RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Наша політічєска риночна еліта оприділяється, кого їй на виборах підтримувати. Рішила так – всіх, хто виграє.

***



Ви чули, шо в наших кандідатів і кандідаток (мушу писати так, аби не посягати на гендерну рівність) у головні начальніки є програми? Нє? То вони тоже не кожен і не кожна чули. А тим більше читали. Але є й такі, шо читають. І живуть вони, всі ті двоє, в Черновцях.

Звати їх Вася і Володька.

Кандідатів ізучають, а вони разоблачають. Блог Мостіпаки


В миру то поважні городські газди Василь Сафронович і Володимир Васильович, від яких залежать наш комфорт, благосостояніє і, возможно навіть, сексуальна активність. Нумо згадайте, кіко кожен із вас десь посеред дороги чи коло крана без води згадував сих двох, аби вони нею зайнялися, або вона ними, і лишили Черновці в спокої.

Та не тут то було. Газди виявилися буйненькі й актівнєнькі. Та ше й всі двоє взялися читати передвиборчі програми кандідатів і кандідаток в презідєнти і презідєнтки. Всі 44. Так Вася і сказав, тіпа не скажу, за кого буду голосувати, бо сів читати всі 44 програми. То саме і Володька. Тоже сів. Читати. То тепер в нас в мерії не тіко ефектівні менеджери, а й хата-читальня. Політічєский лікбез. І не трогайте пацанів із своїми мєлкими городськими проблемами до 31-го числа. Зайняті. Читають. Підвищують політічєске самообразованіє. Товово. Аби вже бути на всі сто усовершенствованими – красівими, багатими і вумними… А то шось як не стараються, то шось із того списку постійно випадає. То єдно загублять, а то шось друге десь відпаде. А так як всі 44 програми прочитають, то більше ніде вже таких вумних і красівих не буде.

І то вже навіть видно, шо Вася читати почав. Но ше не до кінця. Десь на заглавних буквах си спинив. "Я за того, хто за Україну", - сказав Вася дєвочці з тілівізора. Вумно так сказав. Обйомно. І правдиво. Бо навіть я, який то не читав, шось ніде чув, аби хтось із 44-х був, скажімо, за Гондурас, чи за Конго. Ну, а як всі за Україну, то і Вася - за всіх. А за ним вже і Володька, а далі вже і вся політічєска хата-читальня. За Україну, а значить за всіх кандідатів і кандідаток гамузом.

Всьо просто і вумно. Бо тута, хто би не виграв, то всякий Вася, Володька зможе сказати: "Я ж був за Вас, пане (пані) президент )президентко)…. Нужну фамілію вставити!".

Отака вона політічєска хитрість. І тута особєнно пламєнний прівєт від всіх таких Вась і Володьок получаєт гарячо любимий народом, наш главнокомандующий Петро Алєксєєвіч. Бо хтось же п’ять років роздавав регіони і міста баригам, наперсточникам, бандітам і просто на откуп хорошим строітєлям свого світлого будущого. Хтось же закривав встидливо очки на шалості всяких "гімн в окулярах" зо свого окруженія, які то тоже роздавали – баригам помєльче. Хтось виконував пункти тайного віденсько-готельного конгреса 2014 року, де рішали, хто має бути президентом, а кому яких посполитих продати і зробити єго кріпаками. Ну то й втріться. Така жізнь.

Чи Пєтя Алєксєєвіч думав, шо та вся шобла, яка буйствовала по регіонах і містах, брала власть за три рублі, ділила охлялі ресурси, тепер кинеться за нього рвати пупи і зади?.. Ага. Зараз. Ви ж знаєте, чого когут яйця не несе? Нє? Бо, як казали в Совєцькому Союзі, шо єму за сім копійок ср..ку дерти? Так і тут. Гавкнеш шось дурне, а відки знати, хто виграє? А так си мерію підгріб, адміністрацію, облраду прикупив, шось трохи натендерив, навідкатив, то й кричи, що ти за того, хто за Україну. Ото так хитро Вася і всяк єму подібний "тунгус і друг бабла калмик" робе. А таких, як Вася, в нашій Неньці, яка не Гондурас, йой... В каждому регіоні, місті і селі по добрій копиці. І всі за всіх. За Неньку. Ги, ги. А хтось думав, шо вони за него, за томос, за віру і мову.

***

До виборів лишилося якихось штири тижні. Крітічєски мало, аби привезти новий томос, або свіжий газ по рублю шість копійок. А тута ше й якийсь пацан під ногами плентається і тролить вуйка Пєтю і цьоцю Юлю.

І шо робити? Як спасати ситуацію? Як наш народ актівізірувати, аби пішов на новий лохотрон? Правильно. Тра всіх разоблачати і голосно про то верещати. Тіпа: "Вкрали, вкрали!" І красти, поки всі шукають тих, шо вкрали. Так ото в нас і почалася гаряча виборча фаза пояснення народу, хто насправді спасітєль Отєчєства, а хто – послідня рєдіска, чмо, брехун і нечістівєц, чи нечістівка.

Того й почали всі всіх разоблачати. А як разоблачати? А розказувати, хто такий уже негідник і паскудник, шо ніц святого в него нема, а ше він лузер, всьо програє, того хоче всіх нас купити. То наша спецслужба зразу знайшла "піраміду". Фінансово-ізбіратєльну. Тіпа бабло мали роздавати за цьоцю Юлю, бо так вона ніц не годна виграти, бо за томосом не їздила, а Каплін дає газ в штири рази дешевший від в штири рази дешевшого Юліного.

Ну, канєшно, цьоця Юля від такої наглості спецслужби офігівати стала, та різко сообразила, шо наша спецслужба - то наша спецслужба, а не якесь там тобі ЦРУ чи "Моссад". Ну тіпа, шо триндіти - то не мішки носити. Ну і в отвєт вуйцьови Пєті вставила пістона. Тіпа, посаджу каже, трьох друзєй Порошенка.

Кандідатів ізучають, а вони разоблачають. Блог Мостіпаки


На другий день опісля виборів. Вже й баланди наварила. А главний поліцай наш тута возьми і скажи, шо тіпа не тіко в нашої спецслужби є своя "піраміда" фінансово-ізбіратєльна ніби для цьоці Юлі, а й в нашої поліції є своя "піраміда" така сама для вуйця Пєті. І тіпа стоїть за тою пірамідою Сірожа Березенко. Ше той вундеркінд, род занятій якого неізвєстєн, але чогось він вічно десь вспливає там, де всяка політічєски-баблішкова муть водиться. Ну Сірожа ше той балакун. Кинувся всьо опровєргати. Крик, вереск, вонь. І всьо в святу суботу. В шабат.

Отакої. То тако виходить, шо нас і цяця Юля, і вуйцьо Пєтя купити хотіли? І каждий через свою "піраміду"? Во діла. Оце разоблачєнія! Ото баблішко! Я би на місці МВФ потрєбував покласти хоч шось у касу. Ну хоч ПДВ з того.

Та ба! Беруть мене смутні сомнєнія. І боюся, шо не безпочвєннні. Ніякого баблішка ні від кого нам не видать. Того і не закликаю єго хапати. Бо всьо це просто муть, аби верещати, шо "і ти гі..но, і ти какашка". Бо більше просто сказати нам нічого не мають. Ну не віримо! Ні в єдінствєнного спасітєля Отєчєства. Ні в єдінствєнну спасітєльніцу народа. Ні в зарплати по тищі євро, бо знаємо, що ніц робити не вміємо. Ні в пенсії по 500 євро, бо ті, хто їх мав би заробити, ніц робити не вміють. Опшим, такі діла. Тому будемо слухати разоблачєнія.

І чим ближче до кінця березня, тим більше. Бо ше є широкі возможності. Ше ж нікого не звинувачули в прєдатєльсві Родіни? Нє. Значить, будуть. А в канібалізмі? Значить, будуть. А в поєданії младєнців у Великодню суботу? Нє? То десь на край компанії чекайте. А ви чули, шо в Австралії через глобальне потепління зник якийсь рідкісний вид щура? Нє? Шукали. Не знайшли. Щез. То може то вуйцьо Пєтя? А може, цьоця Юля любітєльніца свіжої щурятинки? А може загадковий містер Володя ЗЕ? Та нє. То всьо хитра пика із-за Володі ЗЕ. Містер Бєня. Вот вам і сіоністський заговор розкрито. За три дні до виборів. Мірове правітєльство. Ззіло щура - ззість і нас. Прямо з гори Сіон спустилося, аби захапати неньку-Україну. А ви думали? Тілівізор то всьо як покаже, то вам і бараболі салом помащені в горлянку не полізуть. Кините всьо і побіжите на вибори . Отєчєство спасати в особі вуйця, цьоці і прочих 42-х учасників кордебалєта.

А бабла не буде. Не чекайте. Бо жлоби. Всьо так. По мєлочі, по лохотронах, по наперстках. З середини 90-х за Україну борються. Страдальці.

***

А ше, як колись по Європі в перегодованій риб’ячими головами голові Маркса бродив привид комунізьму, але чогось забродив не там, так в нас бродить привид радікалізьму і перевороту. То ото наша спецслужба, як особо актівна спецслужба на контінєнті, і та, шо навчилася в соцсєтях читати всьо, шо там пишуть усі больні і нездорові, викрила чергових змовників. І навіть показала їх.

Якесь чюдо в білій балаклаві. Замєтьте, шо не в фіолетових трусєлях і не в шапці без мозгів, і навіть не в зєльонєнькіх подгузках, а в білому мішку з вирізаними очима. Тіпа власть це чюдо хотіло захапати і дестабілізацію дестабілізірувати. За руске баблішко, понятні дєла. А починати мало з Чернівецької області, як я собі поняв, самого слабого звєна нашої мощної народної власті.

Кандідатів ізучають, а вони разоблачають. Блог Мостіпаки


Но. Канєшно, єго впіймали, чи то не впіймали, бо шо там в тих соцсєтях зловиш. Но заговор був прєдупрєждьон, народна власть спасєна, а дестабілізація стабілізірована. Так шо тепер нашій істинно народній черновіцкій власті ніяке в білому мішку на голові не угрожає. Дєлітє майно і бабло спокійно, дорогіє товаріщі-узурпатори. Спецслужба на чєку. А кстаті, узурпатори, то переворот, чи шо? Аааа. То наші. А то враги. Наші - то ті, шо без білих мішків на головах. Тепер поняв. В наших білі мішки за плечима. І повні.

А от на місці Асоціації псіхіартів України я би почав висловлювати глибоку стурбованість. Пацани-дохтори, це ж як так далі діла підуть, то вам і лічити не буде кого. Всіх обладатєлів ваших справок виловлять і пришиють їм політічєско-заговорщєскі і переворотні діла. Так і без масла дохторам можна лишитися. А санітарам – без хліба.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-02-2019, 10:00
Коментарів 0 Переглядів 2 652

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.