RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Я не боюсь політичних репресій»: головні цитати депутата-втікача Білика з Чернівців

Депутат Чернівецької міськради від фракції "Рідне місто" Ростислав Білик сьогодні вперше за останні 10 місяців з’явився на публіці, дав прес-конференцію і побував на телебаченні у прямому ефірі.

Обранець, якого звинувачують у підкупі голосів виборців на місцевих виборах у 2015 році, заявив, що весь останній час він перебував за кордоном, оскільки мав проблеми із здоров’ям і лікувався. Водночас справу, яку правоохоронні органи відкривали щодо нього, він називає політичною помстою народного депутата "Народного фронту" Максима Бурбака.

Разом з тим, він заявив, що громадська мережа "ОПОРА", яка нині судиться із прокуратурою м. Києва щодо справи Білика, яку остання закрила без відома заявників (самої "Опори") "чомусь стоїть до останнього лише по справі Білика".

"Я до них не мав жодних претензій. Справді 600 кримінальних справ було відкрито по їхніх зверненнях. Але чомусь тільки по Білику ОПОРА стоїть до останнього. Я думаю, що можливо за цим стоїть хтось, якісь люди, які фактично якось впливають на ОПОРу. Можливо їм потрібно показувати результативність роботи", - сказав Білик в ефірі телеканалу "Чернівецький промінь" у середу ввечері.

Крім того, депутат повідомив, що зі студентами, які отримали рік умовного терміну за організацію підкупу виборців, він не зустрічався.

"Все, що я можу зробити, я зроблю. А з іншого боку – що я можу зробити? Вийти на вулицю, говорити, що вони нормальні люди? Що вони не винні, що вони просто за п’ять днів – я не знаю, чи під тиском, чи під іншими моментами – їх просто змусили це зробити?", - сказав депутат.

Водночас обранець повідомив, чим він займатиметься після повернення додому.

"Буду займатися тими моментами, якими я мав займатися – роботою на окрузі, роботою в бюджетній комісії, до якої я зарахований, роботою на благо нашого рідного міста і тими питаннями сьогоднішніми, які нас турбують", - сказав Білик.

"У попередній каденції я пропустив тільки одне засідання комісії та три засідання міськради. Тобто, в принципі, я буду відноситись до тих обов’язків, які на мене поклали, 50 відсотків виборців, які за мене проголосували", - додав депутат.

"Я представляю не Білика Ростислава Романовича. Я представляю громаду міста. Я представляю людей, які голосували за партію "Рідне місто", - сказав Білик.

Водночас він не виключає, що на наступній сесії міськради 29 вересня активісти можуть не допустити Ростислава Білика до сесійної зали. Натомість депутат вважає, що у випадку таких дій вони будуть відповідати згідно законодавства.

"Недопущення мене на сесію міської ради є порушенням закону по перешкоджанню дій депутата міськради. Нехай приводять. Вони будуть перешкоджати мені. В принципі, є за це якась відповідальність", - сказав депутат.

Ростислав Білик зауважив, що найпершою його ініціативою після повернення в міськраду буде питання ринку "Добробут", через який Чернівці нібито недоотримали 400 мільйонів гривень.

"Я був єдиним депутатом, який писав по всіх порушеннях, які мали місце до діяльності по ринку "Добробут" і фірми "Інвест-Альянс". Стосовно будівництва автостанції, стосовно викупу землі, стосовно приватизації прибережної смуги біля річки… За цей рік ніхто не повертався до питання "Добробуту". Тобто, всіх уже все влаштовує. А подивіться на один з пунктів виконкому від 2010 року, коли ринку "Добробут" зняли повністю 10 відсотків сплати до фонду соціально-економічного розвитку в обмін на фізико-математичну модель підтоплення Садгірського району. Це вартість для кожного мешканця міста у 400 мільйонів гривень", - сказав він.

"Першим моїм рішенням, яке я буду презентувати на сесії міської ради, буде рішення про розірвання цього пункту – 1.3.3 і про повернення цих 400 мільйонів гривень для територіальної громади міста", - зауважив депутат.

Разом з тим він заявив, що "не має претензій до Бурбака" і готовий до "дипломатичних і толерантних відносин з різними партіями".

"Я претензій не маю ні до Бурбака, просто мої рідні, близькі і діти на рік втратили мене. Я за нормальні відносини для міста Чернівців. Я за нормальне існування різних партій і дипломатичні, толерантні відносини. Я думаю, що мої колеги з фракції "Рідне місто" зі мною погодяться", - сказав він.

Також Білик висловив свій прогноз, що Максим Бурбак "намагатиметься через своїх людей в ГПУ та МВС знову повертатися до справи Білика".

"Я не боюся, якщо будуть ситуації, коли Бурбак буде мене десь пресувати. Те, що вони зробили з цього політичну репресію, я у цьому впевнений", - додав депутат.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
22-09-2016, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 4 366

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.