З квітів кульбаби зваріть цілюще варення

---
33 053
0
Очищуємо кров і печінку
Хворі суглоби при артритах і поліартритах можна лікувати просто і ефективно – щойно розквітає кульбаба, потрібно зірвати 10 квіточок, добре пережувати їх, а потім ковтнути. У кого ці хвороби хронічні – варто засушити на зиму квіти кульбаби, а потім запарити окропом і з’їдати по столовій ложці вранці натщесерце. А тим, у кого звужені судини чи ішемічна хвороба серця, корисно їсти стебла кульбаби у сирому вигляді – від 5 до 10 штук уранці натщесерце за дві години до сніданку, добре пережовуючи.
Кульбаба – найкращий простий і доступний засіб для очищення крові, лімфи та підвищення гемоглобіну. Ліки, які завжди під ногами, надзвичайно корисні за підвищеної кислотності шлункового соку. Кульбабу також можна використовувати як заспокійливий і снодійний засіб, адже у ній багато магнію, тому вона добре лікує нерви, серце і хвороби крові. У листях кульбаби значно більше фосфору, ніж в інших листових овочах. А фосфор – це здорові та міцні зуби.
Щойно з’являються жовті квіточки кульбаби, корисно зробити 15-денний курс очищення печінки і жовчних протоків. Це дуже просто. Зберіть квіти кульбаби, дайте їм день полежати, прив’янути. Заваріть 2 столові ложки у 0,5 літра окропу. Пийте по 100 грамів чотири рази на день за годину до їжі. А потім варто ще здійснити двотижневий курс вживання лікувальних салатів.
Під час проблем зі щитоподібною залозою до листя кульбаби потрібно додати трохи морської капусти, корінь чи зелень петрушки, відварений буряк і приправити олією. Це буде таке сильне джерело йоду для організму, що через два тижні обов’язково відчуєте покращення.
Варення
від холециститу
Варення з кульбаби – це одночасно і користь, і смакота. При зобі, захворюваннях печінки, нирок, селезінки, підшлункової залози, при холециститі, гепатиті корисне таке варення. Щоби зварити його, потрібні свіжі квіти кульбаби без зелених чашолистків – 500 грамів, склянка води, 400 грамів цукру і середній лимон, дрібно нарізаний зі шкіркою, без кісточок.
Найкорисніше – коріння
Коріння кульбаби – найцінніша частина рослини. Зібрані у травні й розтерті на кашку корінці прикладають до пухлин грудей у жінок для їх швидшого розсмоктування і до затвердінь лімфатичних вузлів. Цією ж масою лікують геморойні шишки і зупиняють маткові кровотечі (кашку загортають у марлю і ставлять тампон).
Настоянка з коріння кульбаби лікує епілепсію – 2/3 склянки коріння на 0,5 літра горілки витримують два тижні у темному місці, періодично збовтуючи. Приймають по столовій ложці тричі на день до їжі.
І насамкінець: якщо у шлунку дискомфорт, відчуття важкості від переїдання, печія – "швидка допомога" під ногами. Будь-якої пори року, навесні, влітку чи восени, потрібно зірвати 3-5 зелених листочки кульбаби (молоді чи старі), добре розжувати і проковтнути. Вони дуже гіркі, але треба потерпіти. Неприємні відчуття у шлунку зникнуть дуже швидко.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують