RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як цьоцю Юлю начальніки від "найомніків СБУ" відбивали, а Сєня в тіятрі прямо в писок Васі сказав, що він – не Вася, а "сплячий реванш".

***

Німці, коли колонізували Намібію в Африці наприкінці ХІХ століття, то думали: "А трясця їх фатеру-мутері, які темні тут люди".

Але то було ше до того, як німців якась біда вхопила і вони надумали дати кредит на "Чернівціводоканал".

Вони ж бо там як си думали: "Ніби не Намібія, білі ходють, с..ки листям не прикриті, а ніби штанами, пальм нема, крокодилів у річках тоже, а місто зовні, ніби як якесь наше село". Вони ж бо не знали, що у нас такі затєйніки. Но після того, як Вася-узурпатор продав водоканал сімейству Валєрця з Іванківців на "кормлєніє", а той бігав по селу, бігав і намацав там десь вуйка на своєму полі посеред курудз неподалік ставка і поставив його начальніком всього водного хазяйства Черновіц, то німцям враз захотілося назад - в Намібію. Но то ше було до того, як той вуйко писок відкрили.

Цьоця Юля ніц не знали, бо на Томнатику – туман. Блог Мостіпаки


Бо як вуйко писок відкрили, а Валєрцьо спочатку з охранніком, а потім і зятьком прийшли подпіску давати, аби хто вуйка не впер лопатою ненароком, то німці рішили, шо та Намібія надто близько і ці – з Черновіц, їх і там знайдуть і туди свого якось вуйка з курудз привезуть, то тра втікати нафіг подалі. Туд, де нема Васі, Валєрця і вуйка.

Де німці таке місце знайдуть, не знаю. Але над німецькою економічною і фінансовою потугою нависла реальна загроза. З Іванківців. Наші партізани. На водоканалі. А то ж вуйцьо ще писка перед німцями не відкривали, а лише перед нашими колхозніками. А як відкриють? Кирдик кредиту. Піде весь на карасів. Та воно то правильно. Карасів та ше й в сметані в нас люблять. А ше після них писки об поли пимжаків витирати. Бо куди їх витирати? Чи, не дай Боже, мити? Тож тра воду мати. А де її взяти? Там же вуйка посадили опитного.

Три роки в Совєцькій армії, штири в будівельному технікумі, трохи мнєсо продавав, трохи карасів ростив, то шо тепер не зможе водою керувати? Легко. Валєрцьо ж он тоже до школи не часто ходив, а майже олігарх. Тож і вуйцьо зможе. Он і Вася-узурпатор так думає. Каже, шо то Чабан якісь премудрості розказував, а тут тра госпідарника, аби дірки латав. А вуйцьо ше той гаспідарник. І мнєсом торгував, і карасів у воді ростив (сухопутних шось не вийшло – чума свинєча скосила), і в тресті зельоному (не плутати з Толіком) сидів, хоч там єго ніхто і не видів.

Так шо найшов Вася гаспідарника собі под стать. Вася всьо асфальтує поверх всього, шо видить. А цей буде всьо латати – де дірку побачить. Так шо бережіть, люди, свої дірки, аби їх не заткали. Бо вуйко з Іванківці - то гаспідарник. У Валєрця под сіловим прікритієм і у Васі под ідеологічєским. До речі, капці теж бережіть. Аби не заасфальтували. Бо пацани всі закрома розпиляти мають. А найкраще їх пиляти по асфальтах і по дірках. Там ніхто ніц не видить – шо дірка темна, а шо асфальт.

***

Тим більше, що в нашому селі керувати хоч водою, хоч освітою, а хоч продажем квашеної капусти чи печених бараболь, відтепер може кожен. Он Володька-селфі і Вася-узурпатор керують всім. Один начальнік над нами і наша жізнь, здоровля – фізічєске, псіхічєске і навіть полове, залежить виключно від нього. А другий начальнік над нашим комфортом – тіпа яму розкопати-закопати під воротами – так легко, асфальту постелити і відшкрябати – тоже легко. То я до чого? Ну до того, що пацани заслужили. А раз заслужили, то нашо їм шось зайве знати.



Того ні Володька-селфі, ні Вася-узурпатор так і не могли сказати, а кіко то вартує у нас куб води. То я тако собі подумав. Раз вони файній дівці встидалися сказати, що то і кіко той куб води вартує, то якась біда з хлопами. То вони або ту ціну куба засекретили, або ніколи за воду не платили? А чо не платили? Бо або си не миють для економії, або сараки десь бомжують, де їм воду на халяву дають попити і си помити. Бо он, як Віталь Михалич – таки газда, а жінка відсилає щомісяця з папьорчиком до каси платити, то він ціну куба води видав дівці, як "Отче наш, єжиси на небесах" - залпом.

***

А на Томнатик (то гора така) опять спускається туман. Бо тіко тако Гройсман трохи єго хотів розвіяти, порадивши нашому Дєдушці Георгійовичу самому валити у відставку, а Дєдушка поначалу навіть сказав, шо вічно сидіти в "хаті з левами" си не збирає, бо наслєдніків не має, як раптом Дєдушка передумав. І сказав, шо наїжджали на нього і він з перепуду написав заяву. А тепер, коли вернувся додому і перепуд трохи минув, то він вирішив, що місце тепле, непогано кормить, всьо ж таки начальнік, то нашо кудись йти. Файно сів си, та й би так і далі сидів.

Цьоця Юля ніц не знали, бо на Томнатику – туман. Блог Мостіпаки


А то, що хтось там щось хоче, то Дєдушкє то шо? Він таких всяких пересидів ще за совєцької власті. А далі ше штирьох наших рідних президентів пережив і вже п’ятого переживає. То шо ему ті якісь страхопуди? Заяву написав, то то таке. Написав – відписав. Дав – взяв. Така Сістєма. А Дєдушк - то продукт Сістєми. То я си не здивую, як він і п’ятого презідєнта переживе. І, є в мене такі подозрєнія, шо вже помалу тако в обнімку з війтом Йваном почав того презідєнта тихо збагрювати. Аби си за шосту прєзідєнтку на всякий пожарний зачепитися. А раптом? Чим мольфар не жартує, як шостою буде презідєнтка? А тут війт Йван ся підпише і Дєдушка знов при ділах – в якісь конторі кіцманській чи чернівецькій теплій, не пильній, де мухи не кусають.

Та й воно най би вже так і було. Дєдушка безвредний. Наш чєловєк. Там шось накапати стопку, банку тушонки з погреба притарабанити, файно поспівати. Бо я, як то вчув пару прєтєндєнтів на єго місце, то поняв, шо епідемія чуми в Європі в середині 14-го вік - то так си. Дрібний начморк.

А от Томнатику в тому всьому аж ніяк не позаздриш. То йде Дєдушка і туман над горою си розвіює, а то вже не йде Дєдушка і туман над горою си згущає. То шо тій бідній горі робити? Хоч провалиси в бункер совєцький.

***

А ше в нас гастролювала цьоця Юля. Цьоця чисто в свойому стилі. І СБУ на неї напала, і Порошенко їх найняв, а сам втік до Варфоломія, і у всьому біда, а спасе мір лише цьоця.

То я би тако нічо. Хай би вже спасала, а то так ся двадцять років мучить, шо спасу вже й нема. То в тюрму, то з тюрми, то туди, то сюди, то на майдан, то з майдану, то на коляску, то з коляски. А в Маріїнський палац всьо ніяк не попаде. Та най би вже її туди запер наш добрий. милосердний нарід. Ну раз цьоця хоче, то як би так то їй не дати? Хай би вже сиділа. Бо нам, то вже якби майже всьо рівно, хто і де буде сидіти – лиш би до польського кордону добратися, а там – світ широкий і лани, і кручі, і реве ревучий Одер, а то й сам Рейн. То я пишу про тих, хто має руки. А всі решта, то тако мають когось кудись садити – в якесь крісло. То в нас вибори. Вибори криворукими дурнописких. Та то так. Лірика.

Цьоця Юля ніц не знали, бо на Томнатику – туман. Блог Мостіпаки


То хай вже цьоця Юля і рулить. Бо в неї ше й мощна партія є. Я то сам видів. Як війт Йван кидався на якихось з плакатами, що написали покльоп, шо в него румунський паспорт? Нє? Як лев у савані на бідну буйволицю, що відстала від стада. Сам війт Йван. Лічно. Кидався і рвав плакати. Кидався і рвав. Рвав і кидався. Як ведмідь грізлі на лосося, що викинувся на берег під час нересту.

А сам Пуршага? Та сам Пуршага – сей образіна благочєстія і целомудрія, який і спати то лягає з біблією на грудях, як кидався. Як кидався, як кидався! А цьоця Юля то всьо зачтьот і пацанам відвалить. Повні пригоршні добра після березня. Бо так за неї ше ніхто не кидався. Як леви, як грізлі. Війт і начальнік капітального будівництва. Не актівісти якісь там партійні, бойові партійні хулігани. А самі лічно. Війт і начальнік. Ви поняли різницю, які часи настали? Не тітушки, не бойовики партєйні, а самі начальніки тепер кидаються за вождів. Не партії – моща.



Відео: Олег Тудан/Facebook


А сам без 5 мінут головний тролєйбуснік Бурега в костюмі парадному на Центральній площі коло партійної палатки з патрєтом цьоці-вождя чергував. Яка моща. Сам почті тролєйбуснік. Ідєйно, а не якась там бабця за 250 рублів. Ото партія. Ото сила. То вам не якесь БеПеПе, чи НеФе, чи "ляшки". Сам війт, сам начальнік і сам тролєйбуснік – в сіловом і ідеологічєском прикритії. А шо то буде в Кийові? Ого. Та там коло палатки сам Власенко у в окулярах стояти буде. Ото моща.

***

Нє, а то шо цьоця Юля в тємі про ситуацію в странє, то ви самі виділи, як цьоця розказувала, що ніц не знала, шо в Черновцях її партія разом з Васьою-узурпатором мера скинула. Ніц цьоця не знала, ніц не чула. Бо у всьому винен… Бурбак. Ага.

Ото зажав у парламенті, коли роздавав газетки, для цьоці Юлі газетку, то вона сарака так ніц і не знала. От барига. Видно, десь трохи тих газет продав на Хрещатику понаїхавшим, що колєгам по цеху не хватило. Та ладно би там якомусь Вілкулу, а то самій цьоці Юлі зажав. То то тако цьоця ніц сарака і не знає і не чула. Бо ніц їй не сказали. Може й не чула, що москалі в Азовському морі вже всю рибу виловили? Та може й не чула. Про то, шо то море вже ніби й не наше і риба теж, то і наш глава держави згадали десь місяців через два.



Та шо там цьоця Юля. Вона може й не знає, де тоті Чернівці. Нє, ну може чула, шо на Калинці - Луї Віттон зі знижками прямо з городу Паріжу. А так більше ніц.

Але от у нас ше одне пришестя си стало, якого вже й ніхто не сподівався. Сам Сєня наш – мєстний так то вопсчє. Не минуло й три місяці, як Сєня на своїй родіні згадав, що на його родіні скинули мера з його партії група товарісчєй, які тепер асфальтують всьо.

Так ото я думаю, шо знов у всьому винен Бурбак. А хто? Я других не знаю. Він і Сєні ту газетку не дав, а продав. Нє. Ну це капєц. Вождю партії газетку зашкирити і не сказати. Це шо си робить в страні таке? Провідні політічєскі особи – цьоця, Сєня, а може і сам Главний ніц не знають по три-штири місяці, шо в них в обласному центрі скидають мера і починають всьо, шо попало, асфальтувати, а зава мнєсом класти на водоканал?

Бурбак, ану роздай їм всім по газетці з патрєтами. Не жлобся. А то люди видиш, як від жізні відстали в трудах політічєских і государствєнних. Тако десь на горбі якомусь в Кийові якийсь Володья Пукін в будьонівці з парашута скокне в кущі і всі до нього побіжать кланятися, як тута до Васі-узурпатора, а цьоця, Главний, Сєня, МеВеДе, СеБеУ і прочі про то ні сном, ні духом. А всьо Бурбак, який не роздав газетки.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-11-2018, 11:15
Коментарів 0 Переглядів 4 510

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.