RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Понти і зіпсутий настрій: як обслуговують у найкращих закладах Чернівців. Блог Діани Ватаман

Славляться нинішні Чернівці понтами і дорогими на вигляд ресторанами. Люди охоче ідуть на вулицю Кобилянської, де ціни дуже навіть львівські або й київські, а взамін отримують неякісне обслуговування, хамство і зіпсутий настрій. На такі популярні ресторації натрапила і я з друзями. Приїхали вони з-за кордону та попросили відвести у найкраще кафе. І щоби обов’язково – на вулиці Кобилянської, бо гарно ж.

Вони готові були заплатити дорожче, лиш би все було смачно і якісно.

Популярний заклад саме відкрився після ремонту. Тут майже холодну каву нам принесли через півгодини. Та це ще півбіди. На дуже гарній білій порцеляновій чашці я помітила жирний, величезний відбиток чиїхось губ. Кличемо офіціантку, запитуємо, що це таке. "Ну, помада це, червона. А що таке?" – нахабно і трохи незадоволено перепитує вона.

"А що ця помада робить на нашій чашці?", "От ви випили і лишили відбиток! Знаєте, як важко ми потім миємо це?" – обурюється дівчина.

Доводити їй, що відбиток уже там був і що хлопець із нефарбованими губами не міг би лишити там цей слід, виявилося марно. То, видно, про цю "родзинку" вони говорили, коли хвалили свою дорогу каву за 50 гривень…

В іншому ресторані, де нібито все дуже якісно, після того, як наша компанія залишила кругленьку суму, відмовилися нас обслуговувати в іншому залі закладу. Вони попросили у всіх документи. Ми показали – їм не підійшли. Далі нас не обслуговували. Таксі нам тут також не змогли викликати у зливу, бо "ми цим не займаємося".

Такі ляпи є навіть у ресторанах, які хизуються рекомендацією "Ревізора" – є такий один біля театру. У меню там не вказані під стравою інгредієнти, які туди входять (хоч мали би). Замовляєш салат із тунцем – і маєш здогадатися запитати, чи риба у них не солодка. "Це ваші проблеми, що ви не їсте солодку рибу, ми так готуємо. А не попередили, бо ви не запитали". Книгу скарг дуже довго не хотіли приносити. Сумніваюсь, що листочок з нашими зауваженнями там ще є, треба піти перевірити...

В ішому, теж досить дорогому закладі у центрі міста, моїм друзям замовлений борщ не несли годину. Вони перепитали, чи варто очікувати далі, бо обід вже закінчується, а вони досі голодні. Їм відповіли, що борщика уже немає і що вони можуть бути вільними. "А чого ви не попередили, ми ж чекаємо?", - перепитали вони в офіціанта. "А ви не здогадались, раз ми вам нічого не несемо?". Та рахунок за те, що вони принесли стакан води з лимоном дали, ще й плату за обслуговування вказали.

Тож, не купуйтесь на дорогі заклади, особливо тоді, коли вам треба відвести кудись людей із інших країн. Бо захочете їх вразити, а вийде навпаки. Як результат – зіпсутий настрій гостей і торба вражень від чернівецького обслуговування. Соромно якось, ціни європейські, а сервіс – ніякий.

Діана Ватаман

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
17-07-2018, 16:43
Коментарів 0 Переглядів 14 655

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.