RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону Меркурія Бригинського (ФОТО)

До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону святого Меркурія Бригинського. Святині зберігатимуться у храмі Преподобної Параскеви Сербської Української Православної Церкви Київського Патріархату. Як стверджують священики, чимало людей, які з вірою молилися до мощів та ікони святого, зцілювалися від різноманітних недуг і навіть онкозахворювань.

– Нам дуже приємно, що до нашої церкви привезуть такі святині, – каже викладач недільної школи при храмі Преподобної Параскеви Сербської Тетяна Заєць. – Боже провидіння послало нам ікону та мощі Преподобного ігумена Меркурія Бригинського. Тепер люди зможуть вклонятися цим святиням, просити про зцілення. Я борюся зі своєю тяжкою хворобою вже роки. Мені допомагають молитва та подорожі по святих місцях. Моя добра приятелька мала дуже страшну недугу. В нашій церкві була ікона "Зглянься на покору", до якої вона приходила молитися. І ця недуга від неї відійшла.

Святині до Чернівців привіз архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій. Зустрічали їх священнослужителі, віряни, учні недільної школи. Відбулося велике Богослужіння. Архієпископ вручив митрополиту Чернівецькому і Буковинському УПЦ КП Данилу грамоту-засвідчення про передачу мощей та ікони на зберігання і поклоніння.

– Відтепер ці святині зберігатимуться у нашій церкві. Люди приходитимуть і молитимуться до Преподобного Меркурія, щоби послав довгоочікуваний мир і спокій в українську державу, щоби захоронив наш народ від всіх тих бід і негараздів, які нині випали на його долю, – сказав настоятель храму Преподобної Параскеви Сербської УПЦ КП Микола Семелюк. – Священний синод УПЦ КП зачислив Меркурія Бригинського до лику святих у жовтні 2011-го року. Ігумен прославився своєю непохитною позицією щодо захисту православної віри у роки репресій. Тричі його намагалися розстріляти, але дивним чином зброя виявлялася несправною. Через декілька десятиліть після смерті Меркурія встановили, що його тіло нетлінне.

Отець Микола також повідомив, що у Чернівецько-Буковинській єпархії прийнято рішення збудувати храм на честь святого Меркурія Бригинського.

До теми

Майбутній ігумен Меркурій (Максим Матвієнко) народився у 1870 році. Його батьки походили з благочестивих селян та проживали у селі Щаснівка на Чернігівщині. Хлопчик з ранніх літ мріяв присвятити себе чернечому служінню. У зрілому віці Максим пішов до Києво-ПечерськоїЛаври, де його зарахували до братії. Так він став ченцем Меркурієм і прийняв сан ієромонаха. Після жовтневого перевороту 1917 року монастир закрили. Меркурій повернувся на Чернігівщину в село Бригинці, де став настоятелем місцевої парафії. За молитвами преподобного не раз ставалися зцілення. Так, одного разу до нього привезли хлопчину, що страждав на епілепсію. Після молитви Меркурія недуга відійшла. Упокоївся ігумен 7 листопада 1956 року і був похований на Бригинському цвинтарі. Вже у наш час документально засвідчено п’ять випадків чудесного зцілення від хвороб на його могилі.

До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону Меркурія Бригинського (ФОТО)
До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону Меркурія Бригинського (ФОТО)
До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону Меркурія Бригинського (ФОТО)
До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону Меркурія Бригинського (ФОТО)
До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону Меркурія Бригинського (ФОТО)
До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону Меркурія Бригинського (ФОТО)
До Чернівців привезли нетлінні мощі та ікону Меркурія Бригинського (ФОТО)
Редактор: Igor
27-10-2015, 11:14
Коментарів 0 Переглядів 3 549

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.