На Буковині зменшили виробництво солодощів

Новини Чернівців / економіка, бізнес
2 336
0
На Буковині зменшили виробництво кондитерських виробів. Виготовлення тістечок та тортів знизили через різке подорожчання яєць, борошна та цукру. Як розповіла бухгалтер кондитерського цеху "Фаг" Наталія ГРОМКО, лише з початку року в цеху випікають на 10% менше кондитерських виробів.

- Нам просто невигідно виготовляти більше солодощів, - каже. – Адже їхня собівартість значно зросла в ціні. Поки що для випічки використовуємо заготовлену сировину, яку придбали ще за старими цінами. В іншому випадку, доведеться підвищувати ціни на продукцію.

- Вартість солодощів ніхто не підвищував, - підтвердив заступник директора підприємства кондитерських виробів "Терешкін" Роман ЇМНИЧ. – Проте, якщо ціни на сировину і досі зростатимуть, ми змушені будемо підвищити ціни на кондитерські вироби.

На сьогоднішній день солодощі не подорожчали. Відповідно, в магазинах ціни на кондитерські вироби такі ж, як і в минулому році. Так, кілограмовий торт коштує від 35 до 60 грн, залежно від рецептури, тістечка – 1,80-2,50, вартість рулетів коливається в межах 17 грн.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.