RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Якщо завтра в нас якийсь начальнік пошле прем’єра, а після завтра скаже, що наш глава держави – какашка, то ся не дивуйте. То в нас так демократія греблю рве – в смислі розвивається.

***

Он в нас ОДА перевіряли зі столиці. Приперся цілий табун перевіряльників. Півтора купейних вагона з Кийова. Півтора купейних вагона, Карл. 54 живих і одушевльонних предмета. Із зарплатами, командіровочними, білетами, бензинами-солярками. І всьо то – за наші з вами гроші, яких у нас і так нема. Ну а перевіряли ті 54 одушевльонних предмета зо тищу інших одушевльонних предметів.

Дєдушка вчить правітєльство, а Вася страхує жим-жим. Блог Мостіпаки


В чому ж ґешефт? В тому то й проблема, що оті, хто приїхав двома вагонами, що ті, до кого вони приїхали, вже років так зо 15-ть чесно не знають, чим займаються, що мають робити, кого перевіряють, навіщо перевіряють і кому то, що перевіряли, треба нести. Як і той, кому принесли, не знає, з якого боку то читати – з правого до лівого, з лівого до правого, догори ногами, чи догори руками і нафіг йому воно то треба знати, що десь там – під румунським, угорським, польським чи білоруським кордоном є якась контора, яка невідомо чим займається.

Але командировочні отримані, зарплати виплачені, вагони зайняті, бензини спалені, підйом фінської економіки забезпечено (паперів же ж на друк, правки, підправки, переписування, передрук і шліфовку підправленого йде, гей мой, що фіни вже не знають, що в тій Україні з тим їх офісним папером роблять), місцевий агросектор май трохи розправив крила, бо ж 54 тих мали щось їсти і ген би трохи й в торбу взяти і не будь чого, а такого, що може й сам губернатор того в районах не виділи, бо їм не давали. Ну а ше й всякі перегонники виноградних, сливових, яблучних і бурачанних бражок трохи підзаробили, бо в районах, то таки - індустрія!

Ну, вопшим, всі довольні поїхали, видий. Ну і ці тищу тут теж довольні лишилися. Бо вони тих зальотних командіровочних виділи за роки тяжкої государевої служби тіко, шо вже всі вони їм злилися в одно ліцо –морду. Тіпа, в пимжаку, краватці і споднях, коли приїхало вранці, то схоже на начальніка з Кийова і вопсчє на людину. А от коли вже до вечора затрималося, а ще й до ресторану у каптьорку завели, то считай пропало – свиня свинею, краватка – в салаті, сподні – в майонезі, а рука всьо так і норовить якусь государеву служащую по чомусь ляснути. Опшим, демократія і государственне управлєніє в класичному його вигляді і всьо - за наш счот.

Та недовольні все ж таки знайшлися, як не дивно. Сам губернатор Олександр Георгійович Дєдушка. Тіпа, незгоден із тим, що там ті, що з торбами поїхали, понаписували. Ну і вслід написав самому прем’єру, що тіпа, Володимир Борисович, не согласєн я, гімно прислали, недолюстроване, старорежимну сомнітєльну морду. А позаяк я єсть писок революційно-сознатєльний, ідущий в Європу (гей би нам до Порубного якихось півгодини їзди), то требую більше всяких старорежимних морд не присилати, а папірці свої хай собі засунуть у тому Кийові у саму найглибшу станцію метро і самі туди залізуть.

Отак. Дав наш Дєдушка перцю понаєхавшим, а заодно і прем’єру молодому об’яснив, що жізнь тут у нас не така проста, як десь там - у Вінниці. І шо в нас тута водяться самі куми глави держави, які колись йому продали тілівідєніє і з того часу вони з ним – в засос і зачмок. І тіпа, що ти там, пацан Володимир Борисович, рішати вздумав, коли я тута кіко на різних посадах пересидів, а з кумами "Самого" в генделику перетер, то шо мені якийсь підростаючий бульдог.

Хітьор Дєдушка, хітьор. Шугати його надумали. Втріться. Аб шмарклі не висіли до колін. Так шо полнєйша демократія і класічєске наше государственне управленіє вщент перемогли отих молокосмоків, яких наперлося у владу після революції, як мурах на солодкий стіл. Зяблики, та то вас на той стіл заманили такі мастодонти, як Дєдушка, аби скорше ухайдокати. Аб під ногами не вертілися, коли мастодонти 27 років вже дають нам розвой, процвітаніє і магістральний путь в світлє будущє.

Но всьо таки… Я одного не поняв. Зокрема, що та комісія понаєхавша написала, що тіпа у нас в районах в нашій достойній власті "виконавча дисципліна на незадовільному рівні". Оба на! А то як так? То вони там шо, ше й на роботу не ходють за то, шо ми їм платимо? Чи може то означає, що вони якийсь цінний папір з кабінету А в кабінет Б (той, що навпроти) несли через кабінет В (той, що збоку) і при цьому той папір на один аркуш з секретними свєдєніями про ситуацію в районі, переписаний з аркуша з секретними свєдєніями за 2003-й рік, десь безнадійно загубився? Ну то вопсчє прєступлєніє посадове. І за таке тре не те що позбавляти всіх премій, званій, столів і табуреток, але й гнати в три шиї. На вищу посаду. Аб чоловік ріс і розвивався і на другий раз не губив папірчик про стратєгічєску ситуацію в межах підвідомствєнної йому сільради, а знав, де голова, куди пішла головиха, чи піп правив службу, чи та файна вчителька вдягла файну спідницю і чи поїхав вже її чоловік до Іспанії.

Нє. Ну, а якщо таки на роботу не ходють навіть при правітєльствєнній комісії, то я якби й не дуже проти. Бо може краще їм ту зарплату платити за то, аби не ходили, чим за той стратєгічєскій папірець, який загубили.

Так шо може наш Дєдушка тишу раз правий, коли написав самому главі правітєльства, що старорежимна морда та, недолюстрована, за наші гроші отут фігнею два тижні з усіма 53-ма понаєхавшими займалася та ще й на нашу народну власть, яка жили і грижу рве, аб нас за Порубне вивести, покльоп написала. Не іначє, як дівєрсант. А воно нам тре? У нас і своїх вистачає.

***

Ну, Дєдушка, то канєшно мастодонт і гігант государєвої служби і рулить нашими городами на всі боки. Но і подростающє поколєніє служащих не ликом шите. Он за рогом від Дєдушки Василь Сафронович рулить так рулить. Ну в смислі, Вася-узурпатор, бо може хто не знає.

Он Тоню-процедуру вже зробили секретарем виконкому. З дипломом нашого мєсного Стенфорда - ЧТЕІ КНТЕУ. Прям з базару, від контейнера Тоню зо всіма прінадлєжностями (коробочкою для мєлочі, барсєточкою для крупняка, табличкою "Куплю $" і собранієм сканвордів) перевели в секретарі виконкому. Так шо рулять Вася, рулять. Тепер Тоні срочно тра діплом нашого Оксфорда – в смислі юрідічєского факу – кузніци кадрів для наших верхів, бо Тоня, то така женщіна, що вона ся на нашому виконкомі не спинить. Так що наш Оксфорд має всі шанси трохи підзаробити на екстреному обучєнії Тоні премудростям юрідічєского образованія. Думаю, зо тиждень хватить на бакалавра, а ше зо три дні – на магістра, ну далі ще може з місяць – на кандидата наук.

Дєдушка вчить правітєльство, а Вася страхує жим-жим. Блог Мостіпаки


А оптом, якщо з барсєтки, де крупняк, то обучєніє можна і екстерном, як післявоєнні переростки – штири класи за рік. А нє. Що лише Віталь Михалич має гордо всім казати: "Я – юріст". Тепер і Тоня буде. Опшим, тєма виконкома у нас закрита тепер – на віки-вічні, поки там Тоня відповідає за процедури.
Далі взялися закривати тєму замів мера, якого нема. Але тут у нас ділєма. Як був мер, то він по закону за всьо відповідав, але йому Вася-узурпатор, Бодя-тунель і Володька-тово ніц не давали робити. А як мера не стало і він перебрався поближче до танка (бо тих з мерії тепер можна тіко танком, а не трєщотками), то тепер тіпа Вася-узурпатор в нас і мер, і сер, і пер, і на дуду грець. І от шодо сер, то він таки трохи тово – жим –жим. Нє, тіпа, як в пимжачок нарядитися і лохам впарювати про наші успєхі, то Вася є. А от як рєшєнія, то тоді жим-жим, нєрви, покраснєнія, потєнія і прочі процеси організму, що ніяк не свідчать про героїчєске прошлє.

Він то знає, що, як казав Трохимич, "все так не буде". А нафіг йому потім десь там ходити, щось комусь віддавати, терти і рішати, як ходив після революції, тіпа "пацани, шо ізволітє, лиш бізнес не чіпайте".

То шо він придумав тепер. Хитро придумав. Раз є в нього 29 штук політичної худібки, то хай вона і за всьо відповідає. А як вона може за всьо відповідати, як по-перше, то худібка, а по-друге, аж 29-штук. То де там знайти крайнього, як всьо стало однакове, всьо з однаковими дзвіночками, повідками і у всіх справки про несостоятєльность політічєску. А раз такі дєла, то ніхто і не спитає, що вони робили в 2018-у. Просто копнуть підсрачник і на тому всьо. Ні тобі вопросов. Ні тобі отвєтов. Шо з табуна візьмеш.

От на то Вася-узурпатор і розрахував, що раз такі діла, то на худібку можна і призначення заступників мера списати. А для того зміни в регламент внести і плювати на закон – тіпа у нас розвой худобної демократії - депутати заступників мера вносять, виносять, обирають і переобирають. Опшим, кольхоз без парткому. Де Вася тіпа голова, але ні за що не відповідає, тільки пихтить і надуває щоки на публіці і тре конкретні діла за фіранкою, а худібка усім стадом на зборах свого табуна всіх визначає, призначає, розподіляє і знімає, але теж ні з кого і ні за що не відповідає, а лиш тре і рішає в генделиках собі про пасовиська. Отакі діла. Але в усьому винен Каспрук, якого вже нема, бо худібка з головою кольхозу тяжко рішає послєдствія, але при цьому на прєодолєніє послєдствій йдуть земельні ділянки, тендера, прокладки-управителі, щезають приміщення, роздаються посади. Отакий хитрий план Васі-узурпатора. Якщо десь шось тіпа дерібан, то всьо пучком. А як тіко десь за шось відповідати, то тіпа тут нікого нема і нас тут не стояло. Відповідають он ті там – 29, але в них справка є – колективна. А винен мер. Той, шо навпроти танка. А більше нікого нема.

***

А ше в нас було таке. Мав початися суд мера за відновлення на посаді. То не було. Суддя заслаб. Я то понімаю. Суддя тоже чєловєк. Міг і заслабнути. Судді тоже слабнуть, кашляють і навіть поносють. А то і, не приведи Господи, й тово… Амінь. А суддів багато і на багато судів вистачить.

Дєдушка вчить правітєльство, а Вася страхує жим-жим. Блог Мостіпаки


Но, як такими темпами підуть діла, то мера відновлять в 2050 році – нашої всьо ж таки ери. Хоча я все ж таки вірю в гуманність і справедливість наших судів і щитаю, що та наруга над правосуддям завершиться значно швидше – десь так в році 2025-му. Якраз опосля чергової української революції, коли Васю торжественно засунуть попою у кущі красних троянд на Центральній площі, а в залі суду суворі парні в балаклавах виконуватимуть ролі народних присяжних, а хліпке трусящеся тіло у мантії вчинятиме акт правосудія. Інакше в нас нічо не працює. Далі – через півроку-рік, всьо стане як було. До чергового народного шпіцака правосудію, лєворукію, крівомозгію, казнокрадію і прочому лайдацтву нашої немічної, але такої хитрої, живучої і жадібної системи.

***

А шо ше в нас було. То Бодя-тунель з Вікна розказував, який шкідник Каспрук. А шкідник, бо набрав кредитів на утеплення шкіл і садків. А тих кредитів нам не тра, бо ми тото мали би самі робити. А кредити то іностранні, то нам таких тим більше не тра, бо в нас бабла нємєрєнно. Он у Васі три барсєтки. В Боді півбарсєтки. А у Володьки в бардачку маминої "Тойоти" трохи теж щось є.

Дєдушка вчить правітєльство, а Вася страхує жим-жим. Блог Мостіпаки


Ну воно понятно. Нашо нам ті теплі школи і садки та ше й від міжнародного імперіалізму, як їх опалюють російським газом, який качає і продає фірма Митра Васильовича з Синькова. А Митро, то кориш Юри, а Юра, то кум Оксанки, а Оксанка, то і криша, і жінка кормільца нашого Васі. То шо Бодя буде за міжнародний імперіалізм і енергонезалежність Чернівців, Вікна і Малого Кучурова, чи аби школи і садки палили того газу, що Митро качає, зо три копиці, бо Митро – самі знаєте хто?

Та Бодя-тунель, то хлопець порєдний, майже як Ростік-форточнік, файно воспітаний, файно упітаний і шипко учоний. То він заради Митра, Юри, Оксанки і Васі-кормільца посеред зими в тих школах і садках ше й вікна і двері повідкриває і віником вітер гонитиме. Бо порєдний. Отакі діла. Економіст, вопшим. Неляканий клінічний економіст. А тут всі голови ламають, чого то центр зайнятості переповнений отими, кого Бодя і Ростік вчили. А ви шо думали? Нелякані клінічні економісти вчать неляканих хронічних економістів. Така логіка життя. Нуль помножений на нуль буде зеро, а не шишнадцять. Не вірите? Спитайте Боді з Вікна.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-09-2018, 11:11
Коментарів 0 Переглядів 4 331

Теги -

Захисник воював на Авдіївському напрямку, у день аварії перебував на ротації

Генерал-полковник Руслан Хомчак обіймав посаду головнокомандувача ЗСУ до Валерія Залужного

Оголошено I рівень небезпечності
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.