RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Мікроклімат у команді не на належному рівні": експерти з Буковини оцінили гру українців на Євро-2016

Футбольна збірна України тричі поступилася на Євро 2016, не забила жодного м’яча і з ганьбою завершила свій виступ.

- У мене двоякий настрій, - каже вболівальник з 30-річним стажем, буковинець Юрій Курчак. – Збірна ніби сильна, а зіграла слабко. Неправильно була вибрана тактика. Підвела реалізація моментів. В окремих моментах була невпевненість у діях, а в окремих самовпевненість футболістів. Це призвело до таких ганебних результатів. Найбільше розчарував головний тренер своїми рішеннями, а також зірки Ярмоленко і Коноплянка. Дуже ганебно, що не забили гол. Такого результату немає в жодної команди. Ми перші вилетіли – ось які наші досягнення. Надія тепер на нову гру нової команди.

У чому ж причина такої ганьби, у чому провина Фоменка, а в чому гравців? Про це говоримо з постійними експертами molbuk.ua

Юрій Шелепницький, перший капітан збірної:

- Причини буде розбирати новий тренерський штаб. Вони дуже глибокі. У нас багато проблем у ДЮСШ. Футболісти в Україні мають тепличні умови. Матеріального стимулу аж забагато. Їм начхати на вболівальників. Вони з такою самовіддачею, яка є, лише мучать себе і всіх нас. Мікроклімата немає, команда не об’єднана ідеєю битися за Україну. Кожен вирішує свої містечкові питання. На людях наші футболісти ніби помирилися після відомих сутичок у прем’єр-лізі, а в душі один одного не пробачили. А у футболі дрібниць немає.

Фоменко боявся щось поміняти, взяти на себе відповідальність. Коли потрібно випустити ще одного нападника, він робив навпаки. Варіантів щось змінити було мало, аби пристосуватися до суперника. Гнучкості у Фоменка немає. Він не взяв на Євро молодих Малишева і Петряка та бійця Гусєва. А Ярмоленко і Коноплянка грали без злості, без бійцівських якостей, як вийде. А вийти і показати, що ти профі, щоб тебе запросили у топ-клуб – не можуть. Бо немає у нас потрібного належного ставлення до футболу.

Олексій Мамчук, спортивний журналіст:

- Це ганебний виступ. Є помилки і тренерського штабу, і гравців, які далеко не всі віддавалися на сто процентів. А у подібних турнірах треба віддаватися принаймні на 150. Я вважаю, атмосфера в колективі далека від ідеалу. Ключовим був матч з ірландцями. Трапилася явна недооцінка суперника. У нас постійні помилки у захисті, особливо під час стандартів. А у нас же в обороні гравці які мають великий досвід. Упродовж трьох матчів заміни Фоменка були дивними. Ми жодної хвилини на Євро не зіграли у два нападники. А заміна у заключному матчі Зозулі на Тимощука – нелогічна, адже ми поступалися. Я не розумію, що подіяло на тренера, може, спека. Коноплянка і Ярмоленко провалили Євро. Вони ще раз довели, що у матчах із сильними командами неспроможні взяти на себе лідерські функції. Обидва хочуть грати у сильних командах Європи, та з такою грою вони їх не підсилять.

Які будуть висновки? Хочу бачити тренером Мирона Маркевича або авторитетного іноземного фахівця, бо Шевченко не готовий керувати. В Італії збірну тренують ті, хто досягнув успіху на клубному рівні, наприклад, Антоніо Конте, Чезаре Пранделлі чи Марчелло Ліппі. Та гадаю, у нашій федерації вже вирішили, хто буде тренером збірної.

Сергій Задорожняк, заступник голови обласної федерації футболу:

- Мікроклімат зараз не на належному рівні. Всі гадали, що у нас команда двох гравців, тож нехай тягнуть Коноплянка і Ярмоленко. Настрій зараз ніякий, враження негативні. У відборі всі були герої, плей-офф пройшли, побили Уельс і потім ще двох учасників Євро яким забили сім голів. З німцями ми гідно грали. І ось момент істини – матч з ірландцями. Треба було грати першим номером, м’яч тримати внизу, а не верхом і обов’язково поставити Зінченка. Та пролетіли знову, отримали зі стандарту. Я думав, попливемо і з поляками.

Читайте також: Євро-2016: чернівчани вболіваються за збірну України на фан-зоні площі Філармонії (ФОТО)

Фоменко не зміг після скандалів налаштувати команду. У нього традиційна школа. Селезньов не був готовий, мало що показав у "Кубані". Ярмоленко і Коноплянка з німцями нічого не показали. Їх треба було зразу посадити на лавку. З них зробили суперзірок . Тим часом Коноплянка на лавці у клубі, а Ярмоленка розкручували штучно. Один за всіх і всі за одного – такого не було у нашій збірній. Фоменко не показав, що всі 23- єдина команда, що незамінних немає. Втім, щастить найсильнішим. У нас же не було фарту. Наприклад, у грі з поляками суддя мав би призначити щонайменше одне пенальті. Якщо ж брати весь цикл Євро-2016, то виходить, що лише один матч з Північною Ірландією остаточно перекреслив нашу надію і вибив із колії.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
22-06-2016, 17:02
Коментарів 0 Переглядів 2 134

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.