RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Файний депутат - то митий депутат і мольфар Дєдушка. Блог Мостіпаки

***

Нова власть так тихо рулить Чернівцями, що ніхто її і не бачить. З одного боку, може то і на краще, бо далеко не кожного з них багатьом є охота бачити. А з іншого, як ніхто не буде бачити, то за фіранкою можна такого нарішати, що ми ще довго будемо розхлебтувати. А то, шо будемо, то я вам даю два зуби і коронку (не золоту, тож не заслинюйтеся).


***

Файний депутат - то митий депутат і мольфар Дєдушка. Блог Мостіпаки


Я собі думаю, що. оскільки нова власть ніц нового поки не пропонує, а всьо ліквідовує тяжкі наслідки правління Каспрука і свого (вони про себе якось забули, як були діверсантами, саботажниками, шкідниками і марадьорами три роки), то ті тєжкі стражденні управлінські муки якось би тре скоригувати і направити пацанів на путь істінний. То тако, придивившись до нашого міського хазяйства (того, шо ше ся лишило і того, що ще сяк-так ся лише і дише), я своїм дилетантським оком можу дещо скоригувати новий курс нової власті у магістральному поході до нашого загального щастя, процвітання і розвою, аби Бурбак заздрив. Тож ото. Пацани! Глубоконєуважаємі газди, газдуни, газдунки, газденята і проча челядь, себто бомонд! Можна угрохати, ухайдокати, загребти, стягти, прос..ти, профукати, протриндіти всьо. Або фактично всьо. Угрохати ЖРЕПи, аби їх замінити прокладками на чолі з дівками, аби файні дівки мали си трохи бабла на Грецію, Туреччину і Єгипет за рахунок бабусь з посинілими губами і святою вірою в "нашого Віталіка", які регулярно вноситимуть квартплату. Можна прос..ти "МіськШЕП", бо пацани мають трохи наліпити асфальту по городах, а комунальні вуйки в мехових кальошах на босу ногу можуть йти си додому спати – ніхто їх більше по селах збирати не буде і звозити на роботу теж. З теплокомуненерго – то саме. Кончай його, Семен, кончай. Кожен си кладе, шо хоче і гріється, як хоче. Хоч трісками, а хоч лушпинням від курудзів, чи бадиллям від соняшника (щоправда, тоді чимало наших файних молодших депутатів і депутаток залишаться без коників, що фактіческі означає – без транспорту).

Далі можна ухайдокати і розгребти тролейбусне депо. Туди вже навіть найшли правильного і файного пацана – він знає, що в тролейбуса є два роги і троє дверей, а більше ніц і не тре. Нових тролейбусів у нас не буде, бо всьо просто. Толік із ПТУ і Віталь Михалич із конкуруючого ПТУ знають, що ЄБРР – це жуткій откатчік і вопсчє - Порчук на нього навела порчу і це ні у Толіка, ні у Віталіка, ні у кандідата економіки Боді, ні в дохтура економіки Ростіка не лічиться. Тож бабла на нові "роги" не буде. Тому будуть шукати "рогаті євробляхи", а правильний пацан то всьо благословить, бо він теж із ПТУ. Через два-три роки з кожних трьох "рогатих євроблях" можна буде зібрати одну відносно пристойну "рогату євробляху", а ще через два-три роки – одну – із п’яти. Далі – опа… Пацани візьмуть по оставшємуся троліку і будуть вас катати, бо ресторації вже того бабла не приноситимуть, а газ подорожчає настільки, що там страшно буде і чаю загріти, не те що яйця посмажити. Такі "дрібниці", як "Рекламу", "Міськсвітло", дві "Міськбані" і прочая ухайдокають взагалі нє глядя, бо пацани канкрєтні поборники частної собствєності і ефективного менеджменту (доведено на смердючці-сараї "Зельоний"). Можна і дороги в асфальт і бруківку закатати поверх гнилих і дірявих каналізацій і водопроводів. Ділов то. Після вас, хоч потоп.

Но пацани! Я то до чого? Лишіть у спокої водоканал. Бо то таке. Не буде доріг, то мені їх не тре, бо я ними можу ходити пішки, а вижити шанси значно зростуть, бо дурне по ямах не зможе скоро їхати. Не буде "рогатих євроблях", то знову ж таки, можу ходити пішки навіть швидше за них. Кончиться спецкомунтранс, то до сміття ми привикші – в нас така країна, то її бренд – звідки би не влетів, чи не заїхав, як бачиш купи сміття, то "Здравствуй, ненько рідна, калиново-квітуча!" Опять же, ЖРЕП мені нафіг не тре, бо до сміття ми привикши, а йти під’їздом можна і навпомацки, а як ше по дорозі щось файне мацнеш, то "дякуємо новій власті". А от угрохаєте водоканал – усьо. Нам – опа, опа, зельоная ограда. І вам тоже, пацани. Бо й так придурки, а тута ще й воняти всі будемо. Та так, що шлейф тої вонючки буде тягнутися полями, лісами і городами до всього Євросоюзу. І будемо такі собі придуркуваті вонючки. Шкандаль. Тай ви якось не будете вже такі файні. Бо воно таке. Файний депутат - то митий депутат. А не митий депутат, то якась вонючка, яку на вулиці абідєть може каждий. Тай до зали сесійної як – тож квітки на Центральній площі пов’єнуть. Ага. І заберіть від водоканалу подалі Володьку-телепня. А то він ото догани вже почав роздавати по селфі, то я за його жість ломаного гроша не дам. Народ там пролєтаріят, а ями наші глибокі, а кінці каналізації нашої навіть у Відні знайти не можуть, а труби наші широкі. То ви його тово – подалі звідти. Нє. Володька класний пацан. То факт. Там за шампусіком чи конхвєтами збігати, бухлішко притарабанити, підставну контору знайти для дєл, зємліцу у бабушєк "нашого Віталіка" відтяпати. Тут Володька - всьо фрумос. А от в діла водоканалу – нє, нє. Бо будете вонєти разом із ним, а ми разом із вами. І ніякі скважіни і колодязі не поможуть – складна на Буковині геологія, то вам кожен вуйко в селі скаже. Так шо бережіть водоканал, газдуни ви наші. А всьо решту – в просир.

***

Мене народ питає, а шо пацани нам таке дадуть, аби ми далі за них голосували, а про то, що вони нас із мером киданули, ми забули, втерли шмарклі, нажерлися сала з часником і лягли спати щасливі, що в нас таке європейське модернове місто, а ми такі файні і толерантні, що дамо фору якимось там файним і толерантним навіть амстердамам.

І то цим народ серйозно занепокоєний. Багато хто вже дзьоби розкрив і чекає, коли нова власть буде туди хавчик на халявчик закидати і "Вдова Кліко" заливати. І, не находячи на то риторичне запитання відповіді, народ починає тривожитися, тіпа, "а шо ж то буде". А я собі думаю. Всьо буде файно, народ. Бо про то свідчить динаміка, статистика і вопсчє всі показатєлі – чисто на нашу користь йдуть. Що у нас є достойні пацани для нашого голосування. Дивіться самі. По статистиці в середньому, з кожних 100 приблизно 15 – дебіли. Ну то по статистиці і в середньому, і "десь там" - у світах. А якщо навпаки? З уклонєнієм на мєстні реалії, так сказати? Тіпа не 85 на 15, а 15 на 85? Ну ви поняли. А по динаміці? То саме і по динаміці. Якщо 30 років тому ви мали 120 рублів, хату і вам було 50 років, то ви були круті, всьо було файно, закусь по 2, 20, бухлішко по 4,10, а ситуація стабільна, як у гробу. А зари шо? Пенсія 1800. Вам вже 80, а в хаті ніц ся не змінило, а всьо решту вже або "ні магу", хоч і хочеться, або нема за шо.

Ну а тут файні пацани всьо обіцяють порішати. Ну то як їм не повірити? І пацани то знають. Наприклад, стоять у наших Черноуцях 50-ть файних сірих бетонних стовпів. Ну на них там якісь дроти, часом чічка, прапорець, афіша цирку висять і всьо. Скучняк. Сірість, убогість. А тут приходять нові пацани, купляють три баняки фарби і починають стовпи ті малювати – один червоний, один зелений, один жовтий. І файно всьо так, красіво, блищить ярко і радує око. Ладно, що то нафіг нікому не тра. Але ж чудненько, власть паше, жізнь стала лучше і стала вєсєлєй. І шо роблять оті 85%? Правильно, йдуть голосувати за правильних наших народних пацанів, які зробили нашу жізнь лучше і вєсєлєє. От і вся картінка. Стовпи червоні є? Є. Зелені є? Є. Тілівізор є? Є. Дебіли є? Є. Шо ше треба для побєди на виборах? Більше ніц не тре. Так що за роботу, пацани. "В наш вік сліпцям безумці вожаки", – як писав ото Вільям Шекспір, а він, думаю, знав, що собі писав, бо багато такого всякого понаписував про всяких Отєлло і Даздрамоній.

***

Файний депутат - то митий депутат і мольфар Дєдушка. Блог Мостіпаки


Губер наш Олександр Георгійович Дєдушка – спеціаліст по прогнозах політичних. І шо тут скажеш? Така здатність до виживання в умовах, наближених до бойових, у нас не в багатьох і є. А в Георгійовича Дєдушки вона точно є. Чого лишень вартує його замирення з підростаючим спеціалістом з політичного виживання Іваном Петровичем Рибаком. Здавалося би, капєц. Война не на жість, а на смерть. Бо територія одна – той у Борівцях, а той вопсчє не мєстний. Ізраїль і Палєстіна, Індія і Пакістан, а тут на тобі. Потерли і порішали. Родственні душі. Бо кожному тра вижити. І кожен чхав на всіх.

Але тут я не про то, а про прогнози. Так от, Георгійович Дєдушка прогнозує, що на підвладній йому території, де війт Іван пече булочки для больнічки, тирит міські старі сади і приймає маніфести проти контрабанди лісу, буде карнавал. Тіпа отак, як в отому старому радянському анекдоті про країни третього світу, яким ми помагали, чим могли, часом самі маючи із закусі в магазинах лише великі зелені помідори в трьохлітрових банках. То як там в тому анекдоті? Ага. Гражденє-товарісчі, вчора була революція, а завтра у нас діскотєка. А післязавтра знов революція. І вопсчє, в цьому місяці це вже сьома революція і шоста діскотєка. То щось таке тепер буде і в нас – заразилися, коли братам помагали. Тіпа, як каже Дєдушка, суд відновить Каспрука. Каспрук прийде. Депутати скинуть. Каспрук піде в суд. Суд відновить. Каспрук прийде. Депутати скинуть. І так аж до… Фіг знає доки. Каспрук прийде. Суд піде. Депутати скинуть. Депутати скинуть. Каспрук піде. Суд пройде. Каспрук прийде. Депутати скинуть. Суд пройде. А Дєдушка – представник самого прєзідента, рулить. Суд пройде. Дєдушка – на тілівізор. Каспрук прийде. Дєдушка – на тілівізор. Депутати скинуть. Дєдушка – на тілівізор. Діла. Але народ має знати прогнози. Про стабільність політичної ситуації на місцях. Ну і доповідати має Дєдушка в центр презіденту. Тіпа, пане президент, ситуація в області прогнозована, керована, контрольована, дестабілізації не передбачається, всьо пучком, "суд пройшов, Каспрук пішов, депутати скинули", опшим, всьо стабільно, пане президент, кордон на замку, городи зібрали, оремо на озимину, я пішов на тілівізор робити прогнози про єдино вірний ваш курс на нашу інтеграцію в ЄС, ОБСЄ, НАТО, ЮНЕСКО і Австро-Угорську імперію". А ви казали, що щось не так. Мера нема, а Дєдушка є. Презідента не буде, а Дєдушка буде. Трампа не буде. а Дєдушка буде. Путін щезне, як нечиста сила, а Дєдушка стабільно на місці. Номенклатура. Знає, як правильні прогнози робити. Мольфар. Тра з всіма терти і вміти і тєрпілою побути, і файним газдою. Тіпа, нині Йван зверху, а завтра Йван, то вже й не Йван, а Ромберг, що миє підлогу. А зверху Дєдушка. Номенклатура.

***

Файний депутат - то митий депутат і мольфар Дєдушка. Блог Мостіпаки


Вася-узурпатор наш, то не просто Вася-узурпатор і секретар парторганізації нашого кольхозу. То великий політік. Ну. він си таку бавлинку придумав, тіпа у нашому кольхозі вдає із себе політіка і бавиться з чуваками, яких довкола себе позбирав. Ну і там діла. Тіпа фракції, партії, збори, рішалово, тьорки, гендель, мутки, дєльож, тілівізори, дебати, передові доярки, заслужені конюхи, опшим політіческа борьба, як в сільському клубі напередодні колективізації. Карочє, Ліга Націй тута засідає після вторгнення Італії в Ефіопію, а не симулякр міськради і ерзац-партії. Ну і єстєствєнно для пацанів основне, як каже Вася Епідерс-Пекінес, "караван іде". Ну тіпа, дєльож всіх і вся по справедливості. Тобто, оскільки і Вася-узурпатор, і його всі пацани стоять за свободную лічность, значить "будут грабіть".

Но не без того шоб. В смислі в такому тонкому дєлі ніхто не хоче віддуватися за все сам, а тим більше хитрий Вася-узурпатор. Тому він то тихо за фіранку здрисне і розказує, шо я шо, я шо, то депутати. То виставить на тілівізор запрограмованого Віталь Михалича. Чисто по-пацанськи. В большом політіческом дєлє треба побільше подєльніків. Чим більше подєльніків, тим менше спрос із основного ліца. Тим більше, що от от гряде осінь і Максим Юрійович, відпочилий і запалений піде мочіть по сортірах, ефірах і погоджувальних радах "фірташню і зрадників євромайдану", тицькаючи під носа Юлі чудачества її білого брата Йвана. І тут Васі-узурпатору срочно нужна фішка і свіжі лохи. Шоби всьо обставити так, тіпа, Каспрук - кончене гімно, Бурбак – теж кончене гімно. Федорук - кончене, опшим всі кончені, бо дивіться, в наш сходняк вступив навіть БПП. От звідти і вилізла тєма, як Вася-узурпатор і його рупор Славцьо-богослов почали співати про то, що вони з БПП би чимсь там ся поділили, тіпа Грєкова - на освіту, а того – туди, а сього – отуди, а вопсчє БПП - то файні пацани, а гімно, то тіко Каспрук-Бурбак-Федорук, в всьо того, що Сєня Оксанку бортанув зі списку в 2012-му, бо ми перед тим водили хороводи по Києву "Трохимич – полковнік КГБ", то я Сєні мстю, а ви всі в долі і віддувайтеся.

Отакі діла. Так шо БПП є шанс вступити. Вступити в долю з Васєю-узурпатором. Як казали в пізньорадянські часи на кухнях, "знов ти кудись вступив, як не в гімно, то в партію". На тому та диво-фракція у міськраді і скінчиться. Одні вступлять у долю з Васєю-узурпатором. Інші з долі звалять з грюкотом. А треті просто звалять тихо, проклинаючи день і час, коли вони, багаті, зайняті і себе поважаючі, вступили двома ногами в гімно, яким стала міськрада імені пройдисвіта, авантюриста і фрейдиста Васі-узурпатора. Отакою може стати феніта ля комедія міськради цього скликання з двома головними і єдиними акціонерами – Васєю-узурпатором і Йваном-білим братом (10 Васі+7 Йвана+4Васі з колишньої немочної "Самопомочі"+Моклович і Кандиба і ше декілька "Аби були"). Всі інші можуть жувати шмарклі і взагалі туди не ходити. Їх там вже не тре. Або збиратися і казати: "Е, пацани, все так не буде! Карти - на стіл! Руки теж!" Але таких там нема. Так і догниють.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
19-08-2018, 09:55
Коментарів 0 Переглядів 2 828

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги