RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нещодавно ми відзначили 31-у річницю нашої відновленої держави. Здавалося б, пристойний вік - розмочили четвертий десяток. Та коли починаєш навіть поверхово аналізувати діяльність нашої влади, то маєш справу із ясельною, або можливо середньою групою дитсадка. Надто вже багато у висловах наївних забаганок, відсутність відрізняти бажане від дійсного і така наївність, що не знаєш, як до цього ставитись. От вже пів року йде повномасштабна агресія, а ніхто із владних верхів навіть не спромігся взяти на себе сміливість відверто попросити пробачення чи навіть покаятися: "Дорогі громадяни, пробачте, що через нашу недолугість та недовірливість і наївність у нас була окупована третя частина країни, тисячі людей загинули, мільйони були змушені полишити свої домівки або і країну. Через наші кадрові рішення цілі області захоплювалися без опору і спротиву, сотні колаборантів сиділи у владі, а ми навіть не здогадувалися, а ще скільки сидять, ми також не знаємо. Ми ігнорували реальні потреби війська та військово-промислового комплексу. Перебуваючи у стані війни з Московією, ми сотні мільярдів витратили на дороги, школи та інші споруди, замість того, аби подбати про засоби захисту, протиповітряну та протиракетну оборону.

Сподівалися, що московіти то "братній " народ і не вірили, що то наш лютий ворог, який прагне нашого знищення. Арештовували патріотів, волонтерів і прогавили у владних кабінетах тих, які працюють на ворожі спецслужби".

Отож, як бачимо дитяча довірливість та наївність змушує державу та народ платити за неї дуже дорогу ціну. Ппо очах дітей, які пройшли жахи війни, ми бачимо, як швидко вони подорослішали. Маємо надію, що і влада починає дорослішати. Не варто сподіватися лише на маму і тата ( Америку чи Британію). Потрібно і самим розвивати свою оборонну промисловість, бо наші сподівання, що Московія сама розвалиться можуть залишитись нашими забаганками і нам і навіть після перемоги доведеться жити із таким неадекватним сусідом. Можна скільки завгодно повторювати, як мантру - Європа та НАТО, але при цьому реально нічого не робити аби, бути схожими на них і залишитися при розбитому кориті. Колись, зо два десятки років тому, в одній із виборчих кампаній було гасло про три П: "Патріотизм, порядність, професіоналізм". Тож чи не на часі повернутися до цих зрозумілих та простих істин, бо у реальній кадровій політиці відбувається все навпаки. Що ще має статися аби це дорослішання таки відбулося? Коли нарешті влада збагне, що не вона будує нову Україну, а лише продовжує те, що започаткували попередні покоління. Одним словом, нашій історії не три роки, а тисячоліття. Тож давайте дорослішати і ми самі та перестанемо обирати популістів замість професіоналів.
26-08-2022, 16:37
Коментарів 1 Переглядів 1 960

Теги -
Hаписав: Last, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 серпня 2022 11:21
В новині:
Чому на нас напали? Через лжепатрiотiв якi нiчого не робили 28рокiв, окрiм критики один одного i за рахунок цього приходу до влади. Ви не вiйськовий експерт i не в курсi навiть 10% подiй якi були перед вiйною. Тому ваше невдоволення, лише через жагу влади, яку старим полiтикам не дали. Не буде бiльше таких при владi. Я упевненний, що бiльшiсть закордонних полiтикiв не давали нам шансу на утримання держави. Навiть пiсля початку вiйни нам не допомагали, не кажучи вже про допомогу до вiйни. А про те, що треба було щось робити, то з такими лжепатрiотами, якi нiчого не зробили за 30 рокiв незалежностi, i якi i далi часто залишаються при владi на мiсцях, то з такими людьми багато не зробиш. Чого тiльки вартi колаборанти з Херсону. А чому такi люди знову при владi на мiсцях? Бо через оттаких блогерiв розгортають недовiру до влади. Ви дiлите людей! Такими блогами ви нiчого доброго не робите на користь держави, лише на власну користь! Але то не бiда. Я впевненний, що люди тепер не дадуть себе обдурити i знову допустити до влади старих полiтикiв. Зеленський - найкращий президент який був у нашiй 30-рiчнiй історії. I це не пустi слова, доказiв купа. Багато чого було зроблено вперше. А те, що вiн правильно робив чи не правильно буде вiдомо пiзнiше. Але не вам його судити! Старi полiтики i блогери не зробили для країни стiльки, скiльки зробив наш президент за останнi, над важкi, роки. Це i рекорднi виплати по МВФ, якi старi полiтики понаберали, це i ковiд, це i парламентська криза, коли палки в колеса вставляють старi полiтики i блокують роботу парламенту спамом. Критикувати пiд час вiйни владу можуть лише колаборанти! А таку владу як у нас,лише тi якi не бажають добра нашiй країнi!


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Та чи такі вже вони "пекельні"?

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!