RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У цій залі «договорняків» і «шкурняків» не буде: виступ мера Чернівців на першій сесії міськради

"Договорняків" та "шкурняків" у новій Чернівецькій міськраді не буде.

Про це заявив новообраний міський голова Чернівців Олексій Каспрук у промові, яку він проголосив після процедури складання присяги, пише molbuk.ua

Повний текст промови О. Каспрука:

"Щиро вдячний усім громадянам нашого вільного міста за високу довіру та честь – служити громаді Чернівців. Робитиму це порядно, чесно, відповідально, гідно. Буду вимогливим та справедливим, стоятиму на сторожі інтересів міста та прав чернівчан.

Рівно два роки тому Україна, Чернівці, чернівчани зробили історичний вибір. Люди вийшли на Майдани та вулиці за торжество справедливості, на захист прав і свобод, з вимогою змін і кардинальних реформ. Ми розпочали складний і відповідальний шлях, яким рухаємося. Можливо йдемо цим шляхом не так швидко і ефективно, як би хотілося, зважаючи на болісно високу ціну, яку заплатили. Це сотні життів наших Героїв, які обірвалися на Євромайдані та в зоні АТО. Саме ця висока ціна змінила ставлення та вимоги людей до влади.

У цій залі «договорняків» і «шкурняків» не буде: виступ мера Чернівців на першій сесії міськради


Півтора року на посаді міського голови намагався відповідати цим вимогам, змінити алгоритм стосунків влади і громади, обрати правильну Стратегію розвитку міста та закласти фундамент позитивних змін, які стануть незворотними. Час був непростий для України, нашого міста, кожного із нас. Але спільними зусиллями нам це вдалося. Чернівчани відчули, що їх допомога, ідеї, знання потрібні місту, що влада з їх думкою, позицією рахується, до них прислухається, на зауваження реагує, працює відкрито і прозоро.

Ми здолали нашого основного ворога – байдужість. У місті народилися десятки громадських ініціатив, які спільно з владою вдалося втілити. Чернівчани навчилися брати відповідальність на себе, а влада звітувати перед громадою. Чернівці стали більш відкритим і привабливим містом. Ми повернули довіру міжнародних інституцій, зуміли залучити кошти для системної модернізації інфраструктури міста. Перед нами стоїть завдання ефективно використати ці кошти, адже йдеться про оновлення систем водо- та теплопостачання, зовнішнього освітлення, громадського транспорту, збереження архітектурної спадщини, розвиток освіти, охорони здоров’я, культури, науки. Для цього нам потрібні менеджери муніципального управління із свіжим мисленням, здатні на прозорі енергійні дії. Нам потрібна згуртованість, підтримка і розуміння нашої багатонаціональної, поліконфесійної громади.

Сьогодні вдячно схиляю голову перед чернівчанами за їх віру, терпіння, мудрість, небайдужість та любов до Чернівців.

У нашого міста славне минуле, яким пишається наша громада. Ми прагнемо відповідати заслугам наших попередників і будуємо сміливі, амбітні плани на майбутнє. Втілити ці плани реально, якщо влада та громада будуть ефективно взаємодіяти в інтересах міста.

У цій залі «договорняків» і «шкурняків» не буде: виступ мера Чернівців на першій сесії міськради


Вітаю новообраних депутатів міської ради! Завжди відкритий до конструктивних пропозицій і зауважень депутатського корпусу, до компромісу задля благородної мети. Але стояв і буду стояти на тому, що у цій залі інтереси громади мають переважати над вузькопартійними інтересами, політичними емоціями та особистими амбіціями. "Договорняків" і "шкурняків" не буде. Кожне рішення, кожне голосування - відкрите і прозоре для чернівчан, під громадським контролем, відповідно до букви закону та Статуту громади. Пам’ятаймо про це!

Читайте також: Мер Чернівців та новообрані депутати склали присягу (ФОТО)

Спільними зусиллями влади і громади формуємо новий бренд: Чернівці - це успішне місто, де втілюються мрії, ідеї стають реальними справами, народжуються таланти, бізнес приносить задоволення. Місто, де завжди перемагає правда і добро. Місто успішних, талановитих, справедливих, мужніх, мирних, щирих і добрих людей. Такими ми потрібні і цікаві світу. Толерантність, відкритість, демократичність – ресурс, який працюватиме на гарне майбутнє Чернівців і чернівчан. Ресурс, на який не потрібно витрачати кошти, але який відкриває безмежні можливості для розвитку.

Спільними зусиллями до успіху, працюємо задля Чернівців і чернівчан! Усі ми в цьому світі тимчасові, а Чернівці – вічні. Нехай береже Господь Чернівці!".

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
3-12-2015, 11:15
Коментарів 0 Переглядів 1 790

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.