу та чернівчан", - вважає обранець.

"Ніхто не говорить про те, що не потрібно розглядати підвищення тарифу, - запевнив Андрій Ілюк. - Йдеться про те, що є ряд певних вимог, які виставляє і депутатський корпус, і окремі представники виконкому, після виконання яких можна говорити про підвищення тарифу. Це озвучувалося і півроку, і два роки тому. Тобто постійний шантаж з боку перевізників. Не може якась купка бізнесменів шантажувати ціле місто, громаду і міську раду. Мовляв, якщо не підвищити тариф, ми не вийдемо на маршрути і так далі. І так було півроку тому. Аж доки ми в серпні не ухвалили аналогічне до нашої ініціативи рішення про заборону, тоді усі ці заборони припинилися. Тобто рішення про заборону до кінця лютого чи до кінця березня — це запобіжник того, щоби виконком не прийняв якесь необдумане рішення під тиском перевізників".

Нагадаємо, 12 січня Чернівецька міська рада не змогла ухвалити рішення "Про встановлення заборони на підвищення тарифів на перевезення у всіх видах громадського транспорту".

Раніше Андрій Ілюк заявляв, що у випадку непідтримки міськрадою цього питання, від звертатиметься з вимогою до голови ОДА щодо ініціювання подання до ВРУ про розпуск Чернівецької міськради.

Згідно із чинним законодавством, подання про розпуск місцевих рад та призначення дострокових виборів на території області має право відправляти до Верховної Ради голова ОДА.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
16-01-2017, 15:33
Коментарів 0 Переглядів 1 578


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!