RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях поскаржилися в поліцію на видання за публікацію прес-релізу митниці

Громадська організація (ГО) “Майбутнє Буковини” звинуватила інтернет-видання “Букінфо” у розпалюванні національної ворожнечі та ненависті через оприлюднення на сайті видання 11 березня офіційної інформації прес-служби Чернівецької митниці ДФС.

Скан звернення ГО до поліції у Фейсбук опублікував голова Чернівецької НМПУ Вадим Пелех.

ГО за підписом В.Романюка звернулася з листом до начальника Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області С.Пілігріма, в якому просить розпочати розслідування проти інтернет-видання “Букінфо” “за кримінальне правопорушення, передбачене 161 статтею КК України, а саме розпалювання національної ворожнечі та ненависті між представниками української та румунської частини жителів Буковини, вчиненого представником інтернет-сайту “Букінфо” Сергієм Зарайським”.

В матеріалі Чернівецька митниця ДФС повідомляла про факти виявлення махінацій з використанням подвійного громадянства мешканцями області, які порушують митне законодавство України, а саме: ухиляються від сплати митних платежів при тимчасовому ввезенні транспортних засобів.

Автори звернення вважають, що сайт “Букінфо” “свідомо поширив вигадану інформацію, яка спрямована на розпалювання національної ворожнечі та ненависті між представниками української та румунської частини жителів Буковини”. Крім того, автори звернення обіцяють надати всі необхідні докази на досудовому слідстві.

В коментарі ІМІ головний редактор “Букінфо” Сергій Зарайський повідомив, що він на сайті виклав офіційно поширену інформацію Чернівецької митниці.
“Це була офіційно поширена інформація, прес-реліз Чернівецької обласної митниці. Офіційний наголошую. В якому йшлося про те, що останім часом на території області зустрічаються багато випадків, коли люди під скритим подвійним громадянством завозять автомобілі, нерозмитнені на території області. Таким чином, не сплачуючи податки, вони скоюють правопорушення. Цим користуються певні політичні ділки, які використовують в своїх інтересах і так далі... Ось цей прес-реліз, слово в слово, я у себе виклав на порталі. Навіть не коментуючи його”, - розповів він.

Як повідомив Зарайський, він не знає голову ГО В.Романюка, за підписом якого організація звернулася до поліції. І не знає, який сенс це робити голові ГО.

Проте, зазначив Зарайський, він вважає, що це один з активістів області Ігор Жижиян, який напередодні виклав на своїй сторінці у Фейсбук це звернення в поліцію.

“Цей Романюк мене не знає, мене добре знає Жижиян. Який сенс Романюку робити проти мене речі, якщо він мене взагалі не знає. В мене з Жижияном був єдиний випадок, коли я жорстко прокоментував його позицію, коли він у себе на Фейсбук закликав румун до повстання на Буковині. А я виступив з різкою критикою у себе на Фейсбук, де засудив ці дії”, - повідомив головред сайту.

Такі дії з боку ГО і активістів він розцінює як тиск. “Я розцінюю це абсолютно як тиск, цього діяча. Є категорія людей, яка змушена постійно конфліктувати, аби привернути до себе увагу. Таких на Буковині у нас є кілька діячів, от він (Жижиян - ред.) один із них. Саме Жижиян виклав в себе на сторінці у Фейсбук повідомлення, що вони хочуть звернутися до поліції через матеріал на сайті”, - розповів Зарайський.

Крім того, головред повідомив, що 11 березня йому зателефонував невідомий, який представився активістом, з вимогою зняти цей матеріал, погрожуючи подати до суду.

Сергій Зарайський не збирається звертатися до поліції через цей випадок. “Він (Жижиян - ред.) намагається до себе увагу привертати, я не хочу його піарити. Я хочу подивитись, що поліція зробить, чи вистачить у них розуму. Але якщо буде справа йти до суду по надуманих моментах, я тоді буду реагувати”, - сказав він.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
15-03-2016, 21:32
Коментарів 0 Переглядів 1 582

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.