До Чернівців завітав відомий журналіст і телеведучий Костянтин Грубич. Він презентував чернівчанам свою нову книжку зібраних з усієї України кулінарних рецептів.
Книжка "Смачна країна" анонсована як книжка журналістських кулінарних байок. Відомий ведучий каналів "1+1" та "Інтер" у свій час відвідав усі 24 області України та АР Крим і спробував основні страви кожного регіону, тому у книзі кожен рецепт має свою історію.
Книжка поділена на розділи, кожний із яких присвячений певній області України. Розділи складаються з 3-5 глав за назвами регіональних страв. Кожна глава містить у собі "байку", історію журналістського пошуку даної страви + рецептура (спосіб приготування та інгредієнти) + порада від Грубича (вже як експерта з якості (відлуння проекту "Знак якості") щодо корисності того чи іншого складника певної страви або цікавинка способу приготування. Пропорція журналістського тексту і рецептури – приблизно 2 до 1.
"Смачна країна" — це не звичайна кулінарна книжка. У ній кожен рецепт супроводжується спогадом про добру людину, розповіддю про звичаї та традиції регіону, а ще авторськими порадами як найкраще приготувати ту чи іншу страву.
Чернівчанам Костянтин Грубий розповів як приготувати "вугільну каву", "гартовану юшку","цілющі голубці", а також інші рецепти простих, а головне – недорогих українських страв. Свої поради телеведучий закріпив видовищним кулінарним майстер-класом.
1-11-2015, 10:08
0
2 079