Народні ліки проти гастриту
- Сік алое вживають по 1-2 ч. л. двічі на день за 30 хвилин до їжі. Курс лікування – 1-2 місяці.
- Залити 1 склянкою окропу
3 ст. л. звіробою. Настоювати 2 години. Охолодити, процідити. Приймати по третині склянки після їжі за підвищеної кислотності.
- Залити 2 склянками окропу 1 ст. л. кореню лопуха. Настоювати 2 години. Приймати по півсклянки тричі на день за зниженої кислотності.
- 1 ст. л. меду розчинити у склянці теплої води. Пити за 1,5-2 години до їжі за підвищеної кислотності.
- 1 ст. л. листя та кореню лісової суниці залити 2 склянками холодної кип’яченої води, настоювати 6-8 годин. Процідити. Вживати по півсклянки на день.
- Свіжий сік чорної смородини пити за зниженої кислотності: 0,25 склянки тричі на день.
Як вилікувати затяжний кашель
1,3 кг меду (найкраще – липового), 1 склянка подрібненого листя алое, 200 г оливкової олії, 150 г березових бруньок, 50 г липового цвіту.
Листя алое ретельно помити кип’яченою водою і 10 днів витримати у холодильнику. Відтак подрібнити, змішати з медом і прогріти над парою.
Березові бруньки кип’ятити 1-2 хвилини, в кінці додати липовий цвіт. Процідити, відтиснути, влити в охолоджений мед, перемішати і розлити у дві пляшки. У кожну додати оливкової олії і зберігати у прохолодному місці.
Приймати по 1 ч. л. тричі на день. Перед кожним вживанням збовтувати.
Виноградна олія долає ракові клітини
Такого висновку дійшов французький професор Клейн після вивчення дії поліфенолів на організм людини. Виявляється, ці речовини (вони містяться у кісточках та шкірці виноградин), гальмують розвиток ракових клітин і навіть викликають їх самознищення.
Онкологи рекомендують включати до раціону олію з виноградних кісточок.
Найпростіші заспокійливі засоби
Якщо ви чимось занепокоєні і від цього посилилося серцебиття, підвищився тиск, візьміть волоський горіх або олівець із гранями і просто катайте його по поверхні долоні. Нервові закінчення рук мають найбільш простий та відпрацьований зв’язок із мозком. А прості монотонні рухи ніби "заколисують".
Можна також приготувати і з’їсти салат із яблук та бананів, заправлений медом, соком лимона або апельсина. Їсти його треба повільно, ретельно пережовуючи.
Допоможе і свіжовитиснений сік із яблук чи апельсинів.
Давній народний заспокійливий засіб – яблука, зварені у вині.