RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вчора, першого жовтня, окружна виборча комісія №207 у Чернівцях продовжувала рахувати голоси, віддані місцевими мешканцями за ту чи іншу політичну силу. Під обід нормально оформлених протоколів з дільниць прийняли лише 30 зі 114. Причина банальна – дільничні виборчі комісії ніхто не навчив, як правильно заповнювати протоколи.
Відтак в одних не сходилися цифри, в інших не було усіх підписів, треті переплутали "недійсні" і "зіпсовані" бюлетені. У сільських округах №№208-210 ситуація була дещо кращою. Там в обід вже фактично завершували прийом протоколів та підрахунок голосів.
А в день голосування, 30 вересня, тисячі чернівчан та мешканців райцентрів пішли з дільниць, так і не знайшовши себе у списках виборців.
На вулиці Руській пропустили цілий будинок
На виборчій дільниці №91 виборчого округу №207, що розмістилася у приміщенні школи №28, до обіду 30 вересня голосування відбувалося досить повільно. На 11.30 із наявних у списку 2327-ми виборців мікрорайону "Гравітон" проголосувало лише 338.
– Минулих виборів була більша активність, – розповіла голова дільничної виборчої комісії Галина ПОЛЯНСЬКА. – Приходить чимало людей, котрих немає у списках. А згідно із законодавством, ми не можемо допустити їх до голосування. Як і тих, хто пред’являє закордонні паспорти замість українських, – таких теж виявилося чимало. Буквально в п’ятницю ми отримали роз’яснення ЦВК, що до голосування можна допускати осіб, в яких у паспортах не вклеєні фотографії у 25 і 45 років.
На виборчій дільниці №89 у приміщенні колишнього заводу "Вимірювач" на 12.30 вже проголосувала п’ята частина виборців.
– Люди йдуть безперервним потоком, все відбувається організовано, і жодних порушень не зафіксовано, – повідомив секретар дільничної виборчої комісії Володимир ГОЛОДНЯК. – І у виборців, і в нас дуже багато претензій до міських служб, котрі подавали і складали списки. Як наслідок не змогли проголосувати чимало людей, особливо молодих, котрим минулого і нинішнього років виповнилося вісімнадцять. Навіть спромоглися пропустити цілий багатоквартирний будинок №248Б на вулиці Руській, не кажучи вже про окремі квартири, де, скажімо, внесли батьків, а дорослих дітей – ні. Тому цілком зрозуміле обурення людей, котрі не змогли проголосувати.
Заява є, а у списках – нема
Даремно намагався проголосувати 30 вересня перший голова Чернівецької міської учнівської ради Іван Кукурудзяк. Як порядний молодий громадянин, 26 вересня він подав скаргу до окружної виборчої комісії з проханням поновити його у списках виборців за місцем проживання. Скаргу у хлопця взяли, але у неділю він себе у списках виборців так і не знайшов. Чому так сталося, в окружкомі пояснити не змогли. Мабуть, про скаргу просто забули. Таких чернівчан було з десяток.
Зате громадянка Республіки Молдова, котра має дозвіл на
постійне проживання в Україні, прийшовши на дільницю №78, знайшла себе у списках чернівецьких виборців. Щоправда, виборча комісія виявила пильність і проголосувати жінці не дала.
"Померлого чоловіка у списках залишили, а мене викреслили"
– П’ять з пловиною років тому помер мій чоловік, – розповідає чернівчанка Броніслава Кравченко. – Однак відтоді його завжди включають до списків виборців. Мені боляче від цього. На різних виборах я декілька разів приходила на виборчу дільницю, щоби його викреслили зі списків. Вони ніби викреслювали. А на наступних виборах він знову з’являвся. Цього разу я прийшла на виборчу дільницю №10 і попросила їх виключити покійного чоловіка зі списків виборців. Мене відправили до окружної виборчої комісії. Там я написала відповідну заяву з проханням виключити чоловіка з виборчих списків. Приходжу 30 вересня на дільницю і очам своїм не вірю – покійний чоловік є у списках, а мене ви-
креслили. Пішла у робочу групу з обліку виборців, і там мого чоловіка викреслили зі списків. Але проголосувати 30 вересня я так і не змогла.


Явка виборців по регіонах станом на 1.10.2007 р., 08.56
(Дані попередні)
В Україні – 58,01%
Автономна Республіка Крим – 52,21
Вінницька область – 59,77
Волинська область – 65,65
Дніпропетровська область – 53,52
Донецька область – 62,59
Житомирська область – 58,48
Закарпатська область – 47,61
Запорізька область – 56,90
Івано-Франківська область – 66,10
Київська область – 56,65
Кіровоградська область – 52,12
Луганська область – 61,44
Львівська область – 69,33
Миколаївська область – 54,28
Одеська область – 48,66
Полтавська область – 55,93
Рівненська область – 63,81
Сумська область – 57,57
Тернопільська область – 71,38
Харківська область – 53,77
Херсонська область – 49,89
Хмельницька область – 62,14
Черкаська область – 56,10
Чернівецька область – 53,73
Чернігівська область – 57,45
м.Київ – 58,99
м.Севастополь – 57,66

Редактор: admin
2-10-2007, 12:39
Коментарів 0 Переглядів 1 660

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Кореспондентка поспілкувалася з військовими, волонтерами, місцевими


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Без здорових ясен ніколи не будуть здоровими зуби. Лише разом ці дві структури забезпечують добрий стан ротової порожнини. Якщо є проблема пародонтиту чи гінгвіту, то ніколи не буде якісної посмішки.

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.