Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
У червні грибами отруїлися вже 8 буковинців

На Буковині протягом червня зареєстровано 4 випадки отруєння грибами, в тому числі 2 випадки сімейні, в результаті чого постраждало 8 осіб. Постраждалі у віці від 30 до 56 років, повідомляє Держсанепідемслужба області.

За аналогічний період минулого року випадків отруєнь грибами не було.

Отруєння грибами реєструвались у Заставнівському районі, гриби були зібрані в лісі біля смт. Кострижівка, Кельменецькому районі – біля с.Грушівці та в Глибоцькому районі – біля сіл Валя Кузьміна та Сучевени.

Отруєння були викликані споживанням грибів-парасольок, які у народі називають маремухи.

Аналіз випадків отруєнь грибами свідчить, що більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчастих отруйних грибів, насамперед, блідої поганки, які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки.

Отруєння також можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки, виросли на забруднених територіях чи уздовж швидкісних трас або поряд з отруйними грибами.

Необхідно правильно підготувати гриби до споживання. Багато пацієнтів стверджують, що варили гриби довго. Однак, важливо не тривале варіння, а декілька разів зливати відвар, бо він є найнебезпечнішим (щонайменше тричі, через кожні півгодини варіння), а лише після того продовжити готувати страви.

Що необхідно знати, аби не отруїтись дикорослими грибами:


1. Відмовитися від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживати штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх в магазинах.

2. Не купувати гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

3. Не класти у кошик невідомі гриби, остерігатися пластинчастих грибів, не збирати старих, перезрілих або дуже молодих грибів, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки, а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас чи на радіаційно-забруднених територіях, під час посухи гриби краще не брати взагалі.

4. Ретельно перевіряти зібрані гриби перед початком приготування.

5. Не вживати сирих грибів.

6. Відібрані гриби спочатку необхідно промити та відварити декілька разів у підсоленій воді – (не менше трьох) протягом 30 хвилин.

7. Готові страви з грибів зберігати у холодильнику, в емальованому посуді не більше доби.

8. Не допускати вживання грибних страв дітьми, вагітними та жінками, котрі годують грудьми.

9. Ніколи не застосовувати "домашніх" методів визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібних ложок – вони помилкові.

Якщо після споживання грибів почуваєтесь погано чи помітили ознаки отруєння у своїх близьких (нудота, блювота, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури тіла, галюцинації, розлад або втрата свідомості, порушення дихання, ознаки серцевої недостатності, у деяких хворих проявляється блідість та жовтушність шкіри):

Негайно викликайте швидку допомогу. До її приїзду промийте шлунок сольовим розчином, можна зробити очисну клізму. Пийте багато рідини.

Навіть при полегшенні стану обов'язково зверніться до найближчої лікувальної установи.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Рейтинг:
(голосів: 1)
23-06-2016, 15:31
Коментарів 0 Переглядів 923

Новини партнерів:
Aliexpress INT
Aliexpress INT
Популярне Коментують
• Новини
MOYO UA
Швейне підприємство запрошує на роботу (на правах реклами)

Бажано з досвідом роботи, можливість навчання
У Чернівцях пройде безкоштовний семінар для підприємців "Анатомія Бізнесу" (на правах реклами)

Усього за 7 годин 6 ТОП-спеціалістів із командоутворення, продажів, маркетингу та реклами ознайомлять з найкращими українськими кейсами, розберуть найефективніші практики у продажах, у спілкуванні з клієнтами, допоможуть знайти інструменти для швидкого та якісного обслуговування.
7 ресторанів у Чернівцях, де можна відсвяткувати новорічні корпоративи (на правах реклами)

Хто ще не встиг визначитися із рестораном, замовити столики, обрати меню, музичне оформлення, святкову програму, має змогу зробити це вже сьогодні, тут і зараз
Святкуйте корпоративи з нами: пропозиції 8 ресторанів Чернівців (на правах реклами)

До Нового року залишилося… дуууже мало днів! Отож, пропонуємо вашій увазі 8 ресторанів Чернівців, які запрошують відсвяткувати новорічні корпоративи.