RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Червоного» місяця тривожно-жлобські знамєнія. Блог Олександра Мостіпаки

Мера поперли, а в отвєт народ жорстко мочить 29 черновіцких комісарів у соцсетях. Вони тихо сидять у дучках. Бояться, що припливе баржа з конвоєм, а далі – Каспійского моря мутниє волни. А баржі все нема. Но буде… Інакше в нас не буде політічєского развітія. А воно має бути.

***

«Червоного» місяця тривожно-жлобські знамєнія. Блог Олександра Мостіпаки


Пока всі сидять у дучках, чекаючи, що Вася-узурпатор роздасть бонбони за переворот, кому посадами, а кому й дулями з маком, той віддувається за всіх – єму тіряти нічого, бо рано чи пізно або "кирдик", або "бамбарбія керкунду". Домоловся до того, що у Садгорі вже би варто райраду відновлювати, бо Бурега дулю з маком брати не хоче, а ніц іншого і нема. Ну хіба кількість великих начальників у місті збільшити рівно на 29. Але під то бабло треба, а його нема. А своє Вася на цих 29 лайдаків і пройдисвітів витрачати не збирається, бо й так дісталося всьо не легким трудом. Не для того він переворот затівав, аби своє бабло роздавати, а для того, аби по хлібних коморах і засіках розсадити, хай жеруть. А як жерти там нема, то хай крутяться, як можуть. Та хай хоч підлеглі їм із зарплати скидаються, аби лиш на роботу не ходили. Бо й самому вже протівно ті пики бачити.

Опшим біда. Але Вася-узурпатор чоловік впертий, як то й бик, що за Румунії стояв навпроти ратуші. То буде брикатися до кінця, навіть на бойні ще рогами впиратиметься в щиток із електродротами. Так шо діла будуть ще ті. Он, кажуть, кудись злиняв. Ніби поїхав до Києва радитися, що робити, що робити, аааааааа, куме, що робити, мля.. А там пацани всі сурйозні. Знаєте, як їм оті Чернівці впали? Як впали, так і встали. Но Вася-узурпатор усі ходи-виходи там знає, а як не знає, то там всьо просто. Кладеш на барабан і тебе проведуть, куди тре. Водити будуть довго – поки на барабан буде що кидати – як на весіллі музиканти п’яного газду.

Але Вася наш не п’є (ну, ви знаєте, з яких двох причин українці не п’ють), то його так не розведеш. Він після барабану одразу: "А шо взамін? Мені би діла порішати…" А ті всьо, як положено. Хата велика файна, в хаті патрєт прєзідєнта (чинного), а під ним ше зо штири і навіть Пукіна, У кутку тризуб (три штуки), в іншому кутку хоругва з лаври, на столі синьо-жовтий стяг, велика скляна куля, підсвічник і карти таро. Всьо - по чину. "Шо хотів, мілєйший? Барабан бачив? Ага.. Всьо рішаємо. Порадитися? А. То он тамо ті двері. Шо? Багато барабанів? Ну. а ти шо думав, мілєйший. То вопроси політічєскі. Без бабарана тут нікуди, хіба додому. Хочеш, мілєйший, додому? Нє? Ну тоді на барабан. І (про себе): "Ти диси, який файний, рожевенький лошара.. Давно такого не попадалося. Всьо якась дрібна худібка".

Опшим, помогли. Так шо скоро ждітє Васю-узурпатора в Черновіцях із купою продвінутих і креатівних розстановок ефективних менеджерів, тіпа Боді Ковалюка, Володьки Бешлея і Зятя Самого Валєр Миколаїча смотрящими за Пуршагою, якому хитрий Вася спробує впарити жменю гарячих бараболь під назвою "хазяйство Черновіц". Канєшно, якщо баба Юля дасть "добро" Йвану на цю авантюру. А вона може дати з умовою, що "якщо жопа, пацани, то ви ж знаєте, я – вся в білому, а ви відгрібайте по повній і я вас ніколи не знала". Вася тут готов к труду і абаронє і навіть значок із суворовського профтеха ще зберіг. Но попросить, тіпа: "Баба Юля, нам би Оксанку в спісочок, бо самі панімаєтє – БПП, то фіра без дишля, кобила без хвоста і вапсчє –лєтучій голландець із командою жадібних прізраків, які мене вже достали". Баба Юля, канєшно, скаже, що всьо фрумос, но вибори то така непроста штука… Ну Вася їй тут на халяву свій продвінутий медіахолдінг в подв’язку, ше якусь хринь впарювати, бо ж бабла шкода. На шо хитра баба Юля відправить цього провінційного жлоба подалі – у кабінет напротів, де чоткий, простий. непримітний чоловічок на фоні стіни з сейфів мовчки намалює на бамажці циферку з шістьма нулями. Тут і казочці кінець. Завіса бордова. велюрова. Оторопілий, но в принципі до такого повороту собитій готовий, Вася-узурпатор. Карочє, чистий разводняк.

***

«Червоного» місяця тривожно-жлобські знамєнія. Блог Олександра Мостіпаки


А от у дні "червоного" місяця, акурат, коли вилізли з прєісподнєй всякі вурдалаки, "кровосісі", двоголові жаби, триголові дурні, шестирогі ідіоти, відьмаки, зомбі, мертві з косами і всі товклися в районі Центральної площі, акурат у цей час у Черновцях заговорив прямо, а не вокруг да около, великий наш багаторічний майстер "Вокруг да около" Микола Трохимович.

У ці дні, коли вурдалаки вурдалакствували, а триголові дурні голосували, Трохимич не злазив з екранів тілівізора. І ледь не вперше називав речі своїми іменами: "Свобода" - продажна і жадібна (ах, какая новость, -авт.), Мунтян – хапає, наїстися не може (такий писок спробуй напхай, - авт.), Оксанка в коаліції – дівєрсант (не дівєрсант, а посол доброї волі Митра Васильовича, нашого рєзідєнта у Відні, -авт.) і ше багато чого всякого. Чесно – вперше за сім років було жутко інтєрєсно і дякую за це великому, круглому "червоному" місяцю". А то ше би сім років чекали.

Але то я не про то. А про знамєнія. Раз Трохимич заговорив отако напряму, а не вокруг да около, значить шось не то. Шось він знає. І тут не про старого китайця, який радив сидіти на березі і чекати, поки щось пропливе. А раптом Трохимич знає, що вже щось пливе? Або ше не пливе, а буде плисти? Або вже є і річка, і тово, в смислі велике і кругле брєвно, що має плисти, але якось його тре у воду пхнути? Нє. Ну канєшно, то понятно, що першим буде плисти Бешлєй. Але ж то не враг.. То так – прєдмєт. А от коли попливе все решту- тіпа, брєвно, поліна і пеньки? Невже Трохимич відчуває? А відчувати він вміє, так би мовити, всіма фібрами і душі, і тіла. То шо буде? І коли? І де? І як? Опшим тривожні знамєнія "червоного" місяця, як прєдвєснікі тривожної осені? Ухайдокування зарвавшіхся? Експропріація зажравшіхся? Втеча всравшіхся? Погружєніє в болоті потопающіх?

Щось Трохимич знає. Я завжди знав, що він щось знає. Але не вірив, що дочекаюся, що він щось скаже. Таки дочекався. Далі буде? Жізнь повна несподіванок.

***

«Червоного» місяця тривожно-жлобські знамєнія. Блог Олександра Мостіпаки


Нова власть, нова власть. Вже багато хто хвалить нову власть. За шо, спитаєте? Як за шо? Просто так. Як написав хтось у ФБ: "Якщо подивитися на події в Україні, то водевіль "Свадьба в Маліновкє" - документальне кіно". Ну а Чернівці, то чим хужє. Ми навіть лучшє. А у водевілі, пам’ятаєте, був такий дідок із набором різних шапок – папаха, будьоновка, білогвардійський кашкет. Ну от. А ви кажете, що не мають люде за шо нову власть хвалити. Та навіть просто так, аби моль шапки в шкафу не поїла.

Но нова власть на то вона і нова, щоби показати нам, звідки вона. А ви ж всі знаєте, звідки у нас нова власть. От із того вона і почала. З наперстків. А для наперстку кого тра? Правильно, лоха. А де в Черновіцах найти лоха, як всі знають, хто така нова власть. Правильно, тра розвести приїжджого. Ну і розвели. Посла Швеції. Нє, канєшно, посол Швеції не вимагав Кемску волость, а Вася-узурпатор не сказав: "Та хай забирає на здоров’я! А я то думав, Господи"... Швеція нині мирна і там кожен Вася – на своєму місці. Просто посла повели у ратушу на зустріч із мером і в кабінет мера, а посол мера видів і знає… Ну а далі, самі понімаєте… Йде посол, солідно так, заходить в кабінет. Глянь, а там… Товово. Німе кіно. Посол би може й тово -тик, мик і тікати, як предки з-під Полтави,але воспітаніє не дає, етікєт. Карочє, встрєча відбулася і, фактично, наш Вася-узурпатор тепер міжнародно визнаний узурпатор. Ну конфуз, але мєлкий конфуз. Бо у посла не було великого блищичого ордена з брюліками на шиї, а поряд із Васєю нікого з 29-ти. Так шо всьо обійшлося. Швед поїхали в Швецію доповідати, як йшли до мера. а попали на Товово, а окрилений міжнародним прізнанієм Вася відбули в "Квінто" ушиці похлєбати, опшим вони там "уху їли".

***

«Червоного» місяця тривожно-жлобські знамєнія. Блог Олександра Мостіпаки


А тим більше, що наш Дєдушка Саша Георгійович тому ж таки послу Швеції всьо розтлумачили, як справжній чи то тлумач, чи то тлумак. Мовляв, що в тому, що Вася-узурпатор за підтримки Йвана-війта став узурпатором, то в тому винні і мер, і рада. Бо як інакше. Бо Дєдушка Саша він як? Він же в нас солідний губєр. Душа компанії. Там тіпа костіца, кропивуха, ""Ой на горі два дубки". Він просто внаслідок хитросплєтєній кіцманско-глибоцко-сокирянско-васьо-кулішових розводняків, хотєлок і тьорок, в смислі політічєскіх компромісів, став при Йванові-війту, як при вухах старої кобили пришитий фіст, або як у зайця на дупі звуковий світлофор: "Будь ласка, переходьте вулицю!". То, мабуть, Дєдушка Саша хотіли, аби мер Каспрук був отаким світлофором на дупі у Васі, а тут так карта не лягла і вже не ляже.

Так що, як резонно зауважив Дєдушка Саша Георгійович: "Треба будувати державу, а не зациклюватись на власних амбіціях". А може все ж краще пришивати старій кобилі до вух фости, чи ліпити зайцям на дупи світлофори, а державу лишити в спокої – їй і так нелегко? Хто зна…

Ага, тут ше вопрос до Нарфронту. Товово, пацани, то ніби від вас така потужна політічєска фігура на нашім нєбосклоні палає, як "моя ти зіронька небесная", чи нє? Чи то вже від Вані Рибака, який єго срав по всіх кутках неозорого округу №202, а тепер бун-фрумос-засос. То ви якось оприділяться, чи то ви партія, чи тако базар "Добробут" і "шо мінєєм, шо мінєєм".

Бо як тако вуйко кажуть, що то мер і депутати разом винні, то як вуйко з вашої партії, то виходить, що то як би є офіціятєльна позіція. Чи як воно? Вуйко ляпают, а базар торгує? Ну то тут таке діло, або вуйко ляпают тако собі, як баба на ярмарку, але партія до того ніц не має і до вуйка теж. Або вуйко, партія і баба на базарі, то є таке єдине ціле, в якому бракує лише Вані Рибака. То би якісь об’яснєнія, чи шо? Спите? Всьо фрумос? То й амінь.

***

«Червоного» місяця тривожно-жлобські знамєнія. Блог Олександра Мостіпаки


Але вже гепенгером "червоного" місяця стала поява на арені нашого шапіто цілого гєнєрала. Нє, не гєнєрала шапіто. То таки справжній гєнєрал. Був. Самого вурдалака і убивцю Онопрієнка брав. Але то було давно. Тепер гєнєрал Король розводить лохів. І, скажімо так, у цьому тонкому агропромисловому виробництві розведення лохів досяг неабияких успіхів. Тепер гєнєрал "підписався" за 29 лохів і їх поводиря у відставці мера. Тіпа, мер, якого він, думаю, не бачив років 15, а може й взагалі ніколи, гімно, а Вася –узурпатор і 29 пройдисвітів, то цьомки-няшки, які спасут город і так почнут його розвивати, що гєнєрал сам лічно припреться їм помагати. Ага, Зари. Аб капці не стер. А гєнєрал наш, то цілий радник (позаштатний – є така забавка для тих, кого вже й не пошлеш, бо шкода, і нікуди притулити) нашого Тата. Так шо, даю корінний зуб, що гєнєрал розвів лохів. Тіпа сказав, що йде до Тата рішати діла. Зайшов за вугол резідєнції, покурив, покрутився, випив кави, вернувся і сказав лохам, що всьо порішав і Тато дали "добро" мачіть Каспрука, бо він "від Сєні". Канєшно, гєнєрал сказав, що то такий серйозний стрес був у нього в Тата, що ну його нафіг і треба би на санаторій, лєчєніє і курорт. Ну й куди лохам діватися? Це ж вам не шалам-балам. Самого Тата видів. По тілівізору місяць тому. Ну всьо порішали. Гєнєрал підпер лохів словом Тата, яке сам і придумав. Мера скинули. Благо, тим, шо в міськраді від БПП вистачило ума на цей розводняк не клюнути і лишитися нормальними пацанами, з якими нині не встидно на вулиці поздороватися і якими самим не встидно на вулицю вийти. А так би послухали гєнєрала чи його посла Ваню Рибака, то мали би цурес. А так шо їм? Лице мають і це головне. Ну виженуть із БПП. Великі діла. Та звідти самим скоро драпати тре буде городами, курудзами і толоками. А так можна спокійно вийти ще й послати. Та так смачно, аби всі люди почули. Далі – бурні аплодісмєнти, переходящі у бурні овації.

А гєнєрад хай далі лохів розводить. Така доля силовиків на пенсії. Хтось розводить вогірки, хтось кактуси, чи хризантеми, а гєнєрал Король- лохів. Тим більше в гєнєрала є тут общі дєла з Валєр Миколаїчем – базар "Буковинський". Вони би давно його спулили в добрі руки, але міськрада не дає дозвіл, бо там люди торгують. А так нема Каспрука, то вони спробують людей розвести, а базар спулити. Ну алє то таке. В нас в Україні шо не гєнєрал, то базар, шо не базар, то гєнєрал. Та в нас сам презідєнт із тих во – тіпа купи-продай. Опшим, бізнес. Не Маск, а канєшно, а так – Стамбул, Багдад, 17 століття.

Одна лиш проблема, чи то гєнєрал сам, чи то йому його давній черновецький писар Петро з "Таймсу" понаписував, що ото з тими 29 і Васьою -узурпатором вони візьмуться відроджувати черновецький ВПК. Оце вже жєлєзний пін..єц… Дарма я в хаті підвалу не викопав, то тре буде хоч на городі під грушкою схрон видовбати, або до Боді Ковалюка в тунель проситися (Бодя, прості, я ж де знав). Бо як візьмуться оті, що отам, відроджувати ВПК, то у Черновцях стане жити не краще, ніж у Дамаску чи Кабулі. Уся надія лише на те, що гєнєрал і тут просто розвів лохів.

Отакі діла наші скорбні, Господи. І сараки кругом. Той в 46 став узурпатором, той в 60 – фостом у Йвана, а той в 70 – розводить лохів.

І куди світ котиться.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
5-08-2018, 10:15
Коментарів 0 Переглядів 4 061

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.