Цибуля, що виведена фахівцями новозеландського інституту Crop & Food Research, виглядає як звичайна, але містить в 500 разів менше речовини, що викликає сльозотечу.
Щоби зберегти запах, але не сльози, в сорті нової цибулі було видалено ген, що відповідає за вироблення сльозоточивого фактора.
Речовина виділяється під час різання цибулі, запускаючи ланцюг хімічних реакцій, що призводять до утворення алергена, який і викликає сльози.
Професор садоводства Університету Вісконсина доктор Майкл Хейві, відомий спеціаліст з сортів цибулі, заявив, що "безслізна" цибуля завоює кухні усього світу, і назвав роботу новозеландських учених "предметом для обговорення номер один".
Винахідники ж заявили, що "безслізна" цибуля перебуває ще в процесі доопрацювання, а це значить, що плачі на кухнях триватимуть ще років із десять.
Автор: admin
Рейтинг:
(голосів: 1)
8-02-2008, 12:26

0

1606
У Чернівцях підприємці готують акцію протесту проти «че ...
Корупція чи «облава» на бізнес: чому силовики «трясуть» ...
«Давайте прощатись із «телефонним правом»: на Буковині ...
Латають ями: почали ремонтувати дороги Буковини
Латають ями: почали ремонтувати дороги Буковини
«Давайте прощатись із «телефонним правом»: на Буковині ...
«Вилив спирт і загорівся»: назвали ймовірні причини пож ...
«Вилив спирт і загорівся»: назвали ймовірні причини пож ...
«Назбируємо за один раз 40 великих мішків сміття»: у Че ...
«Команда Михайлішина» та «Рідне місто» офіційно стали д ...