RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Верховна власть за п’єть місяців тяжкої роботи на благо, пресмарафону з гамбургерами і відгавкування на всі боки "сам дурак", нарешті помітила черновіцку пустош. І відрядила сюди двох достойників.

***



Я вже було подумав, що з їх приїздом моє житіє рвоне на всі боки процвітанієм, як банка скислої капусти навесні. А нє. Банка всьо там же.

Капуста всьо скисла. І душок той же. Стояти поблизу невозможно. Краще за тим дивитися і нюхати з Польщі. Но вот біда. Криворукий і ніц не вмію. Тому просто затикаю носа. І ржу. Ржу і затикаю носа. Бо не можна то всьо сприймати серйозно. Інакше захочеться купити машінгвера. Або гаубицю.

Особливо угорав від відвідування "Порубного" главою правітєльства в камізельці (не правітєльсво в камізельці, а глава) Гончаруком і главою митниці в картатому пимжаку Нефьодовим (тут мені чомусь згадалися ще два персонажі, які вічно ходили в картатих пимжачках – Остап Ібрагімович і Сиропчик – герой повісті-казки "Пригоди Незнайка і його друзів"). Реально ржав, шо кінь Пржевальського.

Но висновки з того зробив гет сурйозні, чим спішу поділитися.

***

Як і представітєль колишньої ворожої влади, прокурор Юра, Гончарук і Нефьодов приїхали сюди хапати Кушніра і Слона. Так довго в світі ловили лише на Філліпінах посліднього японського окупанта часів Другої світової війни, аж поки десь в 70-х роках він не вийшов із джунглів, бо захотів їсти.

Двоє на пустоші – в камізельці і картатому пимжаку. Блог Мостіпаки


Так от. Прокурор Юра ні Кушніра, ні Слона за ніц не вхопив. Періодично, канєшно, він хотів. Зпозаранку тако заглядав у флєшку від коняку, а вечорами – у флєшку від віскі, бо на лампу Аладіна, сарака, не заробив. Но ні там, ні там ніякі Слони і Кушніри Юрі не вилазили, окрім печінки.

Часом із флєшки вискакував такий веселий хвостатий і рогатий зелений чоловічок, но ні на файно вгодованого отборними бараболями зо сметанов Кушніра, ні на Слона – ні індійського, ні африканського, та зелена тваринка не змахувала. Тим більше, як тіко вона вискакувала з флєшки, то норовила тако забігти на стелю, всістися на лямпі, звісити звідти ноги, хвоста і роги і корчити рожіци. На тому всьо ся й стало. А Юра, понявши, шо ніц тут не впіймає, взявся заманювати в сєті нашої правоохоронної системи самого Джуліані. Фігня якась реально вийшла, але шо Юра тим колись переймався? Та ні в жізнь. Так і Кушнір, і Слон лишилися неуловімими Джо.

Тепер сих зябліків взялися ловити Гончарук в камізельці і Нефьодов у пимжаку. Но не самим же їм бігати тут лісами і черновіцкими пустошами. Доручили се діло Соболю. Соболю якось в лісі таки комільфо. В него камізельки нема, тіко мєх, і за корча вона ся не зачепить.

До речі. Тому ж Соболю доручав ловити Кушніра і Слона ще прокурор Юра. То Соболь як пішов лісами ловити тих двох, то аж тепер вийшов. Запитати Гончарука і Нефьодова, чи видий десь тамово під Порубним не виділи Кушніра і Слона. А тим часом Кушнір наливав компот, сік, узвар, чай, каву, капучіно і бульйон із нагоди славного юбілєю Йвана Мунтяна – нашого обласного старости (ну, шось таке як колись був староста Міхал Іванич Калінін, но з полями і сіножатями). Чи був там і Слон і чи пив узвар, не знаю.

То всьо до Петра Дмитровича Кобевка – списки гостей у нього. І ніхто там ні Кушніра, ні тим більше Слона не шукав і не ловив. Занавєс. Золоті оплески Буковини.

***

Зато там на Порубному всі шукали Салагора. І тоже не знайшли. Бо його там і не було. Шукали і Гончарук, і Нефьодов, і навіть поручили се діло всьому керівному складу митниці, ДФС і місцевим "пимжакам" (люде такі з дивакуватим, но стабільним заробітком). І ті тоже ніц нікого не знайшли. Нема Салагора і всьо. Бо шо єму там робити. Гончарук навіть тако спитав всіх, а шо робити з тим Салагором. Народ, збившись із ніг у пошуках і повикручувавши шиї в оглядинах різних захолуслих на митниці місць, винувато схилив голови. Тіпа, царське то в камізельці діло - Салагора шукати, а не наше холопське – ми по мєлочі, по сігарєтах.

На шо Гончарук хитро так сказав, шо він знає, де той Салагор, але нікому не скаже. Чого тоди казав шукати? Видно перевіряв бдітєльность митників і нюх митних псів. Но навіть пси Салагора прощолкали. Воно і понятно. Бо Салагор то кожного пса на митниці знає. А не кожний пес на митниці буде тобі виконувати команди Гончарука чи Нефьодова. От якби тако цапнути за камізельку, чи за полу картатого пимжака, то з удовольствієм. Но зась, На службі. А то начальство. То пси тако хитро і винувато скавчали, облизуючи штіблєти Гончарука і Нефьодова, но Салагора не здали. Так і Салагора не знайшли, і камізелька вціліла. Вопшим, каждий при своєму.

Отакі то діла. Скидав Салагора з посади сам великий і всемогутній ЗЕ. Аж із тілівізорів дим йшов. Тепер скидали Салагора сам Гончарук і сам Нефьодов. Вже дим не йшов, бо і тілівізор задовбався то слухати. Тепер вся надія на начальніка ЖЕКу №6 або "Єврокомунбуду". Вже як вони не скинуть Салагора, то тоди тра буде просити хіба якогось голову ОСББ.

А поки хай Салагор здравствує. Все ж йому урок. І іншим таким теж. Навіщо по 25-30 років служити державі, якщо вона називається Абсурдистан (хоча, кажуть, що на всіх картах то є Україна), і що би ти не робив доброго чи поганого, чи добро-поганого, чи взагалі нічого, то рано чи пізно тебе обс…уть, бо неждано-негадано прийшли нові спасітєлі отєчєства.

А старими лишаються тіко Кушнір, Слон і Курятнік. Да. Шось про сего ніц не казали ні Гончарук, ні Нефьодов. Видай, кон’юнктура. Він тепер не якийсь там Курятнік чи Окорочок, а поважний Ілля Миколаїч. В компанії з не менш поважними Валєр Миколаїчем і Віктор Миколаїчем. Так шо ату, ату Салагора. Осторожно, Салагор, Соболь знов у лісі.

***

Гончарук у камізельці тако зібрав (чи для него зібрали) в нашому унівєрі цвєт нашого бізнеса. Для пояснення економічєскої політики нового правітєльства і нової правлячої партії "СлН". Но поскільки власть наша вже така немічна, що всякий себе поважаючий бізнес на неї давно забив свої доходи, расходи і дебіти з кредітами, то зібрали там переважно начальство. Обласне, міське і районне. І тако я вам скажу.

Якщо глибше копнути, то логічно. Бо як в тих начальників зарплати по 20, 30, 40 тищ, а основою нашого бюджету і благосостоянія є ПДФО, то правильно і зібрали – хто платить в бюджет, той і бізнесмен. Такий собі круговорот бабла довкола корита. Ну і Гончарук тим всім парив шось. І щось впарив. А як ті таких вже чули зо добру копицю, то понятно, що головним із того бізнес-форуму стало глибоко реформатоське і новаторське колупання мера Каспрука в носі, замічене мєстними відеоакулами, яких мабуть теж не впечатлила промова чєловєка в камізельці і вони шукали "сюжет". Но дивно то. А в чім ше мер мав колупатися перед самим главою правітєльства? Ну міг канєшно.

Якщо враховувати, що глава правітєльства на місцеве развітіє, інфраструктуру, соцеконом та інше пообіцяв дати тіко свою камізельку. Но мер наш, на жаль, воспітаний. Того так якось вийшло. Тим більше, що вічний враг-спарінгпартньор мера Вася Продан, який, замість того, аби внімати мудрим речам глави правітєльства, ззаду стежив за руками Каспрука, сказав, шо такого не було. А видів він там "руку Кремля". Но не в носі мера. А підстав недовіряти Васі в мене ніколи не було. А от де Вася видів "руку Кремля", то якось єго перепитаю. Видий, вона стирчала з камізельки Гончарука, но Вася, як тоже надмірно воспітаний, із тєми спригнув. От підлий Путін, вже й в камізельку заліз.

***

Но Гончарук не був би главою правітєльства, якби всьо таки не приніс в черновіцку пустош благу вість. Про нашого губернатора. Канєшно, вість така собі, но обнадійлива.

Тіпа, капєц, шукаємо вам губернатора, з ніг збилися, вже до Троєщини дійшли, до базару, але ще ніц не знайшли – всі кавеенщики вже при ділах і їх продюсери і підтанцьовка також. Лишилися ще аматорські команди "Ліги сміху" і хор імені Верьовки. То як тіко там якогось хлопа пригледять, то враз єго за шкірку, в кабмін, далі в Офіс глави держави і сюди в "хату з левами".

Більше того, оскільки власть в нас зараз демократична, що далі нікуди, і плоть від плоті народна, то Гончарук закликав нас самих тут губера шукати. Аби помогти правітєльству знайти достойного (то я підозрюю, що десь в той момент рука мера Каспрука потягнулася до носа, но пильний і осуждающий погляд Васі Продана ззаду спинив сії спроби пошуку глави області).

Першим вибіг шукати нового губера Другановский. І з кінцями. Так всьо й зависло. Як писав Самуїл Якович Маршак:

Ищут пожарные,
Ищет милиция,
Ищут фотографы
В нашей столице,
Ищут давно,
Но не могут найти
Парня какого-то
Лет…


Хрін знає кіко і хрін знає на хріна. Ну, абис був. Пацани з "Торнадо люкс", шухер. Губера шукають. Ховайтеси за смереками.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
28-10-2019, 10:38
Коментарів 0 Переглядів 2 833

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.