RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях шукають волонтерів для підрахунку вуличних собак

У Чернівцях шукають волонтерів для підрахунку безпритульних собак. Рахуватимуть тварин протягом трьох днів 9-11 вересня. Волонтери кажуть: останній раз собак, що живуть на вулиці, рахували півтора року тому. Цифра тоді шокувала.

– Від часу останнього підрахунку, який виявив майже 3 тис. собак минуло вже майже 1,5 року. Ситуація змінюється постійно(одні гинуть, інші народжуються) і саме завдяки підрахунку безпритульних собак можна визначити, скільки нині на вулицях є тварин, які вони, скільки є сук (в т.ч. стерилізованих), кобелів, цуценят, вагітних, хворих, домашніх, яких господарі випускають на вулицю, райони де вони найбільше скупчуються і безконтрольно розмножуються тощо, – пише волонтер Антоніна ГОШОВСЬКА. – Це потрібно насамперед для оцінки ситуації і розробки плану заходів зі зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях, контролю за діяльністю вповноважених на це органів влади, але і для захисту тим самим людей, – додала вона.

У КП "Притулок для тварин" у Чернівцях повідомили, що точна інформація про кількість вуличних собак, які потребують опіки та допомоги, дасть змогу визначити те, скільки вакцини чи коштів для їхнього утримання необхідно виділити.

– Знаючи точну цифру, ми зможемо розробити концепцію нашої подальшої роботи. Реальна картина дозволить говорити про якісь прогнози і вивчити, за скільки часу яких результатів нам вдасться досягти, – каже директор притулку для тварин у Чернівцях Василь ВИНОГРАДОВ.
Чернівці поділили на 100 секторів по 25 секторів чотирьох кольорів, які не є сусідніми. Забезпечивши підрахунок хоча б секторів одного кольору, можна отримати дані для оцінки ситуації по всьому місту.

Рахувати собак будуть за допомогою паперових анкет волонтера або ж спеціальною програмою, розробленою для смартфонів.
На основі методики WSPA було розроблено унікальне програмне забезпечення для мобільних пристроїв, яке суттєво спрощує роботу волонтерів та координаторів.

За допомогою мобільного додатку волонтери зможуть сфотографувати кожну побачену безпритульну тварину з gps міткою її перебування та додати візуальний опис.

– Я знаю: якщо сильно чогось захотіти, то цього можна досягти. Проект, який реалізовувався протягом двох років, це підтверджує – у місті збудовано стерилізаційний центр на території притулку для тварин, простерилізовано за 2 роки майже 2,5 тис. безпритульних тварин. Нехай не все одразу, але поступовими і ефективними кроками ми можемо вирішити проблему безпритульних тварин в нашому чудовому місті.

Від 07.00 до 09.00 у зручний для вас день від 9 по 11 вересня, взявши собі за компанію термос із кавою, друга або подругу, озброївшись вірним смартфоном чи паперовою анкетою, ви вирушаєте на захопливу прогулянку по закріпленому за вами району. Все, що потрібно, – прогулюватися і фіксувати побачене, не наближаючись особливо до тварин. Дані зі смартфону автоматично потраплятимуть в базу даних, паперові анкети необхідно передати нам для наступного опрацювання. Лише дві години вашого часу, і величезна користь для міста, та нехай і непряма, але досить ефективна допомога безпритульним тваринам, – запевняє Антоніна Гошовська.

Зареєструватися і долучитися до акції можна тут
Вік волонтерів – від 16 років. Коли ви подасте заяву, вам нададуть всю інформацію про акцію, поясніть, як рахувати тваринок. Також ви маєте можливість самі обрати район міста, де вам буде зручно працювати.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
31-08-2016, 15:34
Коментарів 0 Переглядів 2 773

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.