RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

З кореспондентом "МБ" співачка поділилася тими проблемами, з якими вона зіткнулася під час організації святкового вечора, та відкрила деякі подробиці особистого життя.
"Співатиму про кохання українською, російською та молдовською мовами"
– Це буде останній концерт у Чернівцях, який я організовую! – із запалом вигукнула Лілія Сандулеса, коли заходила до вітальні, де кореспондент чекала на інтерв’ю з нею. – У цьому місті нікому нічого не потрібно.
За декілька хвилин Лілія Василівна заспокоїлася і розповіла:
– Концерт присвячений моєму творчому ювілею. Не буду казати, скільки років я працюю на сцені. Скажу лише, що такого концерту Чернівці ще не бачили. Організацією вечора займаюся безпосередньо зі своїм сином Іваном Бітяном. Ми запросили багатьох моїх колег, але, на жаль, не усіх, кого б хотілося. Якби вони всі приїхали і заспівали по одній пісні, для мого виступу залишилося б менше часу. Дует "Світязь" буде вести програму. Окрім цього, вони матимуть свій окремий вихід з музичними пародіями, а також пародіюватимуть мої пісні. З Іоном Суручану я, можливо, заспіваю дуетом. Музикант Валерій Постоловський гратиме на трубі. Виступатиме молода співачка Марта Шпак, якій я допомагаю. Зі мною буде працювати шоу-балет "А-6". Вісім із п’ятнадцяти пісень, які я заспіваю, будуть супроводжуватися їхніми танцювальними номерами. Співатиму про кохання українською, російською та молдовською мовами. Пізніше концерт транслюватиме телебачення. Ювілейний вечір розрахований на три години, але я гадаю, що він триватиме довше. Квитки коштують від 20 до 100 гривень. Концерт такого масштабу я організовую в Чернівцях тому, що тут починала свої виступи на сцені. Наступні концерти відбудуться в Одесі, Харкові, Херсоні та Миколаєві.
Спонсори самі телефонували, а потім "відморожувалися"
– Були проблеми з організацією такого масштабного заходу?
– По допомогу в організації концерту я звернулася до спонсорів. Микола Трохимович (Федорук, – ред.) допоміг із приміщенням – він безкоштовно надав нам залу Літнього театру. Допомогли також ВАТ "Чернівецький хлібозавод" та фірма Олександра Кнауса. Ательє мод "Силует" готує для мене костюми. Дизайном займається Стелла Шахівська. Деякі чернівецькі бізнесмени самі телефонували до мене і пропонували допомогу. Ми зустрілися, обговорили деталі. Але коли я через деякий час їм телефонувала, щоби запитати, як там справи, вони не брали слухавки і "відморожувалися". Мене виручили люди з Києва. Ті, які відмовилися мені допомогти, зробили б добре не для мене, а для артистів, яких я запросила.
– Ви заявили, що цей концерт у Чернівцях – останній. Чому так категорично?
– Усе через ставлення людей – більшості у цьому місті нічого не потрібно. Маю на увазі людей, до яких звернулася по допомогу. Це зайвий клопіт та нерви. У Києві та Одесі спілкуватися з людьми по роботі набагато приємніше. У Чернівцях я чекала більше зацікавленості в організації такого свята. Звичайно, я буду приїжджати до Чернівців, щоби побачитися зі своїми рідними та колегами. Можливо, запросять виступити в Чернівцях, скажімо, до 600-річчя, я ще подивлюся, хто запросить, і подумаю, чи приїхати.
Чоловік допомагає організовувати концерти
– У січневому інтерв’ю "МБ" ви обіцяли, що, коли настане слушний момент, розповісте про свого обранця...
– Мого чоловіка звуть Володимир. За фахом він – юрист. Живе в Одесі. Зараз він допомагає мені з організацією концертів в інших містах України. До шоу-бізнесу він не має жодного стосунку, але задля подарунку вирішив допомогти мені. У нас із ним дуже серйозні наміри. На концерті скажу більше...
– Зараз у вас напружений графік. Про відпочинок не думаєте?
– З 21 по 28 серпня мене в Чернівцях не буде. Маю концерти у Львові, Севастополі, Кривому Розі та Києві. Беру участь у святкуваннях з нагоди Дня Незалежності та Дня шахтаря. Мої концерти заплановані щотижня на п’ятницю чи суботу. Відпочинку як такого у мене не буде, але я відпочиваю у роботі. Навіть якщо мені щось болить, на концертах усе минає. Між роботою знаходжу декілька вільних хвилинок. Нещодавно ми з Володею на п’ять днів літали до Єгипту. Після концертів відпочиватиму у Чернівцях або в Одесі. Якщо буде багато роботи – більшість часу проводитиму у Києві.
– Де вам приємніше працювати – у Чернівцях, Одесі чи Києві?
– Працювати приємно скрізь – це не від міста залежить, а від мене. Але якщо говорити про людей, з якими треба вирішувати якісь питання, організовувати виступи, – це, звичайно, Київ. У мене там більше можливостей.
"Я б організувала фестиваль спільно
з кимось"
– Ваш син займається організацією концертів. Чи не бажали б ви відкрити у Чернівціях продюсерську компанію?
– Початок цій справі покладено. Але я не можу все взяти на себе – я ж не Рокфеллер. Тут мало людей, з якими можна було б співпрацювати. Складається враження, що мистецтво їх не цікавить. У цьому я переконалася, організовуючи цей концерт. Оскільки я депутат обласної ради, в політиці хотіла б щось зробити для культури. Я хотіла би повернути Буковині звання культурної столиці України.
– На вашу думку, хто з молодих чернівецьких виконавців може стати зіркою?
– У Чернівцях багато обдарованої молоді, але щоб це виявити, потрібно організувати фестиваль. Сама братися за цю справу я б не хотіла, бо я не бізнесмен, а співачка. А українські співаки отримують не такі вже й великі гонорари. Фестиваль потрібно організовувати спільно з кимось. Але якщо б мені запропонували організувати такий фестиваль, я б погодилася. Для людей я б таке свято влаштувала!
Редактор: admin
24-08-2006, 17:43
Коментарів 0 Переглядів 2 378

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.