Часникова мазь та сік допомагають при хворобах шкіри

---
4 619
0
Цілющі властивості часнику загальновідомі. Його використовують при неврологічних, серцево-судинних хворобах і багатьох інших захворюваннях. Часник добре вживати в натуральному вигляді. А ще зі свіжого часнику можна приготувати різні лікарські форми, серед яких – сік, часникова олія, настоянка і чай.
Тим, у кого сильний кашель, потрібно потовкти три зубки часнику, покласти у горщик, залити медом і нагрівати, доки не закипить.
Корисним є часниковий сік. Почищені зубки пропускають через м’ясорубку і відтискають. Отриманим соком змащують гнійні рани, використовують для примочок і компресів при псоріазі, шкірному свербінні, ракові шкіри, бородавках і мозолях.
При запальних процесах вуха, горла, носа і ротової порожнини добре допомагає часникова олія. 2 головки часнику почистити, дрібно нарізати і потовкти у дерев’яній ступці. Отриману масу кладуть у скляну банку і, постійно помішуючи, додають півсклянки рослинної олії. Суміш закрити і поставити під пряме сонячне проміння. Настоювати 10 діб, помішуючи 2-3 рази на день. Потім профільтрувати через вату і додати кілька крапель гліцерину. Готову олію перелити у пляшку з темного скла і герметично закрити. Зберігати у холодильнику протягом 2-2,5 місяця з моменту виготовлення. Перед використанням олію варто розігріти на водяній бані до температури 35 °С. Вживати по 1 ч. л. тричі на день за півгодини до їжі.
Відвар часнику також використовують у народній медині. В емальовану каструлю вилити 0,5 літра дистильованої води і покласти на малий вогонь. На початку кипіння додати до води 1 ч. л. подрібненого часнику, прокип’ятити 10 хвилин, а потім настояти впродовж години. Процідити. Відвар вживати лише свіжоприготовленим. При усіх захворюваннях застудного характеру, під час грипу пити по 1/2 склянки 3-4 рази на день. Протипоказаний відвар вагітним, при захворюваннях нирок, виразковій хворобі, гастриті, епілепсії.
При гіпертонії рекомендується щодня натщесерце вживати 1 невеликий подрібнений зубок часнику, запиваючи його 1/2 склянкою теплої води з розчиненою у ній столовою ложкою яблучного оцту.
При шкірних захворюваннях, ранах, трофічних виразках використовують часникову мазь. Зубки однієї головки часнику почистити, помити, дрібно нарізати і перекласти у неглибоку емальовану каструлю. Залити 2 склянками окропу і кип’ятити на малому вогні, доки об’єм води не зменшиться удвічі. Профільтрувати, додати 1/2 склянки гарячої рослинної олії, потім повільно налити розплавлений бджолиний віск, доводячи до консистенції сметани. Мазь готова.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують