RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Місця для пересувних тимчасових споруд у Чернівцях надаватимуть на конкурсі

Положення про конкурсний комітет і умови проведення конкурсів з надання права на користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення пересувних тимчасових споруд (ПТС) для провадження підприємницької діяльності затвердив виконавчий комітет міської ради.

Як повідомляє прес-служба міськради, метою проведення таких конкурсів є розвиток конкуренції, обмеження монополізму, визначення найкращого естетичного вигляду пересувних тимчасових споруд, забезпечення необхідної якості надання послуг та утримання в належному стані прилеглої території до пересувних тимчасових споруд.
Організатором конкурсів буде департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради. Конкурси є відкритими.

Схему або перелік місць розміщення окремих видів ПТС та початковий внесок (в розмірі середньої базової ставки плати за право тимчасового користування 1 кв.м елемента благоустрою комунальної власності для відповідної зони) затверджує виконавчий комітет міської ради.

Конкурсні пропозиції претендентів оцінюються поетапно за такими критеріями:

1) розмір запропонованого одноразового внеску до фонду соціально-економічного розвитку міста;

2) естетичний вигляд пересувної тимчасової споруди.

Під час розгляду естетичного вигляду враховуються архітектурні особливості місця розташування та зовнішнього вигляду пересувної тимчасової споруди.
Відбір переможця конкурсу відбувається відкритим рейтинговим голосуванням конкурсного комітету по кожній пропозиції за естетичний вигляд пересувної тимчасової споруди, починаючи з пропозиції претендента, який запропонував найбільшу суму одноразового внеску до фонду соціально-економічного розвитку міста.

Якщо переможець конкурсу встановить пересувну тимчасову споруду, що не відповідає запропонованому на конкурсі естетичному вигляду, конкурсна комісія скасовує рішення в частині визнання суб’єкта господарювання переможцем конкурсу, а департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради анулює паспорт прив’язки ПТС. У разі анулювання паспорта прив’язки, кошти сплачені суб’єктом господарювання до фонду соціально-економічного розвитку міста не повертаються.

Суб’єкти господарювання, які мають намір розмістити ПТС на власних або орендованих земельних ділянках комерційного цільового призначення, звертаються до департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради з заявою щодо включення до переліку місць розміщення ПТС, що не підлягають наданню на конкурсних засадах. У цьому випадку суб’єкт господарювання сплачує одноразовий внесок до фонду соціально-економічного розвитку міста в розмірі середньої базової ставки плати за право тимчасового користування 1 кв.м елемента благоустрою комунальної власності для відповідної зони.

Переліки місць розміщення окремих видів ПТС, що не підлягають наданню на конкурсних засадах із зазначенням суб’єктів господарювання, затверджуються та доповнюються рішеннями виконавчого комітету міської ради.

Довідково. Пересувна тимчасова споруда (ПТС) – споруда, яка не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей, у якій може бути розміщене торговельне обладнання, низькотемпературний прилавок, лоток, ємність, торговельний автомат, платіжний термінал, інші пристрої для сезонної роздрібної торгівлі та іншої підприємницької діяльності, крім газовикористовуючого обладнання типу пропан-бутан.

Окремі елементи благоустрою – покриття площ, вулиць, доріг, проїздів, алей, бульварів, тротуарів, пішохідних зон і доріжок відповідно до діючих норм і стандартів та інші елементи благоустрою, визначені нормативно-правовими актами.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
4-04-2016, 12:10
Коментарів 0 Переглядів 841

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.