RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вот і дожили, пережили, переперли, перелізли, переповзли. Рік 2018-й скінчився. Но. Далі пре 2019-й. І знов він для нас, як для большевиків – єсть послідній і рєшітєльний. Як переживемо, доживемо, перепремо, переліземо, переповземо, то буде всім щєстя. А там далі – 2020-й. Послєдній і рєшітєльний. Сто пудів. А хто доживе, то і 2050-й. Ех. Боржомі мнє, боржомі.

***

Но. Рік 2019-й, то він в нас особєнний. Ізбіратєльний. А в нас як тіко ізбіранія, то єсть вибори, то якась хринь. Шось тіпа апокаліпсиса, нізвєржєнія падшіх ангелів, випригування чортів із кіпящіх сковородок, бегства страдальців із чістіліща і перевертання човна на Стіксі прямо перед пащею триглаво-тримордого Цербера.



Карочє, повний тріндєц, бо Україна вибирає, чи то прізідєнта, чи то парляменту, а чи то горсовєт, чи сільраду. У каждого, як то кажуть, свій армагедон, Стікс, Цербер, падші ангели і ползущі дідьки, відьмаки та гаддя з усіх щєлєй і закапелків.

То шось таке тепер буде весь рік та ще й із переходом на 2020-й. Із самого начала, не встигне ше вистигнути послідній голубець на вилці якогось Василя чи Йвана, а послідня чарка не заллє єму пику під осуждающій взгляд любімой тьощі , як у повний рознос попрут вибори нашого прізідєнта. Як то кажут, тіко во здравіє і тіко во спасєніє. Інак у нас ніц ніззя.

Бо нашо той город городити, мордо-борди навішувати на всіх хоч трохи устойчівих опорах і забивати всяк ефір на тєліках між прокладками, тампонами, растішками і срєдствами від запорів своїми цінними пиками, якшо це не є послідня і сама важна з часів князя Вальдемара, цьоці Ольги, Радомисла, Осмомисла, Данила, Гаврила, Сірка, Бровка і батька Богдана рєшітєльна битва за спасєніє нашої держави від супостата?

Аб олів’є і лохи не перевелися – всьо буде Україна! Блог Мостіпаки


Так шо спасати нас будуть. Тримайте штани, спідниці, шапки і кишені (особливо їх). А раз спасати будуть, то я би не радив розслаблятися в цих екстремальних условіях, а помінєти гривні на долари (то ми так робимо завжди, як тіко нас починають спасати від супостата).

Далі можна купити си (за то, шо не помінєли) якихось горішків, пивка, кока-коли, попкорну, курудзєних паличок, сісти коло тєліка і чекати прихода спасітєля або спасітєльніці. При цьому важно не пропустити, коли і де є знижки на прокладки, слабітєльне, в’яжуще, моющі срєдства і агушу. Бо спасітєлі спасітєлями, а в хазяйстві всяке згодиться, коли вас спасати будуть. Особливо в’яжуще і слабітєльне. Ну і канєшно, моюще.

Ну а далі, шо особєнно важно, жєлатєльно якусь халяву не прощолкати. Бо прощолкав халяву, значить ти лошара. Кум уважати не буде. Кума не підморгне. Теща та вопсчє згноїть – коло плити в одних трусєлях полосатих в її фартушку день і ніч стоятимеш. Бо ж як так? Спасітєлі халяву давали, а лох не взяв? Лошара. І за кого ти, доню, виходила? Так шо бдітє в оба вуха, вока, ніздря і всі дірки.

Так шо беріть, коли будуть там десь томосики роздавати, або газ по рублю за куб. То тра брати і собі, і сусіду (будь він не ладен, але сусідка так нічо жіночка, може сусід скорше вмре), і родствєннікам в Канаді, і навіть дальоким ватним родствєннікам за Уралом, хай приобщаються до благ халявної цивілізації.

Вопшим, тако, як я вам кажу, то тако беріть усьо: і томосик, і новий правопис української мови, той, де "лямпа", і нове оружіє для армії – беріть по три штуки, то єдино цінна вєщь і не важно, шо армія її ше не виділа.

Газ по рублю за куб гребіть мішками і складайте в подвалах, на балконах, гаражах, кладовках, тещі на кухні і тестю коло самогонного апарату.
Долар по 67 копійок і дешевше хапайте і лапайте, лапайте і хапайте. Вопшим, всьо на нього мінєйте по такому курсу – і євробляху – три штуки, і хату, і контейнер на Калинці, і кіоск з чебуреками, і сковородку під чебуреки з позаторішньов воливов, і три шуби норкових, і два сервізи польських, і жінку, і тещу, і пса, і кота, і всьо, шо де погано лежить общєственне, бо всьоравно пропаде - вкрадуть. Окупиться сторицею. Потім вам за ті гроші такого дадуть в штири рази більше і ше й концерт Дженіфер Лопес лічно у вашій трьохкомнатній хрущовці з євроремонтом і хрустальною люстрою від "Алі баби".

І вірте, як разні спасітєлі і спасітєльніци вам будуть казати, що Раша-параша тако завтра розвалиться вхряц, а Гейропа вже зогнила, а МВФ, то глитай, куркуль і тра його вилами (правда, надувними) під саме мнєке місце (о, глазур, шарман). І всьо ми самі своїми силами. І ніц нам зичити не тра, бо в нас того в закромах і сусєках, що в старій гоголівській церкві – повно. А ше нам би ядерну зброю у схроні, то ми з криївки нею цілим відром перед носом усім махали і ніхто би нас не то шо не тронув, а й близько би не підійшов – так би той уран із плутонієм вонєли.

А ше вірте, шо пенсії будуть по тищу євро, а зарплати по три тищі вже завтра, а тово криворуке, що вам замість газового крана прикрутило водяний і ледь не спалило вам кухню, то великий професіонал, за яким бігає вся Польща і ше трохи Германії і ніяк того каліку спіймати не можуть.

І вопши багато чому вірте. Шо річка Йордан, то насправді Дніпро. Шо Єрусалим збудували наші мастєра. Шо Ісаака Ньютона насправді звали Йван, а з Комумбом в Америку всі пливли у вишиванках.

Якщо у то всьо повірите, файно єго переварите, халяви якоїсь хапнете (ну хоча би кільо гречки, а не єдного долара по 67 коп) і виберете собі спасітєля або спасітєльніцу, а ті позичать у глитая МВФ ше трохи грошей під створення якоїсь чергової контори по боротьбі з конторами, прізраками, прізраками прізраків, фантомами, міражами, полярним сіянієм, галюцинаціями і ліхорадочним маренням, то считайте, шо опасность для Родіни сего року мімо прошла і 2019-й явно вдався.

Тоди 31.12. 2019 можна зо спокійною совістю сідати і пожирати олів’є з мідного тазіка, мандарини ящиками, а шампусік наливати прямо з ванни – черпаком, а то й просто хлебтати – з кумом наввипередки.

Вопшим, всьо буде Україна!

Олександр Мостіпака

Аб олів’є і лохи не перевелися – всьо буде Україна! Блог Мостіпаки


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-12-2018, 11:42
Коментарів 0 Переглядів 2 363

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.