RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Я не випадково у фразі використав відомі слова першого Президента України Леоніда Кравчука. Бо, коли у багатьох ЗМІ ми чуємо ознаки певної невдоволеності, що нас не хочуть запрошувати до цього військово – політичного оборонного союзу, ми значну частину відповідальності за це повинні брати на себе. Так, поважний вік організації, а саме 75 років, адже у Вашингтоні минулого тижня відбувався ювілейний та дещо урочистий саміт. Певним дисонансом було те, що президент її найпотужнішої ланки - США у своєму виступі сплутав Зеленського із Путіним, а свою віце-президентку Камілу Гаріс із своїм конкурентом Дональдом Трампом. Але то справи американців, чи обмежувати віковий ценз для кандидатів на вищу посаду.

Нас же вельми цікавило, які будуть прийняті рішення щодо Україні. Кажуть, що великі дискусії викликало формулювання у незворотності нашого шляху до НАТО. Стверджують, що ці слова забезпечать сталість нашої співпраці незалежно від потенційних змін у владі в Вашингтоні. Дай Боже, аби так і було. Із цією самою метою було прийнято і декларацію про майбутню допомогу від організації на 40 мільярдів євро, можливо вона буде і протягом наступних років. Посилять наше ППО, дадуть ще більше зброї, у німецькому Вест-Бадені на постійній основі запрацював координаційний штаб, який триматиме на контролі не лише обіцянки наших партнерів, але і їх виконання у певні терміни та номенклатурі зброї, яка надається. Без сумніву, нам би хотілося більш конкретних термінів стосовно запрошення для вступу. І тут ми підходимо до частини нашої відповідальності на цьому шляху.



Чому прибалтійські країни та інші колишні союзники по Варшавському договору зуміли безперешкодно пройти свою частину зобов’язань? Мабуть у них була для цього сильна воля та бажання. А ми більше 30 років тупцювали на місці, а часто навіть відкочувалися назад. Хіба у нас так все гаразд із верховенством права, боротьбою із корупцією, зрадниками на всіх шаблях влади? Хіба не ми продавали зброю на всі боки і за десятиліття довели наш військовий потенціал до жалюгідного стану. Тому перед тим, як виставляти претензії до нерішучості очільників країн оборонного союзу, необхідно чесно визнати свої помилки та недоробки.

Кожна країна насамперед дбає за свою безпеку. Так, приспане гаслами про економічну співпрацю, НАТО не побачило реальних загроз від РФ, думаючи, що виступи їх політиків, то лише порожні балачки, та виявилось, що їх погрози то не бравада, а реальна небезпека і не лише для найближчих сусідів, а і для всієї Європи. Замовні вбивства спецслужбами, спроби замахів, брехлива пропаганда, втручання у вибори в багатьох державах – це та реальність, з якою Європі доводиться стикатись повсякчас. Чого лише варті відверті проксі Кремля – Орбан та Фіцо? Тому на виправлення всіх цих помилок потрібен час та неабиякі ресурси.

Тому і нам замість нетерплячості та завищених забаганок потрібно клопітливо та сумлінно виконувати свою частину роботи та не розслаблятися, що війна закінчиться за помахом чарівної палички. До її завершення потрібно пролити ще багато крові та поту. Але, крім нас самих, нікому пройти цей шлях.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-07-2024, 15:46
Коментарів 0 Переглядів 1 054

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Ай – яй – яй – напали на рашку. Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом
«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Ідея акції в тому, щоб давати нове життя вживаним ноутбукам, планшетам, смартфонам і перетворювати їх на реальний інструмент для навчання. Таким чином можна підтримати родини, яким дійсно потрібен цей подарунок.

Навіщо після 40 років перевіряти очний тиск?– із цими та іншими запитаннями ми звернулися до директорки клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Анни Віталіївни РИБАРЧУК.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

"Контінентал Фармерз Груп" стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю. Першими сівалки зайшли на поля Компанії в Чернівецькій області. Загалом ріпак планують вирощувати на всіх кластерах "Контінентал" на сумарній площі 34,7 тис га. У підсумку структура посівних площ Компанії на новий сезон передбачає 88,8 тис. га під озимі культури, зокрема 40,9 тис. га — під озиму пшеницю та 13,2 тис. га — під озимий ячмінь.