RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Почті тектонічні зрушення йшли сими днями в нашому політічєскому болоті. Зі скрині з нафталіном виліз Дєдушка Фищук, зато у скриню поліз єго друг Салагор. В аппазіцію до НАБУ подався Мунтян. Васьови не хватило "мішка" на Вінницю, а прєтєндєнт Сірожа постив фотки наших музик в Карінтії. Всі були при дєлі. Бо то важні государеві мужі, а не якесь там шалам-балам.

***



Сего тижня Каспрук знов став мером. І слава Ісу. Бо на другий тиждень – хто єго знає.

Неудобне ЛГБТ, Дєдушка на взльоті, а Йван – в аппазіції. Блог Мостіпаки


У Васі голова кругла, а по сему ніхто не знає, що і куди в ній си обертає – згори в бік, чи збоку навиворіт. Опшим, загадочний прєдмет, но чьотко орієнтірований на оборот зельоних бамажок у природі – куди бамажки, туди і прєдмєт. Но Вася тако в силу свої провінціальності не знав, шо Вінниця – то трохи не таке село, як наше, а май більшіще. І шо "мішка", якого в Черновіцях фатає на всьой горсовєт, виконком, тілівізір, сайтоботів і просто на "говорящих пустоголов за пару рублів", а то й за миску зупи, то у Вінниці того хватит хіба аби роздати за поману на ринку "Урожай". Ну то й таке.

А суд наш поважний. Окружний №7. Се вам не якийсь районний, що рішає діла якогось Бєні. Се - еліта судової власти. Я тут про то, що навіть Бєня, який не ровня нашому Васі – Вася, канєшно, куди круче, і той ходит рішати діла по якихось судах у всяких есемте, а не преться в городскі і окружні. Бо знає, як то дорого. А Вася видно по неопитності. Всьо ж таки тяжко тако з базару від всяких там брітвєнних приборів та й у велику політіку. Попервах там можна і лупнути круглим тьомним прєдметом в перекладину, а то і в табло, що аж свічки заблимають.

Но то таке. Вася буде ісправлятися. А пока що задача єго не міняється. Всі, кому з "мішка" шось перепадає, чи випадає, чи витікає прямо в писок, всі мають голосно гавкати, вити, кудкудахтати, мукати, хрюкати і верещати, що "Каспрук –гі…но!", "Всьо пропало!", "Черновіци – в упадкє!", "У Франеку – всьо лучше!", "Всьо кончено! Жізні нєт!", "Неефективний менеджментул!", "Молімося! Капличку – каждому!", "ЛГБТ – долой!", "Штайнмаєр – ум, честь і совєсть!" При сему розтаскають рештки гектарів землі під "коробки" для поповнення сєльского населення Черновіц сєльским населенням Буковини і Бесарабії і тихо будуть принюхуватися, аби розпиляти водоканал, теплосєть, решту жеків і скрізь пристроїти то всьо гавкающе і верещаще воїнство на якісь хлібні місця. Аби зняти з довольствія і "каси", бо то дорого, а вдома жінка, діти... Всі їсти хочуть.

Ну, як Володьку Бєшлєя зняли з довольствія і посадили на "касу" ЖКГ і земкомісії. І нічо. Пацан освоївся, прижився і ше навіть не сів. І вже напряг на сімейний бюджет Васі від сеї всякої голоти впав так відсотків на 20. Так шо далі буде. Но є єдна проблема. Каспрук так ще років 35 з Черновіц нікуди не подінеться і ше років 20 з них буде в такому собі продуктивному політічєскому возрасті. А от гарантії що Васьова "каса" і довольствіє для гавкающо-верещащо-просящих і трєбующих весь цей час буде також фактічєски бездонна, я би не дав. Чомусь… Вічно каркаю, аж самому неудобно.

***

Так само неудобно якось добігає історія ЛГБТ після того, як пара гектарів міської земельки опинилася у ласих до халяви писках із міцно зажатими челюстями.

То всім якось стало вже ніби то й не до ЛГБТ. Нє. На Каспрука пацани повішали плакати на парканах – Вася не поскупився – нашкріб по сусєках пару рублів, аби пацани мали на пиво, бо без него навіть я вночи ніц ліпити не піду. Вийшла така тіпа дівєрсія проти мера в стилі москальских політтехнологів кінця 90-х років, які Васі лишили пару брошур.

Неудобне ЛГБТ, Дєдушка на взльоті, а Йван – в аппазіції. Блог Мостіпаки


Коли тута з Вітальки за крупне баблішко хотіли зробити черновіцкого патрійота і гаспідарника. То з того всього брошури тіко і лишилися. А Вася, як чоловік хазяйський, то підібрав, бо ж за всьо уплачено, ну і ними досі упорно пользується. Ну а набор в москалів стандартний: ЛГБТ, батюшки, бабушки, роз’їхані "мерсом", поєданіє діток на Святу вечерю (ше буде), бухлішко (то Вася сам придумав, бо єму дохтори заборонили, тому заздрить), дєвочки (уже Бодя Яременко тєму спалив), діти за границьов. Вопшим таке.

Но тут я про ЛГБТ. Так вот. З ЛГБТ шось тако акуратно з’їхали. Но тут ні сіло, ні впало, "Рагулі". Які злили главних учасників дійства Гунька, Пуршагу і хранителя всіх городських традиційних сімейних цінностей Мішу Яринича. Шось тіпа показали, шо ніхто другий в наших Черновцях так ся не боре з зоофілією, некрофілією, гомофілією і прочими філіями і фобіями, як сі троє.



То я си тако подумав. Раз тєму злили, бо плакатіки вже розвішали, батюшкам за капличку проклятія гомофілам замовили, то сі троє тепер за всьо в отвєті і мусять ся женити. На ЛГБТ. Бо інакше шо? Раз не заборонили, то женіться, пацани. Нє. Ну в Пуршаги є виход. Він в "Українській книзі" може відкрити бар "Голубая устріца" і виробляти там серед старої австрійської цегли, що хоче. Цеглі то однаково – вона ще цісарських ЛГБТ виділа. А вот тим двом як...

Гуньку тра буде вибирати – чи то зоо-, чи то некро-, бо гомо- він не любить. Думаю, що він таки вибере гомо-. Всьо ж більш удобно. А в Міші–"хранітєля традицій",то вапше проблєм нема. В него є партньор по політічєских рейтингах – Володя Дідух-Кобзар. То як сі двоє тово сево стануть політічєскими ЛГБТ, то пірвуть у хлам усім рейтінги на виборах мера, пера, сера і прочих серумамів. Так сі двоє в кріслі мера і сидітимуть усю каденцію. Сковані одним сучавським ланцюгом. От вам і ЛГБТ. А ви шо думали? А всьо починалося з якоїсь там петиції.

***

Ну там, канєшно, всьо понятно. Йде тяжола політічєска борба. За землю і за то, хто окончатєльно втопить, а потім розгребе, підгребе і загребе комунальні підприємства і буде за налічку з відра продавати воду і дозволить взимі за налічку грітися коло костра в дворах багатоповерхівок. Но в нас ше є й область. А в ній вже купу років вся жізнь треться, як колись Земля до Коперніка – коло трьох чи то китів, чи слонів: контрабасі, лісах і кар’єрах. І персонажі, шо коло того труться, або, як то кажуть, реалізують власть на місцях, тоже не міняються не то шо роками, а й десятиліттями.

Вот наш Дєдушка Саша. Думали, що єго ті, шо коло контрабасу, вже сплавили в утіль. А нє. Дєдушка взяв і виліз. До Славця Богослова в ефір.

Неудобне ЛГБТ, Дєдушка на взльоті, а Йван – в аппазіції. Блог Мостіпаки


Зрєліщє, канєшно, жутко скушне. Славцьо ж всьо хотів разоблачєній громких, буйних і страшних. Тіпа щас Дєдушка, якому нічого тіряти, всіх пірве. Ну не всіх, а тих, кого Славцьови сказав рвати Вася. А тут ні то, ні сьо. Дєдушка завів, як старий шарманщик на ярмарку під воротами, про мір, дружбу, жвачку. Славцьо, в якого в голові крепко вселилися тєорії заговорів, тайних обществ, агентів, шпійонів, бандітів, контрабандістів і прочих тьомних мурах, людішєк і тарганів, тобто то, шо живе в голові у Васі, всьо хотів від Дєдушки подробностєй про Салагора, Слона, про кідалово, подстави, рішалово, тьорки. А Дєдушка, як той казав, ні кував, ні молов.

Так вони з годину і базар вели. Мій старий пес вже й заснув, а я всьо ржав, як старий номенклатурний пристосуванець розводить, як лоха, молодого, нарваного і самозакоханого в свій ум до вср..чки амбітного любітєля дєшової слави і кар’єриста. Фрейд би від умілєнія плакав. Ну а я поржав. І поняв. Карта Дєдушки ше не бита. Раз він так зажигав про мір, дружбу і жвачку всіх зо всіми і всяких зо всякими. Бо ж то вже Дєдушка ж десь засвітився на виборах. Чи то не від Смєшка? Бо як від Смєшка, то то крутізна. Уявляєте нову власть після того, як "Зєлєбобіки" всер..ться? Смєшко в центрі в шапці з кокардою – сільна рука і ужасний тіранул, як тойво в Гоголя коли макітри з варениками в сметані.

А на мєсті Дєдушка – єго сільна ліва нога і діктаторул – коло глиняної миски з банушем, бринзою і шкварками. Фейкофарс? Абсурд? Ну а хто ше навесні думав, шо новим месією буде Голобородько з дєшового серіалу, який зняли в трьох локаціях: на кухні у хрущовці, на лісопєді і в актовому залі якогось профтехучилища? Но сталося ж…

***

Но найбільше у всіх сих розкладах мене волнує, канєшно ж, політічєска судьба Йвана Мунтяна – нашого народного обласного війта. Нє. Ну жити він вже має за шо. Страшне НАБУ вернуло єму дві тищі дулярів, які забрало тако собі нагло прямо з єго роботи. Аби чоловік си вже й на обід не мав.

Неудобне ЛГБТ, Дєдушка на взльоті, а Йван – в аппазіції. Блог Мостіпаки


Но адвокати Йвана ті гроші відбили – за штири тищі дулярів, і тепер він точно буде мати на обід і ше трохи на вечерю, а заодно, аби всі газети, сайти і стовпи опублікували замітку з патрєтом Йвана, шо то він хотів за 180 тищ баксів добра нашому краю. Тіпа хотів зробити з нашої Брусниці чи то Куршавель, чи то Буковель, чи то Немирів. Вопшим, шось хотів, а вийшла пока шо тіко Брусниця, 180 тищ і пара заміток з патрєтом Івана. Ну і ше кляте НАБУ не віддало тіліфон, а сіло і читає. А раптом там Бодя Яременко шось написав. Аяяяй. Тоди ше комісія з моралі від царствія Божого підключиться. Засада. Мало того НАБУ. А тута ше й Юля, Юля, Юля як підставила. Знов сказала, шо йде в аппазіцію. Всіма своїми члєнами. То, мабуть, і Йваном також.

І шо тепер буде? Шо Йван ся розірве між НАБУ. Брусницею і аппазіцією? Та то штанів не напасешся на такі шпагати. Ніяких двох тищ дулярів і на обіди, і на штани не фатить. І шо робити? Ну, не знаю, бо не маю ні свого НАБУ, ні Брусниці, ні Юлі. Но я би тако робив – десь врємєнно прилаштувався бувшим війтом у Сучаві. Щоби затірятися серед мєстних. А якби тако ше й сів під церквов самого Івана Сучавського з файнов чорнов каракульовов шапков та й заспівав жалібно: "Подайте прєслєдованому аппазіційному війту Буковини і Бесарабії", то народ би тако трохи скинувся трохи більше двох тищ за пару місяців. Тим більше, шо ходять там і так переважно наші. А люди в нас жалісливі до аппазіції. Он Юля, як жалісливо заспіває "рідні мої", то її вже років 25 до парламенту вибирають. Добрі наші люди, ой добрі. А чого такі добрі? Ну самі знаєте чого. Бо бідні. А чого бідні. Бо добрі.

Так шо всьо в нашого Йвана тоже буде добре. Бо не тіко наші люди добрі. А і наше НАБУ тоже. Нє. Ну трохи кишені виверне і шерсть з розової норкової шуби поскубає. Но то таке. Наші ж люди добрі. То Іван ше на нову розову шубу назбирає. І не тіко на шубу. А й на шєпку, валянки і кальоші на норковім мєху. Аби й другого разу в Сучаві під церквов не зимно було сидіти. Не жізнь - романтіка.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-11-2019, 10:36
Коментарів 0 Переглядів 3 972

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.