Зміцнювати імунітет і навіть лікувати деякі захворювання можна за допомогою не лише фармацевтичних препаратів, а й звичних продуктів, які теж мають лікарські властивості.
Антибіотики. Впоратися з великою кількістю хвороб допомагають, як відомо, часник та цибуля. А ще у такому випадку корисні яблука, буряк, хрін, селера, оливкова олія, чай і гірчичне насіння, які мають бактерицидну дію. Але ці засоби підходять лише для профілактики.
Гепотензивні (які знижують тиск). Судинорозширювальну дію мають селера, журавлина, грейпфрут, березовий сік. Ці продукти пригнічують вироблення гормонів, які призводять до підвищеного тиску. Тож гіпертонікам варто урізноманітнити своє меню цими продуктами.
Знеболювальне. Серед найкращих природних аналгетиків – імбир, м’ята і гвоздикова олія.
Імуностимулятори. Підтримують імунітет йогурт і часник. Ці продукти повинні бути щоденно у раціоні. Але тим, хто потерпає від захворювань шлунково-кишкового тракту, часникова стимуляція імунітету не підходить.
Антидепресанти. Покращать настрій чашка гарячого шоколаду, мед, імбир чи груша. Обов’язково заїдайте чи запивайте стрес цими продуктами.
Снодійне. Зануритися у сон допоможуть мед, апельсинова цедра і тепле молоко, особливо, якщо їх приймати одночасно у вигляді теплого коктейлю.
Шлункові. Особливо корисні для шлунка капуста, банани, інжир і зелений чай. Ці продукти – чудовий захист від виразки.
Антикоагулянти (які розріджують кров). Перешкоджають підвищеному згортанню крові і цим захищають від захворювань серцево-судинної системи кориця, темні сорти винограду, кавун, диня, кмин, червоне вино, риб’ячий жир.
Антиоксиданти (захищають від старіння). Допомагають впоратися з хронічними недугами і продовжити молодість морква, капуста, часник, цибуля, шпинат, помідори, імбир, цитрусові, риба жирних сортів.
До теми
Найкращі борці з раком
- Відома протираковою силою цвітна капуста.
- Брокколі допомагає знизити ризик раку грудей.
- Апельсини та інші цитрусові містять велику кількість антиоксидантів, обов’язково з’їдайте по одному апельсину на день.
- Квасоля – краще джерело клітковини. Бобові перешкоджають поділу ракових клітин.
- Шпинат забезпечує організм бета-каротином, натуральним пігментом, який переробляється у вітаміні А. Також абрикоси та інші оранжеві плоди є його хорошим джерелом. Бета-каротин допомагає убезпечитися від раку легень.
- Риба – хороше джерело білка і жирних кислот Омега-3. З’їдайте по 150-200 грамів печеної чи парової риби кілька разів на тиждень.
- Насіння соняшника багате на антиоксидант – вітамін Е. Четвертина чашки насіння забезпечить потрібною кількістю "вітаміну молодості".