RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

10 осіб звільнили, 15 відправили на поліграф, - переатестація міліції у Чернівцях

Чернівецький спортсмен і активіст Сергій Качмарський, пройшов відбір серед 220 претендентів і потрапив до складу однієї із атестаційних комісії при МВС. На своїй сторінці у Фейсбук він поділився враженнями про роботу комісії:

"Атестування проходило в Чернівцях на території Чернівецького училища професійної підготовки працівників поліції управління УМВС України в Чернівецькій області.

Так, в склад кожної групи входило по двоє представників із Києва, (від себе можу додати, що вони професіонали своєї справи), загалом нас було 6 осіб. Я підписав документи про нерозголошення прізвищ працівників, котрі мають пройти атестацію. В зв’язку із цим прізвища правоохоронців в даному матеріалі вказуватись не будуть.
Отже після розгляду особової справи правоохоронця, ми задавали ряд питань, на котрі він мав дати конкретну відповідь.

Наведу Вам декілька прикладів питань:
- Хто голова нацполіції?
- Хто міністр внутрішніх справ?
- Що таке ОРД (оперативно-розшукова діяльність)?
- Що таке національна поліція?
- 7 основних підстав застосування вогнепальної зброї.
- Основні можливі напрямки співпраці громадськості з поліцією.

Переважна кількість питань була пов’язана із знанням законодавчої бази. Кожен із тих, хто проходив тестування, мав дати чітку відповідь на запитання чому він обрав професію поліцейського, незалежно від того, чи це був слідчий, чи дільничний, чи працівник карного розшуку…

Було декілька випадків, коли ми разом із усіма членами атестаційної комісії одноголосно проголосували за звільнення. В першому випадку поліцейський, котрого ми атестували, давав неправдиві відповіді на наші запитання, тому був направлений на поліграф, в наступному – людина показала дуже низький рівень знань законодавчої бази України. І що найголовніше – ці двоє працівників займали досить високі посади.

Та були і приємні несподіванки, коли ми одноголосно голосували за підвищення конкретного працівника правоохоронних органів, і це означало, що людина справді знаходиться на своєму місці, та заслуговує підвищення…

Атестування ділилось на декілька категорій, перша із яких – дільничні.

В основному дільничні - це молоді люди до 35 років, котрі вірять у зміни на краще, та показують, що готові докладати всі свої зусилля і знання для того, аби зміни відбувались. Та були серед них і такі, яких влаштовує стара система. Вони не прагнуть ніяких змін. Якщо говорити про враження, яке в мене склалось про них – то ці люди не бажають брати участь у перебудові держави, та показують дуже низький рівень знань законодавчої бази України. Їх влаштовує все так, як є. Крім того, вперше для себе я дізнався, що є такі поодинокі випадки, коли один дільничний обслуговує території одразу декількох сіл. Радує тільки те, що держава суттєво підвищила місячну заробітну плату дільничним, і зараз вони отримують до 4000 тис. грн.. Основні проблеми на місцевому рівні, на які вони вказували (стосується це як міста, так і села) – це нічні магазини, в яких можна купувати алкогольні напої. В зв’язку із цим зростає рівень бійок та дрібних крадіжок.

Що ще мене здивувало – так це те, що рівень фізичної підготовки у всіх дільничних досить низький, із п’яти балів середня трієчка.

Наступна категорія – слідчі.

Тут значно вищі знання законодавчої бази. Заробітна плата досить непогана, від 4200 до 7000 тис. грн.. А основна їхня проблема, як не дивно це звучить – нестача офісного паперу. Держава чомусь ігнорує це питання, тому слідчі купляють папір для роботи самостійно, за власні кошти.

Ще одна категорія – оперативники. Був випадок, коли молодий хлопець віком 23 роки, що працює в напрямку розкриття кишенькових злочинів, настільки професійно володіє оперативною інформацією, пов’язаною із його діяльністю, що не дивлячись на його вік, ми одноголосно запропонували його підвищити. Саме за такими, як цей хлопчина, майбутнє нашої поліції.
Що ж стосується наступної категорії тих, кого ми атестували – то моя думка тут така: пережиток старої системи. Бувші працівники ДАІ відомі своїм хабарництвом. Звичайно, я не можу стверджувати, що вони всі такі, але більшість із них було направлено на поліграф, так як їх відповіді викликали у нас великі сумніви. Ті, хто пройде поліграф, будуть і далі служити у лавах поліції. Думаю, між патрульною поліцією та бувшими працівниками ДАІ існує негласний конфлікт. Та повторюю, це особисто моя думка.

Наступна категорія – кадровики, люди, котрі займаються роботою із документами. Більшість із них – жінки з тривалим досвідом роботи, і до них у нас не виникало ніяких питань.

Високі показники показали і працівники дозвільної системи (видача дозволів на зброю). Проблема №1 у них – травматична зброя, що знаходиться у вільному доступі. Реєстрація особи, котра купує таку зброю, не потрібна, тому будь-хто може придбати травматичний пістолет, і використовувати його не за призначенням. Було і таке, коли постріли з пневматичної зброї призводили до летальних випадків. Крім того, багато українців чекають того часу, коли в Україні буде дозволений вільний продаж вогнепальної зброї. Особисто я рахую, що на даний час, зважаючи на ситуацію в країні, це просто неприпустимо.
Наостанок хочу повідомити, що робота комісії проходила без тиску на її членів. З упевненістю можу говорити про те, що на наші рішення ніхто і ніяким чином не впливав. Не було жодних вказівок, хто повинен пройти атестацію, а хто ні. Ми вирішували це, зважаючи на професіоналізм правоохоронних органів, і в кого його не було – той був звільнений. Рішення приймались по совісті.

Так, тільки нашою комісією за два етапи атестації було звільнено близько 10 осіб, і ще 15 направлено на поліграф.
Загалом, я рахую, що це був перший крок до прозорої співпраці народу із правоохоронними органами. Надіюсь, що ті, хто пройшов атестацію, будуть вірою і правдою служити Україні та українському народу!"

Всього переатестацію проходило біля 230 осіб.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
19-09-2016, 18:55
Коментарів 0 Переглядів 3 119

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У Чернівцях представили виставку з сюжетами реалістичних фігур видатних постатей історії України


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.