RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Новий рік у Чернівцях - це комплекс вражень за низькою ціною, - УНІАН

Видання УНІАН вивчило цікаві пропозиції щодо святкування Нового року в різних містах України, і порадило читачам їхати до Чернівців.

Чернівці лише починають набирати обертів у якості туристичного центру, тож нині тут для гостей міста відносно низькі ціни на усі послуги, йдеться в публікації УНІАН.

Зустріч Нового року саме тут – ідеальний варіант для тих, хто хотів би насолодитися європейською архітектурою, смачною кухнею та відпочити від гамірних мегаполісів.

Дістатися до Чернівців, окрім власного транспорту, можна потягом або автобусом. Зокрема, місто має пряме залізничне сполучення із Києвом, Львовом, Одесою та автобусне сполучення із більшістю обласних центрів України. У Чернівцях також працює аеропорт, однак поки що він приймає лише чартерні рейси.

Місто має вдосталь готелів та хостелів (як у центрі міста, так і на мальовничих околицях) із гнучкою ціновою політикою. Вартість однієї ночівлі у готелях стартує від 300 грн за номер, у хостелах переночувати можна ще дешевше. Більшість готелів надають спа-послуги, мають власні сауни.

Вартість харчування також є відносно невисокою. Ресторани, кав’ярні, піцерії, кафетерії та гуральні обласного центру пропонують страви французької, італійської, австрійської, румунської, єврейської, турецької, кавказької та, звичайно, української й буковинської кухонь. Вартість обіду на одну особу в чернівецьких закладах громадського харчування коливається від 40 грн у фастфуді до 150-250 грн у вишуканому кафе чи ресторані. Обов’язково варто скуштувати десерт, що є популярним з часів, коли місто входило до складу Австро-Угорської імперії - штрудель з яблуками або вишнями. Чимало закладів запропонують його, а в поєднанні з кавою по-віденськи, можна відчути "смак Чернівців".

Вартість новорічних святкових програм у нічних клубах та розважальних закладах обійдеться у суму від 100 до 500 грн за вхід.

Окрім гастрономічних принад, Чернівці відомі унікальною архітектурою. Середмістя забудовувалося у часи розквіту Австро-Угорщини у кінці 18 – 19 сторіччях. Тут можна побачити низку неймовірно гарних будівель: міська Ратуша, будівля Художнього музею на Центральній площі, костьол Серця Ісуса, будинок-корабель, Свято-Миколаївська церква, яку у народі називають "п’яною" через особливу форму бань, архітектурний комплекс вулиці Ольги Кобилянської, Вірменська церква, Драмтеатр та комплекс Театральної площі тощо. Вершиною архітектурного мистецтва вважається Резиденція буковинських митрополитів, нині – центральні корпуси Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, які входять до світової спадщини ЮНЕСКО.

Цьогоріч Чернівецька міськрада має намір організувати традиційний "Різдвяний ярмарок", який діятиме на Соборній площі обласного центру з 19 грудня по 20 січня, там же буде розміщено міську ялинку, біля якої відбуватимуться різноманітні забави для дорослих і дітей, діятиме будиночок Святого Миколая. Також функціонуватиме безкоштовна ковзанка просто неба.

На околицях Чернівців можна покататися на лижах, сноубордах й санчатах. Зокрема, лижні спуски є на горі Цецино у самих Чернівцях, комплексі "Сонячна долина" у селі Бояни (близько 5 км від Чернівців по трасі на Хмельницький) та селі Горбово (близько 10 км від Чернівців по дорозі на смт Герца). Середня вартість одного підйому від 5 до 25 грн.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
22-12-2015, 21:46
Коментарів 0 Переглядів 2 156

Теги -

Військовий вже був на пенсії, але все одно став на захист України

Хлопці вийшли зі спеціалізованого навчального закладу і досі не повернулися

Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.