RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Губернатора везут, а Йван поїхав сам. Така судьба. Завжди всьо файно починається…

***

"Везут, везут, везут!", - завересканив десь у п’єтницю всьой черновіцкий нарід. Думав, що везуть май шось дешеве – барабулі по 10 чи гречку по 15. А нє. То народ так вересканив, бо везуть губернатора. Нашо нам то, ніхто си й не думав. Но народу траба новостєй. Того й вересканили.



То я си трохи вспокоїв. Бо сей, шо везуть, не по 10 і не по 15. Сей народу десь так тищ на 50 в місяць буде обходитися. І ні їсти єго, ні гризти. Нес’єдобна сія тварина ні з пивом, ні без пива.

А чого вересканили? Ну а шо робити? Скучняк. Біда. Якби не зєлєбобіки сексуально і матеріально озабочені, то не було би на шо й дивитися. Но то в центрі. А на місцях шо робити? Не в органний же зал йти мерзнути.

Вуйко везуть губера, а Йван здриснув до грізлів. Блог Мостіпаки


А тута губернатор підвернувся. Везут! От всі й завересканили. Нє. Ну канєшно не так вже й всі. Бо хтось щось і робити має. То поки хтось щось робив, то вересканила здебільшого ідеологічєска надстройка – завсігдатаї соцсєтєй і прочі вєтєрани інформсрачів, лайдаки і бєздєльніки.

То, кажуть, шо раз народ так вересканив, то великий і могутній ЗЕ в перерві між епістолярною перепискою з маленькою, але злючою, що муха цеце, ЮВТ, тако нібито вже підписав бамагу на нашого губернатора. Чи на піаніно то підписував і чи зо спущеними штанами чи нє, то я не знаю – у великих і могутніх - свої причуди. Но підписав. А от на кого – сєкрєт. Може там в бамазі навіть тако лишили місце. Тіпа підпісьздєсь і підпісздєсь є, а хвамілії - нуй.

Бо пацанів із торбами там ходило коло офісу глави дєржави і правітєльства "в камізельці", що до Єрусалиму за флєшєчками святої води по 10 дулярів за штуку. То шось і виходили. Бо ж не завертати їх з мішками додому. Вже як назбирали тут по таможнях, лісах і базарах, то най вже буде. То ж не обіжати пацанів, тому каждому по бамазі і по губернатору. Аби всім був до столу. Якшо нес’єдобний, бо як таке їсти, то хотя би удобоварімий. Аби писок не пхав на таможні, ліси, поля і сіножаті. А всьо, шо тра єму, то самі зберуть і принесуть. Ну там жінці цвєти норкові, дітям – морожене з красної ікри, тьощі – теплі валянки на "шиншилі". Вопшим, пацани своє діло знають і губернатора при біді не лишуть.

Ну то вже везут! Єдут, єдут! Ну а то, шо привезе єго якийсь вуйко, а не сам великий і могутній ЗЕ і не "Вітя в камізельці" і "не перший і не вторий Богдан", то воно стратєгічиски правильно. Не царське то діло їхати на прєдставлєніє в черновіцку пустош. От якби з кончєртом в тіятр по сто дулярів за білєтік пограти без штанів на піаніно, то діло ясне. А щоби представляти якогось губернатора, то кому то тра. Пацани си єго на мішки помінєли, то най си і мают. А вуйко представит. Заєдно і на Калинку сходить. Жінці пуховичок купит. На мєху. Сінтіпоновому.

А хто то буде губернатором? А хто буде? Хто буде? Сірожа? То най буде Сірожа. Мифодій? То й Мифодій підійде. Пантіліймон? Яка нам разніца. Нє. Ну прорив, канєшно буде. Рєзкий, що в корови в яблучнім саду. Во-первих, 50 тищ на місяць на дорозі не валяються – дехто би лише на місяць і попросився на такі гроші. Во-вторих, якщо писок на таможню і в ліс не пхати, то ше можна пару тищ інвестірувати в закрома канкрєтно взятої родіни – пацани скинуться і не обідят. Молчаніє – дуляри, зайве патякання і тицькання носа не в свої діла – банки з кваснов зопрілов капустов – освоєно Дєдушкою Фищуком.

А пустоші від того губєра шо? Ого! Шо! Та капєц. Расцвєт. Інвестори прийдуть. Австрійські. Або кіпрські. Вася, Миколка і Пєтя. Вже з торбами на старті. Торби вже давно за Порубним в кущах стоять. Там вони і стояли до сего, вопшим. Це, якби так сказати, главний успіх. Ну а другий - то понятно. Другий - то наша проблема вже 30 років. Зменшити дотаційність області від центру. І ліквідірувати її. Зменшити з 61% до 60,9998%, а потім ту кляту дотаційність ліквідірувати до 60,9999%. Ну і після сего губернатор можуть спокійно йти додому спати, їсти і забавлятися, чим має. І писати мемуари "Тяжолі роки. Як я керував пустошшю".

***

Губєра то везут. І єдут! За пуховічком. А от справжніх начальників то поменшало. Єдного понесло десь в Гамерику. Тіпа до родствєнніків. Так каже наш Петро Дмитрович – Шерлок Холмс, дохтір Ватсон і місіс Хадсон (вона ж Ріна Зельоная) в одній особі бородатого дядька, який чув і знає всьо, а як не чув і не знає, то придумає.

То Петро Дмитрович і виявив отсутствіє на продольжітєльний строк нашого главного самоврядного зверхника Івана Мунтяна. А сліди Йвана Петро Дмитрович виявив аж десь в Гамериці рядом зо слідами грізлі й бізона. Шо там Йван робить, ніхто не знає. Чи то з Трампом снідає, чи то з Маланкою. Но грізлі напряглися - аби ніхто межу їх обітанія не пересунув. Їм медведяча пошта вже донесла, шо ночі в Гамериці темні, а межі обітанія не вічні, як сади станції черновіцких юннатів на Кошового.

Вуйко везуть губера, а Йван здриснув до грізлів. Блог Мостіпаки


Тай таке. Поїхав до грізлів, Трампа і Маланки. Бо тут із НАБУ Йван снідати не дуже хоче. Бо НАБУ - то ж не файна Маланка, а канкрєтні занудні мужики, які люблять таки файних вгодованих з доброю підчеревиною майна начальніків. Шось всьо тра тим НАБУ винюхати. Та беріть, хлопці, жеріть і не нюхайте. Бо, всьо, шо траба, то Петро Дмитрович вже винюхав. Каже, що в криниці є. Дуляри. Повна торба. А хто туди полізе? Там зимно і мокро. Навіть Петро Дмитрович не полізе, хоч і тра. А НАБУ тим більше. Єму самому несут і ше й дякують, шо взєли. Поважна контора.

Так шо будемо чекати Йвана від грі злів і бізонів. Як розвесніє і сніг зійде, то Йван із Гамерики прибуде, криниця трохи всохне і торбу буде легко дістати. Ну а там вже з іменем Господа всім шось перепаде. І НАБУ, і ГПУ, і навіть ОСББ. Аби відстали. Но трохи так перепаде. Небагато. Бо щедрість душевна - то таке... Штука тонка. Дехто її жлобством називає. То заздрісники – враги власті народної і государства нашого незалежного.

А пока діло таке. Йванови тра трохи відпочити. Від трудів на благо області. А де то можна файно зробити? Тіко в Гамериці. З грізлями, бізонами, койотами і Маланкою. Так шо Йван тепер вийшов на мєждународну арєну і ніяке НАБУ єго звідти не дістане. Тим більше, коли криниця глибока, мокра і зимна, а торба надьожно прикрита целофанкою від всяких фокусів природи і проісків Петра Дмитровича.

***

А в нашому городі Черновці знов будуть грабити. Всіх. Як днями ограбили лохів, які думали, шо "бюджет ініціатив" - то для народу і платників податків. І ходили поперед дороги взад і вперед. Ага. Зари. Тоня тако з базару від трусів і ліфчиків йшла во власть, а Наташа – з паріхмахєрскої, а Міша – з аналізів жовтої жідкості "без білка і сахара", аби баблішко роздавати лохам, які налоги платять. Лохи най платять. Таке то лошаче діло – платити і терпіти. А нормальні дєвочки і пацани во власть пішли, аби баблішко поділити по справєдлівості – поближче до себе додому, аби лохи голосували і ше не раз вибрали, бо власть – то всласть.

І Тоня, і Наташа і, Міша, і другі товарісчі то поняли. Не поняли тіко лохи, які ходять поперек дороги. І не поняли лохи, які платять податки. Но то їх проблеми. Тим більше, а де гарантії, шо якби лохи опинилися на місці Тоні і Наташі, то не робили би так само. Зуб корінний даю, шо робили би так само. Бо такі ми. Муму. Відсутність суспільства – це й справді страшно.

Но поки що се не Сомалі і не Центрально-Африканська республіка. То на тому Тоні, Міші і Наташі спасібо, поклон в пояс і цьом-цьом у щочку. А до базару ми вже якось звикли. Так шо, лохи, йдіть во власть і тоже будете там шось ділити. Аби і вас вибирали, як ви Тоню, Наташу і Мішу. Такий собі круговорот і розвод лохів у природі. Для сего в нас навіть є цілі лохоферми – усякі совєти різних рівнів.


Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
24-11-2019, 10:20
Коментарів 0 Переглядів 3 315

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.