RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ми зібрали для судів достатньо доказів агресії Росії, - активіст з Луганщини

Весь Донбас буде українським, а Росію змусимо відшкодувати людям зруйновані будинки і втрачене майно. У цьому впевнена голова Луганської облорганізації ВО "Батьківщина" Ірина ВЕРІГІНА, яка у 2014 році виконувала обов’язки голови Луганської ОДА, яка побувала на Буковині.

- Коли почалася війна у 2014 році і влада у Києві ще не реагувала на ті події, одними з перших нам прийшли на допомогу волонтери з Буковини і привезли гуманітарний вантаж, - розповіла вона. - Серед тих, хто його привіз, була пані Марія зі Сторожинецького району. На Луганщині тоді служив її син, але зустрітися їм не вдалося. А через тиждень хлопець загинув. Це Юрко Чікал. Завдяки йому і таким як він героям нам вдалося відстояти Донбас.

Але щоб повернути Донбас Україні треба ще дуже багато працювати.

- Мінські угоди — це зрада України, - каже І.Верігіна. - Так вважаю я, так вважають і наші бійці на передовій. Тому що домовлятися з терористами неможливо, вони завжди брешуть. Подивіться, що сталося днями — нібито діють Мінські угоди, а терористи зайняли три селища. І відбити ці території, на яких живуть наші люди, ми не можемо, бо мусимо дотримуватися перемир’я.

У Луганськ Ірина Верігіна та її соратники потрапити не можуть — там вони у "розстрільних списках". Так нещодавно помер батько голови міської організації "Батьківщини", то син навіть не зміг на похорон потрапити.

Активістка разом з однодумцями створили громадську оранізацію "Сила правди", яка займається захистом людей зі Сходу в судах.
- Ми збираємо юридичну базу для судів аби довести, що люди, які втратили свої домівки і стали біженцями, постраждали в результаті агресії Російської Федерації, - пояснила І.Верігіна. - У нас уже є документальні докази, що у війні на Донбасі беруть участь російські військові, російська техніка, перші три суди ми виграли. Ці докази з часом стануть у пригоді, коли Україна вимагатиме відшкодування від Росії у Європейському суді.

Невдовзі така приймальна відкриється на вулиці Заньковецької, 5, у Чернівцях.

Війну почали наші олігархи, які платили за безпорядки і їздили в Росію і досі ходять на свободі, а росіяни прийшли вже після так званого референдуму. А спочатку мешканці Донбасу вирішили підробити — їм обіцяли по 500 гривень за участь в акціях. Дехто йшов свідомо, дехто ні, але цю біомасу використала Росія.

На окупованій території є різні місця і різні настрої. Так території, котрі зазнали обстрілів з боку росіян, змінили свою думку. Але довести їм було важко.

- Був такий випадок у Станично-Луганському районі, - пригадала активістка. - Зруйнована обстрілом хата. Питаю: "Вас бомбила Росія?" - "Не знаю" - "А звідки стріляли?" - "Звідти" - "Але там за 100 метрів російський кордон" - "Не знаю". Тобто не хотіли вірити. Але коли прийшло усвідомлення, настрої змінюються. Території, які не знали російських обстрілів — Краснодон, Красний Луч, Антрацит, чесно кажучи, задоволені. Вони отримують і українську пенсію і російську — так, там усе дорого, але не бомблять і гроші є. Хочуть українських товарів, бо кращі, але готові їх купувати за російські рублі. На жаль, немає належної інформаційної політики України, щоб працювати з нашими громадянами там. Бо така ситуація псує людину — вони щось отримують, при цьому можна нічого не робити, тож і задоволені. А я вважаю, що з людьми на окупованих територіях треба працювати, їм допомагати, навіть вести партизанський рух, бо там і патріоти залишилися, але торгувати — ні.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
24-12-2015, 18:11
Коментарів 0 Переглядів 1 709

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.