Їстівна частина рослини – тонкі та м’які черешки з рожевим відтінком. Їх потрібно збирати через 10-12 днів після їхньої появи, доки вони ще ніжні, а волокна не стали грубими. Листя краще не їсти – у них багато отруйних речовин.
У черешках містяться цукор та органічні кислоти, мінеральні солі кальцію, фосфор, магній та багато різноманітних вітамінів. Ревінь просто необхідний людям, які регулярно перевтомлюються, нервують і, як наслідок, мають послаблений імунітет.
Рослина також діє як м’який проносний засіб, тож страви з ревеню корисні при схильності до закрепів.
Щоби навесні поповнити організм вітамінами, частіше готуйте компот із ревеню: кілограм черешків помийте, наріжте шматочками, залийте літром води. Прокип’ятивши 5-7 хвилин, додайте за смаком цукор – не більше, ніж півтори склянки – і варіть, доки ревінь не стане м’яким.
24-04-2007, 12:12
0
4 640