RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Більшість сучасних жінок мають звичку перехоплювати щось смачненьке на робочому місці, перед телевізором, за книжкою чи газетою і навіть біля холодильника вночі. Такі перекуси – не що інше як шкідлива звичка на зразок паління. Лікарі переконані, що такий стиль поведінки не має нічого спільного з корисним дрібним (частим) харчуванням, коли потрібно кожні три години з’їдати невелику порцію їжі. Якщо ви жуєте майже невпинно, то ваш шлунково-кишковий тракт працює без відпочинку і з перевантаженнями. Але найголовніше: постійне бажання щось з’їсти свідчить про внутрішні розлади, тобто про емоційний, а не фізичний голод.
Спробуйте з’ясувати, які саме причини викликали подібний розлад у вас.
Причина №1 –
ви соромитеся їсти
на людях
Що ви замовите в кафе, коли поряд із вами люди, думка яких для вас важлива? Навряд чи щось висококалорійне та недієтичне. По-перше, сидіти на дієті зараз – мало не норма життя. Кожному хочеться продемонструвати, що він дотримується принципів здорового харчування і не їсть абищо. По-друге, над нами тяжіють гендерні стереотипи, насаджені ще у дитинстві. Адже кожній дівчині мама казала, що "обжиратися" на людях непристойно, що дівчина повинна "клювати, наче пташка". Як наслідок – дівчата з різноманітних гостин, бенкетів та побачень повертаються елементарно голодними.
Причина №2 –
на роботі у вас постійний стрес
Одна з найголовніших причин переїдання – звичка "заїдати" хвилювання та прикрощі чимось смачним. Люди, які так чинять, мають цілком наукові виправдання: шоколад містить ендорфіни, які роблять нас щасливішими, а вуглеводи підвищують працездатність. Але ці виправдання нічим особливо не відрізняються від таких, як "палю, тому що нервую", або "п’ю, щоби зняти стрес".
До речі, їжа як розвага, їжа як відпочинок – це своєрідний соціальний стереотип, присутній у більшості наших родин. Якщо кожне свято вдома супроводжується пишним застіллям, дитина починає вважати, що іншого способу провести дозвілля просто не існує. Відповідно, коли ця дитина стає дорослою, вона і відпочиває лише таким чином.
Подібну залежність від їжі подолати не так вже й важко – переконані медики. Варто лише замінити "нервові перекуси" гарячим чаєм або жувальною гумкою. Спочатку такі заходи не даватимуть бажаного полегшення, але з часом можна буде цілком позбутися шкідливої звички.
Причина №3 – самотність
Факт залишається фактом: коли дівчині бракує уваги та любові, вона починає занадто багато їсти. Щаслива людина не буде постійно жувати. "Заїдають" психологічну порожнечу, самотність, конфлікти або просто невдоволення життям і, зокрема, сексуальним. Не секрет, що задоволення від смачної їжі та від хорошого сексу – близькі по суті. Коріння такої залежності від перекусів – також у дитинстві, на думку психологів: дуже багато мам, не з’ясувавши проблеми дитини, намагаються різноманітними ласощами прогнати її смуток та поганий настрій.
Перший крок до подолання цієї звички – визнання її причин. Наступне, що треба зробити, – це замінити ласощі іншими задоволеннями. Якщо з особистим життям не складається, знайдіть собі хобі, хорошу компанію. Багатьом допомагають домашні тварини, яким треба приділяти багато уваги, а отже життя стає більш наповненим.
Причина №4 – заклопотаність
Більшість сучасних жінок не хочуть і не мають часу пильно стежити за своїм раціоном. Це, звичайно, вагома причина, щоби втамовувати голод похапцем. Але треба знати міру. Принаймні необхідно виробити звичку снідати й обідати спокійно, не на льоту. Тоді меншою буде потреба у постійному жуванні на робочому місці.


До теми
Правда і вигадки про харчування
Після шостої вечора не можна їсти.
Це твердження не завжди справедливе: все залежить від того, коли ви лягаєте спати. Останній прийом їжі повинен відбутися не пізніше ніж за 3-4 години до сну, щоби їжа встигла перетравитися. Тож якщо ви вкладаєтеся спати не раніше півночі, можете сміливо вечеряти після сьомої.


Якщо хочете схуднути – відмовтеся від жиру.
5 мл олії (приблизно 1 чайна ложка) – добова норма кожної людини, незалежно від того, худне вона чи ні. Це необхідно для здоров’я волосся, нігтів, шкіри, але насамперед це потрібно мозку. Цілковита відмова від жирів у раціоні згубна для здоров’я людини.
Ананас, грейпфрут, зелений чай спалюють жир.
Це – омана. Насправді у цих продуктах містяться речовини, які швидко розщеплюють білки, а тому сприяють більш ефективному та швидкому перетравлюванню так званої важкої їжі. Речовин, які спалювали б жир, немає.


Що менше та рідше їси, то легше схуднути.
Навпаки: якщо організм недоотримує їжу – він починає накопичувати жир. Саме тому голод – перший ворог будь-якої дієти. Питання не в тому, скільки і коли ви їсте, а в тому, що на вашому столі. Звісно, кількість також має значення, але тут важливо лише дотримуватися розумних меж.

Редактор: admin
30-10-2007, 11:59
Коментарів 0 Переглядів 4 391

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.