RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вже тисячоліттями у світі панує істина – розділяй та володарюй. Останні десятиліття московія витратила неймовірні зусилля, кошти, ресурси, тисячі фейків, сотні прихованих та не дуже агентів аби розділити Євросоюз та його головну безпекову гарантію - НАТО. Виглядало все так, що це їм успішно вдається. Постійне розхитування Європи то міграційними кризами, то прихованими і неприхованими залякуваннями ядерною зброєю, газовою трубою, дутою могутністю своєї армії, постійно стрясали і так дуже вже неоднорідну Європу. Адже поки її молоді учасники із жахом згадували свій власний досвід перебування під впливом кремля, інші спокійно будували із ним бізнес та заробляли мільярди, не гребуючи навіть тим, що військовими технологіями підсилювали його агресивні амбіції.

Світ цинічний, допоки це не торкнеться його власних інтересів, то він не завжди готовий прислухатися до здорового глузду. Всі сприймали погрози московії, як понти та браваду, аж допоки вона не почала агресію. Ні розшматування Грузії у 2008, ні України у 2014 не переконали європейських політиків, що Путлер не жартує із заявами про відновлення СРСР та новий поділ Європи на сфери впливу. І якби йому вдалася спроба бліцкригу в Україні, то Європа вкотре обмежилась би заявами про стурбованість та якимись санкціями. Лише неймовірна жорстокість та звірства "другої" армії світу почали будити сплячу Європу. Вони повірили, що фрази " можем повторіть", то не порожні балачки, а їх заповітна мрія. Професіоналізм та мужність нашого війська здається таки присоромив багатьох європейських політиків і показав, що не така вже вона та "друга" армія світу і потужна.



Чотири місяці війни у центрі Європи змусили НАТО прийти до єдино вірного та логічного рішення, що саме московія і є найбільшою та найзухвалішою загрозою не лише Європі, а й усьому світовому порядку. Краще пізно ніж ніколи, але країни НАТО збагнули, що нова світова війна це не утопія, а цілком ймовірна реальність. Отож і часу на розкачку немає. Тому і прийняті були на мадридському форумі НАТО і плани про збільшення військових бюджетів майже у десять разів, і чисельність сил оперативного реагування, і термінове запрошення Швеції та Фінляндії, що різко відмовились від свого нейтралітету. Здається, Європа повертається від власних ілюзій до реальності. Так, вона поки що сама не хоче втягуватись у це відкрите протистояння, але почала розуміти, що може цього і не уникнути. Адже,захлинувшись спротивом в Україні, кремлівці можуть спробувати досягти маленької перемоги на меншій території. Війна із Литвою, Естонією чи навіть Польшею – це вже не плід хворобливої уяви, а реалістична перспектива. Адже війна з Україною це також чисте божевілля, але нічого не завадити московським упирям його продовжити вже на інших теренах.

НАТО оборонний союз, тому ми і не побачили на його саміті відвертих та масштабних зобов’язань військової підтримки нашій державі. Та ми побачили головне: сподівання кремля на швидкий похорон НАТО аж ніяк не виправдалися. НАТО не лише не ослабло, а навпаки зміцніло. Тож після нашої перемоги воно зміцніє ще більше, якщо ми станемо його вагомою частиною.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
1-07-2022, 15:06
Коментарів 0 Переглядів 1 961

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги