При хворобах шлунка допомагає вегетаріанська дієта
- Найкраще харчування при хворобах шлунка і кишківника – вегетаріанські страви. Потрібно вживати більше відварів і настоїв трав.
- При гастриті допомагає капуста білокочанна, її сік корисно пити по півсклянки за 30 хвилин до їжі. На сніданок добре їсти перетерте сире яблуко – 100 г і сиру м’якіть гарбуза – 300 г. Перед обідом випивайте до 1/2 ч. л. полину гіркого чи настоянку кореневища аїру болотного.
- При гастритах зі зниженою кислотністю вживають яблука, але лише зелені. Натерту кашку одразу ж з’їдають. Після цього потрібно утриматися від прийому їжі впродовж п’яти годин. Яблука потрібно їсти з самого ранку, щоби не дуже затягувати час сніданку. Водночас на ніч яблука їсти не можна, оскільки вони сприяють накопиченню газів.
- Свіже куряче яйце допомагає позбутися печії та гастритного болю. Для цього його потрібно випити натщесерце, а через 15-20 хвилин – склянку свіжого кислого молока (простокваші). Лікування здійснювати впродовж 7-10 днів.
Шкаралупотерапія корисна для дітей і дорослих
Розлад кальцієвого і кремнієвого обміну часто може бути причиною рахіту, неправильного росту зубів, ламкості кісток. Виправити порушення кальцієвого обміну важко, адже вживання готових препаратів, які містять кальцій, погано засвоюються. Натомість у шкаралупі курячих яєць міститься не лише кальцій, який добре засвоюється, а й набір необхідних для організму елементів: кремній, мідь, магній залізо, марганець, фтор – усього 27 елементів. Склад шкаралупи майже повністю збігається зі складом кісток і зубів людини.
Випробуваним народним засобом лікування переломів кісток є шкаралупотерапія. Подрібнену яєчну шкаралупу додають до їжі – в суп, кашу, салат.
Корисно вживати подрібнену шкаралупу разом з різними стравами при ламкості нігтів і волосся, кровотечах з ясен, дратівливості, безсонні, астмі, кропивниці. Особливо корисна шкаралупотерапія при вагітності, для дітей від року до 6 років, а також для підлітків.
Дорослим шкаралупотерапія не завадить двічі на рік для того, щоби попередити захворювання хребта, карієс зубів і остеопороз у літніх людей.
Щоби скористатися шкаралупою, яйця попередньо миють теплою водою з милом, добре споліскують. Якщо шкаралупа використовується для маленьких дітей, то її кладуть на 5 хвилин в окріп. Денна норма – від 1,5 до 3 грамів. Вживати краще у вигляді порошку з кашами та сиром.