Буковинець розповів, як правильно зберігати виноград

Новини Чернівців / Життя
2 377
0
Буковинець розповів, як правильно зберігати виноград

У жовтні ріжуть грона пізніх сортів винограду для закладки на зиму. Зберігають свіжими до Нового року, як зимові яблука чи груші.

Про це пише "Газета по-українськи".

— Потрібен сухий підвал без ­грибк­і­в. Або місце, де сухо й градусів 15 ­те­­п­ла, — ді­­­­литься досвідом 40-річний Ми­кола Ско­­­­­рей­ко, виноградар із села Киси­лів ­Кіц­­­манського району Чернівецької області.

Виноград на зиму зрізує ввечері. Він сухий. Вранці вологий від роси, пере­паду температури з нічної на денну. Оглядає грона, відриває сухі чи тріснуті ягоди. Кетяги підв'язує шпагатом патика, який попередньо кріпить між двома стінами підвалу.

— Грона не мають торкатись одне одного. Загниє ягода — гниль перекинеться на всі сусідні. Можна закріпити на стіні карниз і почіпляти виноград на зажими, як штори чи тюль. Друзі-виноградарі розповідали, що пересипали в ящику сухим піском. Діставали взимку свіжісінький. Але теж тримали в підвалі. Я сам так не пробував.

На зиму ріжуть пізній сорт Аркадія, Молдова. Колір ягоди на тривалість зберігання не впливає.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.