RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.

Два роки тому односторонній рух запровадили на вулицях Руданського й Володимира Великого (колишня Герцена). У квітні цього року односторонньою стала вулиця Кармелюка. Тепер односторонньою планують зробити частину вулиці Вірменської. Щоправда, такі зміни не завжди є комфортними.



Капітальний ремонт на вулиці Кармелюка закінчили у жовтні минулого року. Замінили мережі, зробили нову дорогу. Загалом на це витратили 39 мільйонів гривень. Для багатьох водіїв ця вулиця була зручна, бо нею можна було об’їхати центр міста — дорога хороша, заторів менше. Але цей момент, певно, у міській раді не врахували, і тут запровадили односторонній рух — їхати можна лише з вулиці Буковинської до Кобилиці. Ніби нічого особливого, але ця вулиця з одностороннім рухом почала поступово перетворюватися на парковку.

Замість того, щоб двома смугами їздив транспорт і частково розвантажив центр міста, тут на одній смузі завжди припарковані автівки.
Виникає логічне запитання: навіщо було вкладати у цю дорогу мільйони гривень, якщо вона стала парковкою?

На останній комісії з питань організації та безпеки дорожнього руху на ще одній вулиці вирішили запровадити односторонній рух. Цього разу йдеться про частину вулиці Вірменської — від Української до Руської.

Як зазначається у протоколі комісії з безпеки дорожнього руху, це зробили на прохання одного з мешканців, який звернувся з такою пропозицією.

Члени комісії погодилися із цим. Найближчим часом мають розробити схему руху й відповідні знаки. Цю частину вулиці Вірменської минулого року поточно відремонтували за понад два мільйони гривень. Постелили асфальт, тож дорога досить зручна, щоб виїхати на Головну та Героїв Майдану. Тут справді виникають проблеми з рухом, коли на перехресті вулиць Вірменської – Української стоїть машина з товаром для магазину. Але більшу частину дня ширина дороги має дві смуги. А коли запровадять односторонній рух, вона, як і вулиця Кармелюка, також може перетворитися на парковку.

Водії вже обурюються через таке нововведення, адже об’їжджати доведеться розбитими вулицями Шевченка або Якоба фон Петровича.
У протоколі комісії з безпеки руху також йшлося про те, щоб зробити односторонньою і вулицю Ярошинської в напрямку від вулиці Кобилиці до Буковинської. Для цього мешканці навіть зібрали 47 підписів. Але в цьому відмовили. Вулицю зараз капітально ремонтують за 47 мільйонів гривень. Вона теж частково є об’їзною і було б досить незручно, якби рух тут змінили. Це вже зараз відчули водії, яким доводиться об’їжджати вулицю. Ярошинської через ґрунтову вулицю Квітки-Основ’яненка, де подекуди ями неможливо оминути.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
1-07-2024, 14:17
Коментарів 0 Переглядів 492

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
Односторонні дороги чи парковки? Блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.