RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Власники картки чернівчанина мають знижки у таксі та аптеках

Із двох з половиною тисяч жителів Чернівців, які звернулися за карткою чернівчанина, вже майже тисяча її отримали. Також збільшилася кількість точок, де можна отримати картку чернівчанина. Це дев’ять відділень Ощадного банку у різних районах Чернівців – і в Садгорі, і на Південно-Кільцевій. Поки що ще немає такого відділення лише на Гравітоні.

Про це під час брифінгу шостого червня розповів заступник начальника філії Чернівецького обласного управління Ощадбанку Володимир МОНЗЕЛЕВСЬКИЙ.

- Також уже у червні таку картку можна буде отримати у Центрі надання адміністративних послуг на вулиці Героїв Майдану, 7, - зазначив Володимир Монзелевський. – А ще наші працівники у визначений час будуть перебувати у міському Пенсійному фонді і міському Департаменті соцзахисту. Тож пенсіонери і всі власники пільг можуть заповнювати у Департаменті соцзахисту документи тоді, коли оформляють пенсію або певну пільгу.

Картка чернівчанина уже діє. Наразі люди можуть користуватися банківськими послугами, отримувати на цю картку соціальну допомогу, розраховуватися, отримувати додаткові кошти, розмістити на ній кошти, пояснює Володимир Монзелевський. А ще отримати знижку від партнерів, які долучилися до проекту.

Зокрема, наразі до програми "Картка чернівчанина" приєдналися 38 аптечних мереж: ПП "Гармонія 2000", "Валідол", "Вайма МВД", "ВАКО", "СадГор", "БуковинаФарм". Також 43 підприємства торгівлі – мережі магазинів хлібокомбінату, магазинів "Жабка", "Світанок", "Класік", "Кварта", "Колос". А ще до проекту долучилася служба таксі "Чернівці" та туристична фірма "Мавіді".

- Картка чернівчанина є багатофункціональною і буде реалізовуватися не тільки в торгівельній мережі, але й в інших сферах діяльності міста, зокрема, в медицині, - наголосила заступник директора Департаменту економіки Чернівецької міськради Руслана СІДЛЯР. - Адже на сесії міськради було виділено певну суму коштів для того, щоби здійснювати електронну реєстрацію в поліклініках міста і використовувати картку чернівчанина як ідентифікатор особи. На цій картці буде накопичуватися інформація про пацієнта, аналізи і діагностика. І це буде доволі зручно як для пацієнта, так і для лікарів.

- Також на сьогодні Міністерство соцполітики України спільно з Асоціацією міст України та Асоціацією перевізників України працюють над підготовкою проекту монетизації пільг на проїзд, - додала Руслана Сідляр. - У планах уряду до кінця року прийняти всі законодавчі акти щодо врегулювання цього питання. Сподіваємося, що за допомогою картки чернівчанина усі пільгові категорії населення будуть отримувати на неї адресну допомогу і таким чином люди зможуть користуватися тими чи іншими пільгами.

Руслана Сідляр запросила й інші підприємства та організації Чернівців долучатися до проекту "картка чернівчанина":

"Хочемо запросити інших суб’єктів господарювання долучитися до проекту "картка чернівчанина" - зі сфери ресторанного господарства, послуг, підприємств торгівлі, спортивних центрів, щоби мешканці міста могли скористатися преференціями в їхніх закладах. Також, враховуючи, що картка має багато функцій і передбачено, що всі адресні допомоги будуть проходити саме за її допомогою, закликаємо мешканців міста звертатися, отримувати її. Сьогодні це можна вільно зробити в Центрі надання адміністративних послуг та відділеннях Ощадбанку без черг та метушні", - зазначила Р. Сідляр.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
6-06-2016, 18:26
Коментарів 0 Переглядів 4 362

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.