RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях невідомі вночі підпалили двері пенсіонерці (ФОТО)

Чернівчанка Ніна Ємєльянова звернулася до редакції "МБ" з проханям підтримати її. Каже, що боїться подумати, що могло трапитися, якби вона не прокинулася.

В ніч з 12 на 13 липня, між 2 та 3 годиною ночі, у будинку на вулиці Трояндовій, 12 сталася пожежа. Потім виявилося, що це був кимсь ретельно спланований підпал.

Підпалили двері 69-річної пенсіонерки Ніни Ємєльянової. Жінка каже, що якби не сусідка, що живе поруч, вона могла б і не знати, що сталося.

У Чернівцях невідомі вночі підпалили двері пенсіонерці (ФОТО)

У Чернівцях невідомі вночі підпалили двері пенсіонерці (ФОТО)

У Чернівцях невідомі вночі підпалили двері пенсіонерці (ФОТО)

У Чернівцях невідомі вночі підпалили двері пенсіонерці (ФОТО)

У Чернівцях невідомі вночі підпалили двері пенсіонерці (ФОТО)

У Чернівцях невідомі вночі підпалили двері пенсіонерці (ФОТО)


"Відкрила двері, а там вогонь"

- Сусідка вночі почула якийсь вибух. Вона зразу вискочила у вікно і помітила вогонь. Вона ж і викликала пожежників, - розповідає пенсіонерка.

На відміну від своєї сусідки, пані Ніна пожежу помітила не зразу. Прокинулася від невідомих звуків.

- Мабуть, так мало бути. До мене в квартиру навіть дим не йшов. Я погано спала через те, що хтось світив мені у вікно. Я так думала. Раніше в нас в дворі часто ходили наркомани, курили, тому я би не здивувалася, якби хтось так вирішив пожартувати, посвітивши мені ліхтариком у вікно. Це мене налаштувало на те, що я маю встати і прогнати їх. Встала з ліжка, підійшла до дверей, дивлюся у вічко – там теж щось світиться. Я подумала "Зараз я вам покажу, хулігани!". Відкрила двері, а там вогонь, - пригадує жінка.

Пані Ніна розповідає, що вогонь дивом її не торкнувся.

- Я подумала, що поки я тих пожежників наберу, поки поясню що і де. А ще в нас вулиця така, не дуже відома. Поки ми б це все вирішили, в нас міг би згоріти будинок. Я вирішила діяти сама, - розповідає пенсіонерка.

Жінка своїми силами погасла вогонь на її дверях і дверях сусідки. Також їй вдалося погасити вогонь га території, що була близько до кімнати.

- Там внизу був такий вогонь, що я б сама ніколи не впоралася. Коли я відкрила двері, то побачила на сходах щось кругле. Вогонь скупчився в одному місці. Загорілися всі шпалери в під`їзді, вже горіли штори і килими, - каже жінка.

Невідомі кинули швидкогорючу рочовину

Пожежники знайшли підтвердження того, що пожежа виникла у результаті підпалу. На двері чернівчанки невідомі кинули швидкогорючу речовину.

Ніна Михайлівна каже, що ворогів у неї нема, вона ні з ким не конфліктувала, тому й гадки не має, кому потрібно було це робити. Жінка торгує газетами у кіоску навпроти Рязані. Каже, ніколи поганого слова нікому не сказала, навпаки, всім допомагає. Єдина її підозра впала на спільного сусіда.

- Гадаю, насолити хотіли не мені, а сусідці, - каже Ніна Михайлівна. – Вона давно воює з нашим сусідом. Все через земельне питання. Ще кілька років тому вона ходила по інстанціях і доводила, що землі, які на території дворика – належать нам. Щось вони з ним не можуть поділити. Не знаю, чи він міг би так вчинити, - каже пані Ніна.

Сусід, якого підозрюють жінки, в ніч пожежі з`явився.

- Він побачив вогонь, виглядав переляканим і сказав подзвонити сусідці, запитати чи з нею все в порядку. Вона двері не відкрила, бо боялася вогню. Ми з нею по телефону говорили, - каже жінка.

На місці пригоди побували і поліцейські, які шукали того, хто скоїв підпал. Жінкам сказали, що коли будуть якісь докази чи обгрунтовані підозри, то їх викличуть у відділення.

Жінки кажуть, що з ремонтом їм ніхто не допомагає. Самі знаходять фарбу, зішкрябали зі стін обгорілі шпалери.

- Страшно подумати, що було би, якби ми не прокинулися. Ми ж могли таки померти, - непокоїться сусідка.

- Звісно, ніхто нам нічого не відшкодує, все робимо самі. І двері треба міняти, а це не дешево, і в під`їзді ремонт зробити. Якщо раптом хтось захоче нам допомогти – ми з радістю приймемо будь-яку допомогу, навіть банка фарби зараз стане у нагоді, - кажуть жінки.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
22-07-2016, 13:48
Коментарів 0 Переглядів 5 127

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.