RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ректор ЧНУ розповів, як змінилась структура колишнього БДФЕУ після об’єднання вузів

Процес об’єднання Чернівецького національного університету імені Федьковича та Буковинського державного фінансово-економічного університету є "надзвичайно складним", але керівництво ЧНУ з цим обов’язково справиться.

Про це 31 серпня заявив у своїй промові до професорсько-викладацького складу ректор ЧНУ Степан Мельничук, пише molbuk.ua

"Обидва університети мають спільну мету і завдання – готувати фахівців, виховуючи при цьому нашу молодь. Цим же наказом була створена комісія, завдання якої – провести процес приєднання. Комісія на сьогоднішній день зробила дуже багато. У свій час комісія розробила план заходів, здійснивши які, ми повинні виконати наказ Міністра. Цим планом передбачено перш за все повідомити орган, який здійснює державну реєстрацію, рішення про реорганізацію, що було зроблено в установлений законом термін. За поданням Комісії МОНУ призначено в.о. ректора БДЕФУ Марича Максима Григоровича. Проведена перевірка додержання в БДФЕУ вимог законодавства про вищу комісією Державної інспекції навчальних України", - повідомив ректор.

"Крім того внесено подання Міністру освіти України про об’єднання коледжів обох університетів в один Коледж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Проведена робота з аналізу кадрового забезпечення. В червні попереджені працівники БДФЕУ, які працюють за контрактом, про закінчення контракту з 1 вересня 2016 року. Попереджені також працівники, які працюють на штатній основі про істотну зміну умов праці у зв’язку із реорганізацією з одночасною пропозицією нових посад", - зауважив С. Мельничук.

"Здійснила вибіркову перевірку комісія Державної фінансової інспекції. В результаті аналізу спеціальностей, які були в БДФЕУ, після тривалих дискусій рішенням Вченої ради університету за поданням комісії по реорганізації в структурі ЧНУ створено навий факультет Фінансів підприємництва та обліку, до складу якого ввійшли економічні кафедри БДФЕУ. Кафедри юристів, які утворювали окремий факультет в БДФЕУ, реструктурувалися і ввійшли в склад нашого юридичного факультету. Кафедра комп’ютерних наук – в склад Інституту фізико-технічних і комп’ютерних наук, кафедра соціальної роботи ввійшла до складу факультету педагогіки, психології і соціальної роботи. Крім названий спеціальностей там були ще туристи і документознавці, але їх небагато і вони просто влилися у наші відповідні кафедри", - розповів ректор вузу.

Він повідомив також, що працівники БДФЕУ включені до складу приймальної комісії університету.

"Ліцензійні обсяги по спільних спеціальностях були об’єднані. Набір здійснювався на підготовку фахівців із вищою освітою на всі спеціальності здійснювався згідно з Актом узгодження спеціальностей, який в цьому році фактично відігравав роль ліцензії", - повідомив ректор.

"Проведена також інвентаризація майна БДФЕУ, підписані відповідні документи. Відраховані у зв’язку із реорганізацією студенти з БДФЕУ і коледжу та зараховані до ЧНУ і коледжу відповідно. Зараховані по наказу викладачі БДФЕУ. Приблизно 10% викладачів не потрапили до нас. Правда, частина із тих, хто працював в університеті зараховані в коледж, частина зарахована на неповні ставки. Але ми намагалися максимально пом’якшити ситуацію, в тому числі і в кадрових питаннях. Як того вимагає законодавство, ми оголосимо конкурс на штатні посади, відповідно до законодавства оберемо людей на посади і вирішимо однозначно за результатами голосування це питання", - зауважив Степан Мельничук.

"На даний час підготований передавальний акт. Завершують роботи комісії по передачі різних документів, впорядковує свої справи бухгалтерія БДФЕУ. В історії університету це напевно перший такий випадок приєднання іншого університету. Це надзвичайно складне завдання, але спільними зусиллями при наявності доброї волі ми із цим завданням впораємося", - заявив керівник університету.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
3-09-2016, 16:13
Коментарів 0 Переглядів 4 090

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.