Компот з ревеню збагатить організм вітамінами

---
4 719
0
Їстівна частина рослини – тонкі та м’які черешки з рожевим відтінком. Їх потрібно збирати через 10-12 днів після їхньої появи, доки вони ще ніжні, а волокна не стали грубими. Листя краще не їсти – у них багато отруйних речовин.
У черешках містяться цукор та органічні кислоти, мінеральні солі кальцію, фосфор, магній та багато різноманітних вітамінів. Ревінь просто необхідний людям, які регулярно перевтомлюються, нервують і, як наслідок, мають послаблений імунітет.
Рослина також діє як м’який проносний засіб, тож страви з ревеню корисні при схильності до закрепів.
Щоби навесні поповнити організм вітамінами, частіше готуйте компот із ревеню: кілограм черешків помийте, наріжте шматочками, залийте літром води. Прокип’ятивши 5-7 хвилин, додайте за смаком цукор – не більше, ніж півтори склянки – і варіть, доки ревінь не стане м’яким.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.