RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цибуля від застуди і безсонняЗа поживністю ріпчаста цибуля серед усіх овочів посідає третє місце, після буряка і кореня петрушки. Вона містить цукор, білки, жири, органічні кислоти, мінеральні солі – кальцій, залізо, калій, фосфор, натрій і магній. Цибуля багата на вітаміни С (80-100 г сирої цибулі цілком задовольняють добову потребу людини в цьому вітаміні), В1, В2, В6, Е, РР. Характерний запах зумовлюють ефірні олії, що містять сірку. Ці олії містять фітонциди (леткі речовини), що мають лікувальну й антимікробну дію.
Кашель вилікує сироп
Цибуля – чудовий профілактичний засіб від грипу, нежитю, запалення горла, допомагає під час кашлю.
Коли болить голова, помасажуйте чоло цибулевим соком. У разі застуди добре покласти дрібно порізану цибулю в шкарпетки і вдягти їх на ніч.
Кашель досить успішно лікує цибулевий сироп: відварити 100-120 г дрібно нарізаної цибулі в 250 г води протягом 5-10 хвилин, процідити. Додати 10 чайних ложок цукру і варити на малому вогні до стану сиропу. Вживати по 2-6 чайних ложок на день. У разі грипу чи нежитю та з метою профілактики в розпал респіраторно-вірусних захворювань натріть на дрібній тертці цибулину і подихайте якнайдовше над цибулевою кашкою. Можна також загорнути свіжонатерту цибулю в марлю і вкласти тампони в ніздрі. У цей період потрібно також якомога більше їсти цибулі. Щоб убити бактерії в роті, досить пожувати цибулю протягом 3 хвилин.
Свіжа цибуля загоює рани й легкі опіки. Чудовим антисептичним пластирем є тонка напівпрозора шкірочка між шарами цибулі. Її накладають безпосередньо на уражене місце і прикривають зверху марлею. Цей метод знижує ймовірність утворення шрамів на шкірі. Запечену в тісті цибулю прикладають до наривів, які ще не визріли, з метою пришвидшення цього процесу. А соком свіжої цибулі добре протирати місця укусів бджіл (попередньо вийнявши жало), гедзів, комарів. Це зменшує неприємні відчуття та запобігає набряканню тканин. Якщо ж розрізану цибулину підвісити чи покласти біля лампи, завдяки її ефірним випаровуванням комарі зникнуть.
Цибуля корисна
і жінкам, і чоловікам
Свіжа цибуля, стимулюючи секрецію залоз, поліпшує травлення, підсилюючи виділення шлункового соку, збуджує апетит, лікує розлади шлунка, має сечогінну дію, а також заспокоює нервову систему. Якщо вжити на ніч чайну ложку цибулевого соку, змішаного з молоком чи медом, сон значно поліпшиться.
Цибуля зміцнює м’язи серця і поліпшує у ньому кровообіг, запобігаючи ішемічній хворобі, знижує рівень холестерину в крові. У разі високого тиску змішайте в рівних частинах сік цибулі й мед. Приймайте по дві чайні
ложки один раз на день протягом тижня. Після поліпшення продовжуйте приймати ще протягом
кількох днів.
Про збудливу і тонізуючу дію цибулі відомо давно. Турецькі медики дійшли висновку, що цибуля і витяжки з неї – серйозна конкуренція "Віагрі". При цьому цибуля і препарати на її основі не мають жодних ускладнень, на відміну від подібних препаратів. Споживання цибулі дає збудливий ефект через потужний вплив на слизові оболонки. Цибуля підвищує не тільки потенцію чоловіків, а й сексуальність жінок, тому корисна обом партнерам. А чоловікам ще й тому, що сприяє профілактиці онкологічних захворювань передміхурової залози.
Протипоказань для вживання цибулі небагато: її не рекомендують їсти за хвороб кишківника і наявності каменів у нирках.


До теми
- Працівники американського Національного інституту раку дійшли висновку, що вживання 10 г цибулі щодня удвічі знижує ризик виникнення пухлини простати.
- Болгарські вчені рекомендують при аденомі і гіпертрофії простати з’їдати на ніч невеличку цибулину з хлібом і сіллю чи випивати з медом сік однієї цибулі.
- Індійські лікарі для зміцнення здоров’я пропонують порізати чотири середні цибулини і покласти їх на 2-3 години в чашку з гарячою водою. Процідити і пити 2-3 рази на день перед їжею. Дрібно натерти 1-2 цибулини, змішати зі столовою ложкою меду і вживати 2-3 рази на день.

Редактор: admin
27-11-2007, 11:24
Коментарів 5 Переглядів 9 536

Теги -
Hаписав: Марина, Коментарів: 0, Новин: 0, 29 січня 2023 17:38
В новині:
Будь-яке ГРВІ боїться хорошого імунітету. Як його зміцнювати – це вже справа кожного. Інфлюцид, для мене найкращий засіб для підтримки організму. Фрукти, мед, цибуля з часником, кошти, звичайно, хороші, але збій давали не раз. Інфлюцид же не підводить ось уже п'ятий рік.

Hаписав: Яна, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 квітня 2023 12:30
В новині:
Вважаю, чротівовірусні препарати значно полегшують перебіг хвороби. Я віддаю перевагу інфлюциду, т.к. він і підвищує імунітет, і з вірусами бореться. Також вітаміни намагаюся під час хвороби пити, і більше лежати. Цитрусові, мед, малина, імбир, часник та цибуля, все це гарну допомогу надає організму.

Hаписав: Варвара, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 жовтня 2023 08:48
В новині:
А я не цибулею лікуюсь, а перевіреним Інфлюцидом, бо там немає хімії. Дуже ефективний препарат, який швидко ставить на ноги.

Hаписав: Христина, Коментарів: 0, Новин: 0, 24 січня 2024 11:52
В новині:
А я не перший рік користуюся Iнфлюцидом. Подобається, що вiн натуральний i ефективний. Цибуля, часник, фрукти та вітаміни все одно не захищають від підхоплених у транспорті та на роботі вірусів. А Інфлюцид – чудовий противірусний засіб.

Hаписав: Наталя, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 березня 2024 11:34
В новині:
Можливо когось народна медицина від хвороб і може вберегти, але я вже давно в ній розчарувалася. Хоча свого часу перепробувала чимало. Умкалор, набагато більше своє здоров'я довіряю. Спасибі терапевту, яка його мені порадила. Він замінює відразу декілька препаратів від застуди та прискорює одужання.


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!