Можуть зробити зі шлунку решето: чернівчан попередили про рибу з глистами на ринках міста

Новини Чернівців / новини
23 509
0
Можуть зробити зі шлунку решето: чернівчан попередили про рибу з глистами на ринках міста

У Чернівцях місцевих жителів попередили про заражену рибу хек, яку продають на прилавках ринків.

Про це у Facebook-спільноті "СтопХам Буковина" повідомив користувач соцмережі Женя Сергеев, пише molbuk.ua



Він повідомив, що вже вдруге за місяць натрапив на рибу хек, в якій знайшов глисти.

"Перший раз купив на Калині всередині грудня, де знайшов глиста приблизно на 7 см. І на днях купив в магазині в місті, теж з ось такими подаруночками глистами, це лиш мені так пре?", - пише чоловік.

Можуть зробити зі шлунку решето: чернівчан попередили про рибу з глистами на ринках міста


Як повідомили у Чорноморському рибоохоронному патрулі, гельмінти просто кишать у річковій, морській і навіть океанічній рибі.

Насамперед у зоні ризику опиняються суші, роли і оселедець. Через людську необачність паразити можуть зробити решето зі шлунку і кишечника людини. Після цього з'являються небезпечні хвороби: коліти, гастрит, виразки шлунку і кишечника. Рибні гельмінти можуть становити реальну небезпеку для здоров’я і в деяких випадках навіть для життя людини, повідомили фахівці.

Водночас експерти впевнені, що відмовлятися від вживання цього корисного продукту не варто.

Можуть зробити зі шлунку решето: чернівчан попередили про рибу з глистами на ринках міста


"При дотриманні нормативів з приготування риби цілком реально уникнути зараження личинками/яйцями глистів. Зараженню можна запобiгти, якщо перед копченням чи в'яленням рибу потримати у 20-процентному розчинi солi не менше 14 днiв. Ефективнi також глибока заморозка риби та її термiчна обробка, адже личинки паразитiв гинуть при температурi вище 100 градусiв та нижче мiнус 25 градусiв. Глисти можуть паразитувати у кишкiвнику риби, iкрi, м'язах, тому їх не завжди можна побачити. Та й за зовнiшнiм виглядом наявнiсть чи вiдсутнiсть глистiв не встановиш. Тому порада одна – обов'язково добре просмажуйте та проварюйте рибу. Також рекомендується перед приготуванням вимочити рибу у розчинi 0,5-процентного оцту кiлька годин – личинки глистiв в такому випадку гинуть", - повідомили фахівці.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Завтра на Буковину на щиті повернеться захисник Петро Сидоряк
7 978
Що буде з вимкненнями світла: важливі питання про ситуацію з електрикою на Буковині
7 058
Чернівчан закликають провести в останню земну дорогу полеглого воїна Олександра Лисенка
6 248
Служив ще з часів АТО: що відомо про відважного захисника з Буковини Валентина Січкаря
5 855
Як часто завтра, 11 листопада, вимикатимуть світло: в Укренерго розповіли
5 609
Чому на Буковині надовго вимикають світло: в обленерго дали відповідь
5 074
У школі на Буковині учень побив однокласника: Омбудсмен назвав інцидент неприпустимим
4 521
Скільки завтра будемо без світла: графік відключень на Буковині 11 листопада
4 125
Яка ситуація зі світлом сьогодні на Буковині: знову оновили графік знеструмлень
3 710
НАБУ оприлюднило частину записів у масштабній корупційній справі в енергетиці
3 388

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.