RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зараз непростий час для всіх. Та найважче доводиться багатодітним сім’ям, батькам, які виховують дітей з особливими потребами, самотнім пенсіонерам.
На щастя, є люди, які готові допомогти, поділитися останнім.

Волонтерка Богдана Антоняк створила сайт "Хай світом править доброта". Ця група об’єднала людей, що опинилися в скруті, й добродійників, які пропонують усе необхідне: продукти, ліки, одяг, взуття, дитячі речі... Вони не тільки висилають усе це, а ще й оплачують посилки.

"Допоможу фінансово на придбання продуктів двом родинам, де є троє і більше дітей", "Подарую дитяче харчування", "Подарую курточку на дівчинку"… Таких повідомлень сотні. Олена Гуменюк дякує за оплачену посилку добрій феї Олені Деркач. Ольга Ільків висловлює материнську вдячність за ліки для сина.

– Завдяки нашій групі багато родин отримали допомогу: одинока бабуся з Чернівців, батько який залишився з дворічною донечкою на руках, особливі дітки та дорослі. Недавно був випадок, коли у мами хотіли забрати трьох дітей, тому що не було належних умов у хаті. Ми відправили Тетяні все необхідне: від ложки, виделки – до штор і тюлі. Коли до неї завітали соцслужби, то були приємно здивовані побаченим, похвалили маму і залишили дітей вдома, – розповіла пані Богдана. – Для мене найбільша радість, коли наша допомога робить сім'ї щасливими. Щирі та зворушливі слова подяки від мам та їхніх янголят надихають мене, спонукають не зупинятися, не дивлячись на складні обставини та кризи. Для родин, які зараз опинилися на межі біди, дуже важливо знати, що вони не одинокі, що є люди, які у важку хвилину можуть підставити дружнє плече. Допомагаючи іншим, ми можемо змінити світ на краще.

Чернівчанка Наталка Жукова створила соціальну спільноту REюZ Чернівці. На цьому сайті публікують інформації про речі, які хочуть віддати комусь.
Пропонують книжки, одяг для дорослих та дітей, взуття, постільну білизну, посуд, меблі, вазони, ноутбук, холодильник, телевізор, пральну машинку, пилосос, дитячий велосипед, фен, будиночок для кота…

– Раніше я пересилала різні речі до інших міст України, а два роки тому вирішила, що Чернівцям теж потрібна така спільнота. Зараз у нас уже є понад 2600 учасників та учасниць. У багатьох є речі, якими вони вже давно не користуються. То краще віддати їх комусь, ніж викинути на смітник. І добру справу зробите, і не будете шкодити природі, – вважає Наталка.

– У мене п’ятеро дітей, яких виховую сама. Їх треба нагодувати, одягнути, а грошей не вистачає. Тому часто користуюся різними благодійними сайтами, – зізналася Марина, яка живе в селі на Вижниччині. – Скільки зверталася до них за допомогою, жодного разу не відмовили. Надсилають посилки з продуктами, одягом і взуттям для дітей, іграшками. Для трьох старших придбали все необхідне до школи. Я переконалася, що в нас є багато добрих людей.
29-01-2021, 16:51
Коментарів 0 Переглядів 1 972

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Та чи такі вже вони "пекельні"?

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!